Romantiikkaa, vaaleanpunaista ja kaikkea sydämenmuotoista - tänään on ystävänpäivä

https://www.aavanmerenitapuolen.fi

Muistathan, että Starbox-blogiportaali loppuu 31.3. - tämänkin tekstin löydät siis jo myös uudesta blogikodista, täältä!

Työnnät ostoskärryjä - sellaisia vähän turhan suuria ja kankeita - leveää käytävää pitkin. Käsissäsi pyörii kauppalista, pitäisi muistaa ostaa sitä maitoakin. Silti ne hankalasti ohjattavat kärryt hakeutuvat kuin magneetin vetäminä sille hyllyvälille, jonka vaaleanpunaisuus alkaa särkeä silmiä lähes välittömästi.

On pörröisiä pehmonalleja, jotka pitelevät kaksin käsin sydäntä vatsansa päällä. On sydämen muotoisia suklaakonvehteja, sydämen muotoisia leivoksia ja onpa ne tutut Sweet Tartsitkin nyt saatavilla sydämen muotoisina.

Paniikki alkaa iskeä - ovatko nämä sydämenmuotoiset suklaat nyt varmasti ihan okei? Joo, saavat olla.

Sitten se kortti. Niitäkin mokomia on punaisen jokaisessa eri sävyssä, eikä edes yksi hylly riitä. Ehei, niitä on vielä selän takanakin toinen samanlainen rivi. Sieltä rivistöstä nousee korttien näkymättömiä käsiä, jotka irvokkaina yrittävät tarttua kiinni paidanhelmastasi.

"Ota minut!"
"Ei kun minut!"
"Minä olen elämäsi rakkaudelle, en vain aviomiehellesi - valitse siis minut!"

Verenpaine nousee, kun yrität tavata toisiaan muistuttavia, imeliä fraaseja Hallmark-korttien kansista ja käänteistä. Vieläkin ne kaikki kortit siisteissä riveissään tuijottavat ja vaativat päästä mukanasi kotiin. Nappaat ensimmäisen - sen vähiten imelän - kortin mukaan ja toivot, ettei se myöhemmin osoittaudu täydeksi katastrofiksi.

Ja kun vihdoin pääset pois vaaleanpunaisesta painajaisestasi ja lastaat toista, ihan jäätävän painoista gallonan maitopurkkia kassahihnalle... Muistat, ettei sinun olisi tarvinnut ostaa täksi illaksi maitoa ollenkaan - sen olisi voinut tehdä huomennakin. Puolisosi on nimittäin varannut teille pöydän koko kylän parhaasta ravintolasta, onhan ystävänpäivä. Ja kun kerran vuodessa isolla rahalla mennään syömään, syödään sitten jokaisen maksetun dollarin edestä.

Suomalainen juhlii ystäviään, amerikkalainen puolisoaan

Tämä tarina tässä oli täysin kuvitteellinen, mutta näinkin se voisi mennä. Ystävänpäivä (Valentine's Day) on Yhdysvalloissa yksi niistä tärkeimmistä parisuhteen päivistä vuodessa - hääpäivän ohella, näin esimerkiksi. Omaa puolisoa lahjotaan kukin, karkein ja kortein - hemmotellaan, viedään hienoon ravintolaan syömään, nautitaan laatuajasta.

Suomalainen ystävänpäivä taas keskittyy - käännetyn nimensäkin mukaisesti - ystäviin. Meilläkin tyttö teki kahdelle parhaalle ystävälleen pienet lahjat, jotka vei mukanaan kouluun. Ne lahjat on suurella todennäköisyydellä annettu ystäville hymyjen, naurujen ja halausten kera.

Ei ole olemassa väärää tapaa välittää toisesta ihmisestä.

Ja sanokoon kuka mitä tahansa, minun mielestä molemmat ystävänpäivän juhlintatavat ovat aivan yhtä tärkeitä! On tärkeää muistaa puolisoaan, ystäviään ja ylipäänsä niitä ihmisiä, jotka omassa elämässä ovat tärkeimpiä. Ei ole olemassa väärää tapaa välittää toisesta ihmisestä. On vain olemassa monia hyviä, kauniita tapoja, joista jokainen valitsee luonnostaan sen itselleen sopivimman.

Meillä ystävänpäivää juhlitaan aikuisten kesken romanttisesti - olkoonkin, että lahjoin miestä jo eilisen puolella Jungle Juice Barin smoothiella ja muutamalla pienemmällä lahjalla. Perheen parissa tätä päivää puolestaan juhlistetaan juuri sen ystävyyden näkövinkkelistä. Lapsi pääsee käymään rakastamassaan 4H-kerhossa kavereidensa kanssa ja sen jälkeen vietetään koko perheen yhteistä ystävyysaikaa - miten, sen on vielä arvoitus. Herkkuja ja leffaa, ehkä?

Minulle ystävänpäivässä on tärkeintä lämpöinen mieli ja välittäminen.

On se hyvä, että meillä on edes yksi päivä vuodesta pyhitetty läheisistä välittämiselle ja heidän kunnioittamiselleen. Vaikka todellisuudessa, ystävänpäivän ideologia tulisi säilyttää mielessä läpi vuoden - ei ainoastaan yhtenä helmikuisena päivänä.

Lue myös - ystävänpäivä 2015 Salt Lakessa.

https://www.aavanmerenitapuolen.fi