Iltapäivä Aholafarmilla - Starboxin bloggaajatapaaminen

Tunnettuun tapaani tulen taas viimeisenä perästä - muut ovat ennättäneet kirjoitella perjantaina järjestetystä Starboxin bloggaajamiitistä jo paljon minua ennen! Haluaisin kuitenkin omalta osaltani palata vielä perjantaisiin tunnelmiin, kyllä meillä vaan sen verran mukavaa oli!

Päivähän siis alkoi Kitulassa sijaitsevalta Aholafarmilta, joka oli itselle aivan uusi tuttavuus. Peiliin on kyllä katsominen, sillä ajomatkaa kotoa kertyi vain vaivaiset 20 minuuttia - minulla ei siis todellakaan ole minkäänlaista tekosyytä sille, miksei jo aiemmin ole tullut käytyä! Sain lämpimän vastaanoton tilan isännältä, ja pikkuhiljaa myös muita rupesi saapumaan paikalle. On muuten melkoisen hassu tunne, kun jollakin tasolla tunnistaa bloggaajakollegan kasvot, muttei suoriltaan silti osaa yhdistää blogiin! No - nämäkin asiat onneksi päivän mittaan aukenivat.

Yhdet kasvot sentään olivat tutut - oli ihan mielettömän hauskaa nähdä With Full Hearts -blogin Annia, pitkästä aikaa!

Anyways - asiaan.

Lautaselta löytyy mm. possua, uunijuureksia, kermaperunoita, vihersalaattia villiyrtein, nokkosella maustettua maalaisrieskaa ja yrittilevitettä - herukkamehua unohtamatta.

Pääsimme heti ensitöiksi nauttimaan tilan emännän, Tuulan valmistamista herkuista heidän sympaattisessa Latopirtissään. Tuula kertoi ladon olevan noin 100-vuotias heinälatovanhus, joka oli muovattu uuteen uskoon tilan nykyisiä tarpeita palvelemaan. Ladon yksityiskohdat olivat äärimmäisen kauniit ja katsottavaa riitti, siitä ruoasta sitten puhumattakaan...

Allekirjoittanut on aavistuksen huono ottamaan kuvia - kyllä minäkin tosin muutaman räppäisyn puhelimella suoritin, kanssabloggaajien sanattoman vertaistuen kannustamana. Minun kuvani tosin on ainoastaan ihan omalta lautaselta - jos haluaa tehdä itsensä nälkäiseksi, suosittelen hyvin lämpimästi tsekkaamaan Milkan Olennaisuuksia -blogista, miltä meidän herkkumme näyttivät!

Ei tähän kokonaisuuteen vaan löydy sanoja! Niin yksinkertaista ja silti - toimii. Lautasista tuli kyselyitä yhdeltä jos toiseltakin, ja kieltämättä melkoisena yllätyksenä tuli, että ovat toden tota konepestäviä! Kuulemma ainoastaan jalkoina toimivat "tapit" irtoilevat aika-ajoin, ja niitä joutuu kiinnittelemään.

Ja jos itse ruoka oli äärimmäisen herkullista, niin astiat eivät kalvenneet tarjoiluille nekään! Näistäkin löytyy kuvia sekä Milkan blogista että toisaalta myös Ennan Pappilasta - voiko näihin oikeasti olla ihastumatta? Hetken verran mietin jo sitäkin, mahtaisiko astioita saada vuokrattua esimerkiksi omiin juhliin. Jos ja kun tämä meidän hääjuhla-projektimme tästä nyt etenee... Isoimpana ongelmana taitaa minulla olla tosin se, että minua kiehtoisi niin rustiikkisempi maalaisteema kuin toisaalta myös jokin aivan erityyppinen - mitenköhän nämä ihanat astiat sulautuisivat esimerkiksi Ruutikellariin? Just sayin'...

Ruokailua seurasi Kaakon Viestinnän sisältöjohtaja Pekka Lakan osuus kirjoittamisesta ja siitä, kuinka itseään voisi lähteä kirjoittajana kehittämään. Yllätyin todella kovasti siitä, kuinka inspiroiva tämä tapaaminen kokonaisuudessaan oli - ruokailun lomassa nousi mieleen lukuisia uusia postausideoita ja Pekan osuus oli äärimmäisen mielenkiintoinen, antaen uutta näkökulmaa bloggaamiseen. Katsotaan, kuinka hyvin saan omaksuttua näistä vinkeistä ihan käytäntöön saakka - toivottavasti mahdollisimman monia!

Teetä ja raparperipiirakkaa raikkaassa ulkoilmassa ja hyvässä seurassa - ei pöllömpää.

Ruokailua seurasivat ensin jälkiruoka ja tästä hetken kuluttua nokipannukahvit (tai kuten meikäläisen kohdalla, kodassa valmistuneet teet) ihanine leivonnaisineen. Tarjolla oli myös tilan emännän valmistamaa pihlajamehua, jota olisi hauska päästä kokeilemaan ihan kotonakin! Se pitänee laittaa Google laulamaan...

Pääsimme vielä tutustumaan Aholafarmin metsäkirkkoon, jonne kiipeäminen oli tällaiselle heikkokuntoiselle löhöäjälle melkoinen suoritus. Mutta oli ehdottomasti pienen kiipeämisen arvoista! Mikäli säät vain sattuvat kohdalleen, olisi metsäkirkko varmasti ihana paikka sitoutua toiseen loppuelämäksi! Jälleen kerran ei auta kuin pyöritellä päätä siitä, että en tiennyt tästä(kään) ennen perjantaista vierailua Aholafarmilla - käsittämätöntä ajatella, kuinka hienoja ja erilaisia mahdollisuuksia tässä aivan meidän lähellämme onkaan!

Minun metsäkirkkokuvani olivat melkoisen sieluttomia, joten käykäähän ihmeessä vilkuilemassa kirkkokuvia toisaalta Starboxista - ainakin Katalogista löytyy upeita otoksia! Tässä kuitenkin alttari, joka kaikessa koruttomuudessaan on kovin kaunis.

Itse jatkoin matkaa Aholafarmilta toiseen suuntaan bloggaajista suurimman osan kanssa, joten koskenlasku jäi valitettavasti tällä erää kokematta. Pakko myöntää, että erityisesti iltainen loimulohi olisi kyllä takuulla maistunut... Ai kuinka niin pidän ruoasta?

Koska en itse pysty mitenkään tuomaan kaikkia perjantain aspekteja esille omassa blogissani, käykää ihmeessä kurkkimassa tunnelmia myös muualta Starboxista!

  • Fashionette-blogin Anettelta löytyy ihania kuvia (ja hauskoja yhteensattumia) - ja saipa Anette myös tunnustusta bloggaajanakin! Onnittelut!
  • Kotkalaisen Ellan kirjoittamasta Ella Matilda -blogista puolestaan löytyy videokooste päivästämme, käy ihmeessä katsomassa! Kovasti onnea myös Ellalle tunnustuksestaan bloggaajana!
  • Naapurikunnassa asuvan Katariinan Katalogista puolestaan löytyy aivan ihania kuvia päivän kulusta! Ehkä ensi kerralla myös uskaltaudun Katariinalle moikkaamaan, kun osutaan samaan aikaan ruokaostoksille ;)
  • Ihania kuvia löytyy myös Tuleentuijottaja-blogin Annulta!
  • Vielä viimeisenä, vaan ei vähäisimpänä: TiiPii-blogin Emmi-Riikan visuaalisuus jaksaa aina yllättää, käykäähän siis tekin ihailemassa näitä otoksia!
  • ... Ja totta tosiaan - melkein unohdin mainita, että Lumotun Polun Anni myös kirjoitteli varsin hauskasta yhteensattumasta Fashionetten Anetten kanssa! Satuin itse olemaan todistamassa tätä keskustelua ihan vierestä, ja oli kyllä kieltämättä melkoinen hämmennyksen hetki eritoten Annilla ja Anettella, kun palaset alkoivat loksahdella paikoilleen!

Kiitos kaikille teille yhteisesti ja erikseen - meillä on aivan huikea porukka! Suuri kiitos myös Starboxin taustatiimille, Aholafarmin porukalle sekä Cursorille - kiitos!

Matkalla metsäkirkolta takaisinpäin tiellä oli myös vaskitsa (jonka omaksi yllätyksekseni onnistuin itsekin tunnistamaan oikein)! Muissakin blogeissa on tästä pikkuruisesta tienylittäjästä kuvia - ja on muuten huomattavasti meikäläisen omia parempia. Katalogin Katariina taisi onnistua ikuistamaan jopa vaskitsan kasvotkin, brrh!

Ja koska kanssabloggaajat ovat ansiokkaasti tuoneetkin esille koko päivän kulkua, ajattelin omalta osaltani lähestyä vielä näin loppuun vierailuamme Aholafarmilla hieman toisenlaisesta näkökulmasta.

Mitä tärppejä jäi erityisesti mieleen Aholafarmilta?

  • Kesäkuun alussa (maanantaina 12.6.) Aholafarmilla järjestetään Villivihannesilta, jossa tutustutaan villivihannesten käyttöön lähiruokana monipuolisesti. Kun Tuula kertoi meille tästä tapahtumasta, minulla heräsi mielenkiinto oitis - mekin kun satumme asumaan lähes kirjaimellisesti keskellä metsiä ja peltoja, joten meiltä löytyisi ihan pihapiiristäkin taatusti heti paljon hyödynnettävää!
  • Saman viikon lauantaina (17.6.) järjestetään myös Aholafarmin Maaseututori 2017, jossa on tarjolla lähituotteita monipuolisesti - sekä tietysti mahdollisuus hevos-, offroad- ja rallikyytiin. Houkuttelisi, houkuttelisi...
  • Niin, ja kannattaa vilkaista tarkemmin myös Aholafarmin ohjelmapalveluita! Vaihtoehtoja löytyy niin hemmotteluista kaikenlaiseen polttariohjelmaan kuin myös retkeilyyn, offroad-autoiluun ja jousiammuntaan (note to self: tässä miehen seuraavan vuoden synttärilahja, se ressu on haaveillut jousiammunnasta pienen ikuisuuden)! Tai miltä kuulostaisi vaikkapa vuohivaellus? No söpöltä!
  • Ja jotta totuus ei pääsisi unohtumaan... Pakko mainita, että Tuulan valmistamia herkkuja pääsee ostamaan itselleen myös noutomyyntinä! Ainakin omalta osaltani voin lämpimästi suositella - itselle jäi perjantailta mieleen aivan erityisesti nokkosella maustettu maalaisrieska, pihlajamehu ja luultavasti pehmein ja maukkain raparperipiirakka, jota olen koskaan maistanut. Kyllä kalpeni oma, muutaman päivän takainen raparperipiirakka ihan kuusnolla tämän rinnalla...

Vaikka perjantai olikin siis aivan ihana päivä jo yksin bloggaajakollegoiden kuin taustatiimienkin tapaamisen myötä, pakko myöntää myös eräs toinen seikka - nimittäin se, että perjantainen kasvatti kovasti ymmärrystäni ja arvostustani lähimatkailua kohtaan. Aika voimaannuttava tunne tajuta, että kesälomareissun suunnitteleminen ei välttämättä vaadikaan monia autossa vietettyjä tunteja, maantiellä nieltyjä kilometreja ja bensaan upotettuja euroja!

Niin - mikäpä sitä oli päivää tällaisissa maisemissa viettäessä!