Mitä sinä haluaisit vuodelta 2019?

Uusi vuosi, vanhat kujeet! Niin tai näin, vuoden vaihtuminen symboloi uuden alkua, mahdollisuutta muutokseen. Ovat ne muutokset sitten kuinka pieniä tai suuria tahansa — tai ehkä suurin muutos onkin se, ettei muutosta tulisi ollenkaan.

Kun vuodesta 2019 on eletty ensimmäinen viikko, on hyvä tarkastella, millaisia odotuksia ja toiveita tälle vuodelle onkaan ehtinyt jo asettaa.

Vuonna 2019 haluan elää terveellisesti. Aina viime vuoteen saakka minua kummeksutti ajatus terveellisistä elämäntavoista. Don't get me wrong here, tarkoitan tällä lähinnä sitä, että koin terveelliset elämäntavat haastaviksi. En halunnut alkaa jojoilla painon kanssa, vaikka halusinkin hankkiutua ylimääräisestä vararavinnosta eroon - jotain oli siis keksittävä.

Keto-dietti oli mun ratkaisuni, ja se on toiminut kaikin puolin. Ja ei se ole edes yhtään vaikeaa! Onnistumisista on helppo varastoida inspiraatiota ja jatkaa eteenpäin niinäkin hetkinä, kun tekisi mieli luovuttaa. Ja mikä parasta, terveellinen ruokavalio ja fiksummat valinnat ovat ainakin minulla myös säästäneet pitkän pennin rahaa! Se oli ehdottomasti yksi niistä asioista, joita en olisi ennalta osannut uskoa.

Terveellisempään elämään kuuluu myös se, että voitan tänä vuonna hammaslääkäripelkoni ja käyn korjauttamassa vähän heikommassa hapessa olevan hampaan. Hammaslääkäristä selviää hengissä kotiin, eikö selviäkin?

Tällä kuvalla saattaa olla jotain tekemistä unelma-ammatin kanssa.

Vuonna 2019 olen unelma-ammatissani. Ehdottomasti odotetuin asia tälle vuodelle on alanvaihto! Ei siksi, etten pitäisi nykyisestä työstäni - jos rehellisiä ollaan, miulla on tällä hetkellä aivan huippu työpaikka ja lähteminen on varmasti tuskaisen hankalaa.

Mutta unelmia varten on pakko tehdä uhrauksia. Minun tapauksessa nämä uhraukset ovat nykyisestä työpaikastani (ainakin osittain) luopuminen, moninkertaisesti pidentyvä työmatka ja pidemmät ajanjaksot poissa kotoa yhdellä kertaa. Mutta minä katuisin aivan valtavasti, jos en katsoisi tätä korttia loppuun asti. En antaisi itselleni anteeksi. Kun vain kuukaudet kuluisivat vähän nopeammin!

Tervettä itsekkyyttä on hemmotella itseään (ja puolisoaan) - ja lähteä treffeille. Kyllä, me treffaillaan toisiamme yhä edelleen! <3

Vuonna 2019 olen terveellä tapaa itsekkäämpi. Haluan hemmotella itseäni vähän enemmän. Käydä manikyyrissä, ottamassa ne (turhaakin turhemmat, mutta ah-niin-ihanat) geelikynnet, lomailla ja nähdä maailmaa. Ottaa ilon irti hetkestä ja nauttia elämästä. Hierojallakin haluan käydä nykyistä säännöllisemmin! Olen ehdottomasti sitä mieltä, että kokonaisvaltainen hyvä olo on suurelta osin seurausta terveestä itsekkyydestä.

Helmikuun lopussa meidän joukkue matkustaa ihailemaan Sveitsiä (ja siinä samassa vähän Liechtensteinia ja Itävaltaakin). Voisin tosin kuvitella, että aivan noin lumetonta ei Sveitsissä helmikuussa ole... Kuva Pixabaysta.

Vuonna 2019 olen taloudellisesti tiedostavampi. Jos rehellisiä ollaan, esimerkiksi viisi vuotta sitten rahankäyttö (ja erityisesti säästäminen) olivat vielä meikäläisellä aika hakusessa. En tiedä, missä vaiheessa muutos tapahtui aivan tarkalleen, mutta se tapahtui. Kiinnostuin säästämisestä ja sijoittamisesta ja aloin opettaa itseäni näiden saralla.

Niinpä haluankin olla tänä vuonna entistäkin tietoisempi rahankäytöstäni. Tarkoittaa se sitten ruokaostoksia tai sitä, minkä prosenttiosuuden siirrän kuukausittain sivuun. Haaveilen myös sijoitusasunnon ostamisesta, ja sitä kohti ei pääse kuin säästämällä. Ehkä vuoden päästä tähän aikaan olen jo lähempänä sen unelman saavuttamista!

Mitä tavoitteita ja toiveita sinulla on vuodelle 2019?