Snickerdoodle Blondies - herkku, jonka ainekset löytyvät heti kaapista!

Herkkuhammasta särkee? Ei viitsisi lähteä erikseen sitä varten kauppaan saakka, vaan pitäisi tehdä jotain helppoa - ja vielä mielellään sellaistakin, joka valmistuisi nopeasti?

Snickerdoodle Blondit on ihan parasta näitä hetkiä varten!

Mikä parasta, kaikki tarvittavat ainekset näihin blondeihin löytyy melko varmasti jokaisen keskivertoperheen kuiva-ainekaappien kätköistä. Meillä tämä tuli uunista ulos vajaat kaksi tuntia sitten, ja nyt ei enää ole jäljellä kuin repeytynyt leivinpaperi ja kolmen ihmisen tyynnytellyt herkkunystyrät.

Tarvitset:

1.5 stick (170 g) voita
1 cup (2,4 dl) valkoista sokeria
0,5 cup (1,2 dl) ruskeaa sokeria
2 kananmunaa
1,5 tl vanilijaesanssia
2 cups (4,8 dl) vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
1 tl soodaa
1 tl kanelia

Pinnalle kaneli-sokerisekoitusta (meillä tämä tehdään kanelista ja tomusokerista, mutta valkoisesta kidesokerista tehty sopii aivan yhtä hyvin)!
** vanilijaesanssin voi korvata äärimmäisessä herkkuhädässä vaniliinisokerilla.

  1. Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää yksitellen joukkoon kananmunat sekä vanilijaesanssi, hyvin vatkaten. Voitele tämän jälkeen vuoka (tai jos olet laiska, kuten allekirjoittanut - tunge leivinpaperi vuokaan ja vältä voitelu).
  2. Sekoita erillisessä kulhossa kuiva-aineet, kääntele huolellisesti voi-sokeri-kananmuna-vanilija -seokseen.
  3. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 25-30 minuuttia. Blondit ovat valmiita, kun pinta on rapea, mutta sisältä taikina on juuri ja juuri paistunutta.
  4. Kun pinta on jäähtynyt, ripottele päälle kaneli-sokeriseosta. Leikkaa neliöiksi ja nauti!