Satunnainen otanta sekalaisia faktoja

Olen ajan myötä kerännyt allaolevaan listaan erilaisia satunnaisia faktoja minusta - sellaisia outoja juttuja, joita ei todella tule lisäiltyä aivan tavallisimpien blogipostausten väliköihin.

Tässä näitä siis olisi - omituisuuksia, höystettynä ehkä sitäkin sekalaisemmilla ja omituisemmilla kuvilla!

Varaslähtö sekalaisiin faktoihin - tämä kuva on parin vuoden takaa, kun ompelin ensimmäistä kertaa sitten yläasteen kässäntuntien. Kyllähän niistä verhot kylppäriin tuli, mutta millaiset... No, ei puhuta siitä. Mie kun olen ihan peukalo keskellä kämmentä kaikenlaisten käsitöiden kanssa... Enkä edes pidä käsitöiden tekemisestä. Mutta kun kerran kangasta oli, niin kannattihan se kokeilla!

1 - Yksi varmasti maailman parhaimmista tuoksuista on mielestäni sammuvan tulitikun tuoksu - samoin nuotion.

2 - En syö ollenkaan jauhelihaa siksi, että se narskuu hampaissa inhottavasti.

3 - Saan todella huonosti unta, jos huone ei ole täysin pimeä. Joskus tapasin jopa änkemään vaatteita oven alareunaan, jos sieltä kajasti valoa - tätä nykyä meillä on makuuhuoneessa myös mm. pimennysverho, joka on käytössä myös näin talvisin.

4 - Puhun paljon ja todella nopeasti - ja silloin menee yleensä kieli solmuun, ennemmin tai myöhemmin. Ja nolottaa!

5 - Aasian matkailu ei koskaan ole kiehtonut minua erityisesti. Varmasti sielläkin olisi paljon nähtävää ja koettavaa, ihania ihmisiä ja erilaisia kulttuureja - mutta se ei vaan tunnu (ainakaan tällä haavaa) omalta jutulta.

Näillä käveli vielä pitkään sen jälkeenkin, kun korosta löytyi käpy sekä sekalainen kokoelma kiviä! Taisin luovuttaa noin puoli vuotta sen jälkeen, kun otin tämän kuvan - pakko se oli uskoa, että puhkikulutetut ne on. Silti en olisi halunnut heittää pois - minulla kun on tapana kiintyä - jopa kenkiini...

6 - Olen surkea neulomaan tai virkkaamaan. Hyvä, että edes pötköä pystyn virkkaamaan siististi... Ketjusilmukoita?

7 - Silloin kun innostun jostain asiasta, mulla on motivaatio usein tosi korkealla, vähän niinkuin sellaisena piikkinä. Voisin tehdä motivaatiopuuskassani vaikka ja kuinka paljon, mutta kun se hiipuu... Voi auta armias. En saa mitään aikaiseksi!

8 - Olin koko yläasteen ajan koulukiusattu.

9 - Opiskelin lukiossa suomen, ruotsin ja englannin lisäksi ranskaa, saksaa, espanjaa ja italiaa - näistä pitkän englannin ja keskipitkän ruotsin lisäksi kirjoitin italian (lyhyenä). Saksa ei taivu millään tapaa enää - ranskaa, italiaa ja espanjaa ymmärrän, mutta sujuva puhuminen vaatisi preppausta.

10 - Ottaen huomioon sen, että äitini on kampaaja, no... Hiukseni ovat aina melkolailla kammottavassa kunnossa. Eikä kyllä niinkään äidistä johtuen, vaan ihan minusta itsestäni.

Mie tykkään hurjan paljon myös lentojen reaaliaikaisesta seuraamisesta. Tämä kuva parin vuoden takaa (minne aika oikein katoaa?) - tällä lennolla mies muutti pysyvästi Suomeen ja minä puolestani päivystin, milloin lähtisin ajelemaan kentälle vastaan.

11 - Hiuksista puheenollen - tykkään pyöritellä hiuksiani ja samalla pureskella niitä. Nami nami! (Not.)

12 - Vielä kymmenen vuotta takaperin olisin sanonut, että countrymusiikkia ei kuuntele tasan muut, kuin punaniskat pick-upeissaan. Nyt sanoisin, että countrymusiikki on pitkältikin parasta, mitä kukaan on ikinä keksinyt.

13 - Juustonaksut ja juustopallot on parhaita silloin, kun ne ovat saaneet olla pari päivää auki ja muuttua ilman kanssa sellaisiksi vähän tahmaisiksi. Ihan parasta!

14 - En ole todellakaan aina pitänyt keltaisesta väristä. Päin vastoin, vasta mies auttoi minua ymmärtämään, kuinka käsittämättömän nätti ja raikas väri keltainen on! Nyt meillä taitaa mennä enemmänkin niin päin, että mies saa rajoittaa minua muuttamasta esimerkiksi meidän koko kotiamme keltaiseksi...

15 - Olen tajuttoman surkea Scrabblessa, mutta onnistun tuurilla (ja triplasanoilla) voittamaan miehen kännykkä-appin Scrabblessa jopa yllättävän usein. Ja tuolla on vielä ihan järjettömän kokoinen sanavarastokin! Toisin kuin mulla, joka ei edes englantia natiivisti puhu.

Jos olette koskaan arvuutelleet, miltä mahtaa näyttää kokonaisen topsipaketin totaalinen levähtäminen ympäri hotellihuonetta - kenkiin, matkalaukkuun, käsilaukkuun, pöydälle, joka puolelle... No - tässä olisi meidän tyylinnäytteemme.

16 - Kuulun siihen yliherkkien ihmisten kategoriaan, joka itkee missä vain, mistä vain ja milloin vain. Aina on hyvä syy tirauttaa kyynel tai pari!

17 - Jos voittaisin tuntuvan summan rahaa lotossa, aivan ensimmäisenä sijoittaisin ison siivun asuntoihin, sen jälkeen varmistaisin lapselle ja omille vanhemmilleni sievoiset siivut koko potista ja sen jälkeen käyttäisin rahaa lähinnä arjen luksukseen - esimerkiksi ihan vaan siihen, että voisin herkutella useammin ja terveellisemmin. Haluaisin myös pystyä auttamaan eläimiä oman vapaaehtoistyön kautta, joka toki mahdollistuisi lottovoitolla, kun rahan tienaaminen ei olisi niin täysin välttämätöntä.

18 - Pahimmat pelkoni ovat klovnit, hukkuminen (pimeään / mutaiseen / tummaan järviveteen) ja hammaslääkäri.

19 - Jos joutuisin elämään koko lopun elämäni vain yhdellä herkkuruoalla (hah! Kunpa vaan...), valitsisin luultavasti rasvakeittimessä valmistetun maissin. Ai luoja...

20 - Kärsin kroonisesta matkakuumeesta.

Ja vielä loppukevennys: kaksi tapaa syödä rieska. Onko turhan vaikea arvata, kumpi tavoista on suomalaisen ja kumpi amerikkalaisen..?