Ja sitten, yhtenä päivänä, minä päätin olla taas onnellinen.

Blogin uusi koti 31.3. alkaen:
http://www.aavanmerenitapuolen.fi

 

Onni ja onnellisuus ovat olleet kuumia puheenaiheita jo pitkään. Ihmisiä muistutetaan siitä, ettei onni kasva puissa - oma onnellisuus rakennetaan itse.

Mutta se on paljon helpommin sanottu, kuin tehty!

Vaikka onnellistamista työnnetään meille jokaisesta median kanavasta kaikki vuorokauden 24 tuntia läpeensä, eivät asiat ole niin yksinkertaisia. Onnettomasta parisuhteesta ei lähdetä siksi, että se on kaikesta huolimatta tuttu ja turvallinen - eikä ankean ahdistavasta vakkarityöpaikasta sanouduta irti ja jäädä vapaaehtoisesti tyhjän päälle. Kolikolla on aina kääntöpuolensa.

Toisaalta, onnettomaan elämään kyllästyy. Lopulta arjen värit näkyvät vain harmaina ja elämä maistuu lähinnä kolmesti pakastetulta, kahdesti mikrossa lämmitetyltä pullalta.

Blogin uusi koti 31.3. alkaen:
http://www.aavanmerenitapuolen.fi

 

Ruokakauppakateellisuutta

Omassa elämässäni oli ajanjakso, jolloin olin onneton. Tarkemmin sanoen, olin todella onneton. Pyristelin pakoon voimattomana ja lopen uupuneena, eikä yksikään pakoyritys johtanut yhtään minnekään. Olin lopulta jumissa omassa elämässäni, jota en halunnut elää. Monesti jo ruokakaupassa käydessäkin jäin katselemaan muita ja mietin, että tuollakin on varmasti asiat paljon paremmin, kuin minulla. Että tuokin ihminen on varmaan onnellinen ja tekee niitä asioita, joista pitää.

Vaatii kuitenkin paljon, että irrottaa otteensa tutusta ja ottaa ensimmäisen askeleen kohti tuntematonta. Siitäkin huolimatta, että tietää tuntemattomankin olevan parempi kuin nykyhetki - ettei tästä yksinkertaisesti enää pääse enää syvemmälle.

Blogin uusi koti 31.3. alkaen:
http://www.aavanmerenitapuolen.fi​​​​​​​

 

Valoa tunnelin päässä

En valehtele, alku oli vaikeaa. Todella vaikeaa. Mutta se vapautumisen tunne, joka sitä kamalaa alkua seurasi, se oli huumaavaa. Tajusin, että voin tehdä mitä vain! Saan tehdä mitä vain! Kykenen mihin vain! Koko maailma on minun!

Ja vaikka moni asia on sen hetken jälkeen muuttunut, yksi asia on pysynyt. Olen oppinut olemaan terveellä tavalla itsekäs - pidän huolen siitä, että myös minä olen onnellinen. Minulle on yhä ja edelleen tärkeää se, että myös läheisilläni on kaikki hyvin - mutta kun minä voin hyvin, on minun helpompi huolehtia myös läheisistäni.

Oletko sinä ollut onneton? Kuinka sinä selvisit siitä ajanjaksosta voittajaksi?