Tue miehikkäläläistä yksityisyrittäjää, käväise PopUp Shopissa!

Olihan vaan melkoinen puuhapäivä!

Ensin aamusta täytyi lähteä käymään Kotkassa, mutta se reissu sujui yllättävän jouten. Ja kun kerrankin jäi aikaa, päätin repäistä. Ottaa nimittäin sitä kuuluisaa omaa aikaa! Lapsi oli viulutunnilla, mies puolestaan jäi kotiin, ja minä kurvasin... Minne?

No Taavettiin!

Mitä Taavetissa sitten oli? Siellä oli kolmen eri naapurikylän naisen pystyyn laittama pop up kauppa! Ensin ehdin jo harmittelemaan, etten millään taida ehtiä paikalle ennen kuin viimeinen päivä koittaa, mutta mukavasti järjestyi tälle iltapäivälle kuitenkin aikaa. Harmi vain, että keli oli kovin sateinen - mielummin sitä olisi kuivalla kelillä ajellut.

Tässä vaiheessa on muuten pakko mainita, että kyseessä ei ole mikään "maksettu mainos" - miusta tämä pop up shop vaan yksinkertaisesti oli niin kiva idea kuin toteutuskin, että halusin päästä jakamaan samaa iloa tästä myös teille! Toivottavasti joku pystyy nappaamaan tapahtumasta kopin ja pääsee käväisemään paikallakin!

Koordinaatit

Mikä? - Pop up shop (klik klik)
Missä? - Riihitie 1, Taavetti (Luumäki), Alkon talo
Milloin? - Maanantaista 9.10 keskiviikkoon 11.10, aina klo. 10-17

Saman katon alta löytyy siis vielä seuraavat kaksi päivää yhteensä kolme eri miehikkäläläisyritystä.

Saisiko olla tonttuaskartelua joulupuhteiksi - tai kenties ihan joululahjaksikin?
Ja tässä on syy sille, miksi Askarillassa ostostellessa on vähän sama fiilis, kuin olisi karkkikaupassa. Ei noita värejä vaan voi vastustaa...

Suur-Miehikkäläläinen Askarilla Oy on paikalla mm. erilaisten käsitöiden (neuleita, käsintehtyjä kortteja, ynnä muuta - you name it), askartelutarvikkeiden ja lahjatavaroiden kanssa. Oikeastaan kaikki tuotteet ovat joko hykerryttävän hypisteltäviä tai puolestaan huutavat tulluksi käärittyä joululahjapaperiin. Tai sitten molempia... Ja mikäli miun sanaan ette usko, kannattaa tiirailla kuvista!

Elinalta ja Juhalta saa tilattua myös koti- ja toimistosiivoukset, mikäli esimerkiksi ajatus joulusiivouksista tuntuu ahdistavalta. Ja mikäli et syystä tai toisesta ennätä käväisemään Taavetissa pop up shopissa, ei kannata vaipua epätoivoon - Askarillan myymälässä pääsee poikkeamaan aina omistajien ollessa kotosalla, ja valikoima on valtava. Niin! Ja mikäli omatekemä joululahja houkuttelee, kannattaa käväistä Askarillan Askartelusunnuntaissa 15.10. valmistamassa tervantuoksuinen saunatonttu!

Rantalan aittapuodissa oli valmistauduttu jouluun kokonaisen hyllyllisen verran - eikö ole muuten ihan mielettömän ihanat nuo luistimen muotoiset kuusenkoristeet?! <3

Toinen mukana olevista paikallisista yrityksistä on Rantalan aittapuoti. Myös Katilla oli myynnissä vaikka millä mitalla kaikenlaista syötävän suloista - esimerkiksi Amanda B:n koriste-esineitä, naisten ja lasten vaatteita (Me & I), erilaisia käsitöitä, Enkelin eväspussin tuotteita sekä Puttipajan ihanuuksia.

Aivan erityisesti miulle jäi mieleen käsintehdyt matot, jotka olivat paitsi ihanan värikkäitä, myös ihanan luonteikkaita! Silmänruokaa oli vaikka millä mitalla. Peli ei ole onneksi menetetty, mikäli Taavetin pop up shopiin ei ehtisikään, sillä ostoksia pääsee klikkailemaan ostoskoriin kätevästi puodin verkkokaupassa. Toki tuotteita pääsee hypistelemään ihan käsissäänkin myös paikan päällä - aivan kuten Askarillankin kohdalla, myös Rantalan aittapuodissa ovet ovat avoinna aina kotiväen ollessa paikalla.

Kolmantena miehikkäläläisenä yrityksenä pop up shopista löytyy Seppälän lammastila. Olet saattanut lukea Seppälän lammastilasta jo aiemminkin täältä Starboxista - Matkalla Kaakossa -blogin Tanja nimittäin kävi tilalla sunnuntailounaalla reilu kuukausi takaperin.

Seppälän lammastila oli tuonut pop up shopiin kaikkea ihanaa ja pehmeää - käsitöitä (esimerkiksi ihanan pehmeän näköisiä villasukkia ja tossuja!), kengänpohjallisia, lampaantaljoja, lankoja.. - käytännössä katsoen kaikkea, mitä kuvitella saattaa. Myös lähiruokaa on mahdollista napata mukaan samasta tilasta, sillä lammasta on tarjolla useassa eri muodossa omassa vitriinissään! Lampaasta pääsee nautiskelemaan myös Seppälän lammastilan kerran kuukaudessa järjestettävillä lammasaterioilla - seuraavan kerran lammasherkuista pääsee nauttimaan 28.10. klo.12 alkaen. Samalla voi napata lammastuotteita matkaan Villataivaasta.

Menkää! Käykää! Kokekaa!

Miusta ainakin on nimittäin ihan mainio juttu, että Miehikkälää tuodaan maailmankartalle - tai vähintäänkin ainakin Etelä-Suomen kartalle. 

Joulukaan kun ei enää ole turhan kaukana, kannattaa alkaa varautua hyvissä ajoin. Ja onko todella olemassa parempaa tapaa valmistella joululahjoja, kuin hankkia ne (paikallisilta) yksityisyrittäjiltä? Miekin muuten käväisin tässä muutama kuukausi (oi kyllä...) sitten Askarillassa hakemassa joulukorttitarvikkeet, mutta siihen palaan paremmin lähempänä joulua.