Millainen lomaltapalaaja olet?

Blogin uudet kotisivut:
http://www.aavanmerenitapuolen.fi

Hartaudella suunniteltu, kauan odotettu ja ilolla vietetty loma on takanapäin, edessä siintää vain harmaata arkea aina hamaan loputtomuuteen saakka. Ei mikään ihme, että vähemmästäkin jo masentaa - vaikka niitä matkamuistoja kuinka pyörittelisi käsissä tai mussuttaisi reissusta tuotuja herkkuja kyllästymiseen asti. Onhan loma kuitenkin aina loma.

Kotiin palatessa arki rutiineineen odottaa. Tai no - suurimmalla osalla meistä, ainakin. Laukut jäävät helposti avonaisina lattialle odottamaan purkamistaan - niistä haetaan silloin tällöin mitä sitten tarvitaankaan ja muuten laukunsyrjää vähän potkaistaan sivummalle. Poissa silmistä, poissa mielestä.

Blogin uudet kotisivut:
http://www.aavanmerenitapuolen.fi

Tai niinhän sitä voisi kuvitella.

Meillä vierailee jo ennen matkaa pieni hurrikaani. Se siivoaa mukanaan joka ikisen huoneen, pesee pyykkikorin tyhjäksi ja tekee kausipuhdistuksen niin kahvinkeittimelle kuin astianpesukoneellekin. Kun ovi perässä sulkeutuu ja lentokenttä siintää kaukana horisontissa, on meillä koti tip top. Kerrankin...

Se tyhjentää laukut, tekee pikaisen siivouksen, pesee matkalta kertyneet pyykit ja kuljettaa laukut siististi varastoon odottamaan seuraavaa matkaa.

Ja kotiin palatessa, se sama hurrikaani käväisee taas kylässä. Se tyhjentää laukut (usein jo samana päivänä, kun kotiin palataan - nukkumaan ei voi mennä purkamattomin laukuin, kellonajasta viis!), tekee pikaisen siivouksen, pesee matkalta kertyneet pyykit ja kuljettaa laukut siististi varastoon odottamaan seuraavaa matkaa. Meillä tuskin mikään on minun jäljiltäni yhtä hyvässä järjestyksessä kuin matkalaukut, passit ja muut matkadokumentit.

Matkamuistot, trinketit, asetellaan (mielellään heti paluupäivänä) omille paikoilleen - onhan asettelua mietitty jo viimeistään koneessa, matkalla Suomeen.

Niin... Kestän kyllä epäjärjestystä hälyttävän pitkän aikavälin kotona (onneksi mies ei), mutta kun matka lähestyy, nalkuttava vaimo minussa herää täysin valveille. Ja valitettavasti se eukko jaksaa roikkua mukana aina sinne asti, että laukut on kotona saatu purettua ja putsattua. Ehkä hyvä, että miussakin on edes joskus vähän tällaista rotia - se on aika harvinaista herkkua, nimittäin.

Millainen lomaltapalaaja sinä olet? Järjesteletkö kaiken välittömästi, vai saavatko matkalaukut jäädä pölyttymään lattialle avonaisina seuraavaa reissua odottamaan?

Blogin uudet kotisivut:
http://www.aavanmerenitapuolen.fi