Uimaan - mitä pakata mukaan?

Uusi viikko aluillaan, joten mikäpä olisikaan sen parempi syy tehdä jotakin uutta (tai virkistää muistia vanhasta)?

Järvivedet alkavat olla sen verran viileitä, että ainakaan allekirjoittanutta ei sinne ilman suurta pakkoa saa - uimahallit sen sijaan ovat aivan täsin toista maata. Jos et ole käynyt pitkään aikaan uimassa, olisiko juuri tämä viikko hyvä aika lähteä kokeilemaan jotakin uutta, mutta silti hyvällä tavalla vanhaakin?

Koska meillä on innostuttu uimisesta, ajattelin jakaa allasrakkautta eteenpäinkin. Siispä...

Mitä sujauttaa mukaan uimakassiin?

Mikään alan ammattilainenhan minä en ole, mutta uimista varten olen ennättänyt kuluneen vuoden aikana pakata, no... Lukemattoman monta kertaa. Hommaan on kehittynyt jonkinlainen rutiini, ja yleensä kassiin eksyy aina samat tavarat - juuri ne, joista oikeasti on hyötyä.

Meidän uimahallikassistamme löytyy...

  • Uikkarit, kylpypyyhkeet sekä pienet pyyhkeet "pefleteiksi" saunaan
  • Deodorantti ja vartalonpesuaine
  • Vartaloemulsio
  • Ylimääräisiä ponnareita (!)
  • Puhtaat vaihtoalusvaatteet
  • (Uimalasit ja/tai -lakki)

Toisaalta listaan voisi (pitäisi) lisätä myös shampoo ja hoitoaine. En kuitenkaan itse näitä koskaan raahaa hallille mukanani siksi, että se on turhaa ja raivostuttavaa - tukka haisee joka tapauksessa kloorilta. Niinpä siistin hiukset ennen altaaseen menoa uimahallin tarjoamalla shampoolla ja vältän turhan tavaran roudaamisen. Herkästi kuivuvan ihoni haluan kuitenkin pestä mahdollisimman hyvin kloorista jo hallilla. Yleensä käväisen suoraan kotiin päästyäni suihkussa - tällä kertaa myös niiden shampoon ja hoitoaineen kanssa.

Kuivan ihoni vuoksi vartaloemulsio on lähes pakollinen kantaa mukana - kloori kun vielä tuntuu kuivattavan entisestään. Mitä nopeammin imeytyvää, aina parempi! Kotona ennättää rasvata sitten vähän paremminkin. Ylimääräisiä ponnareita pidän yleensä rahapussin kolikkopuolella, etteivät huku - niillä on kätevä vetäistä jo valmiiksi ponnarilla oleva tukka jonkinlaiselle sotkunutturalle uimisen jälkeen, niin ei tarvitse kärsiä kosteasta paidanniskasta. Mikään ei nimittäin ole inhottavampaa - yök!

Vielä lopuksi pieni muistutus, joka saattaa kyllä olla itsestäänselväkin: uikkareille riittää hyvä vesihuuhtelu + kuivaaminen rutistaen (ei kiertäen!) - pesukoneessa voi pestä silloin tällöin, ilman huuhteluainetta. Jos käyn uimassa 3-4 kertaa viikossa, pesen uikkarit yleensä kahteen otteeseen.

Ja ensi kesän rantakelejä varten pakkaisin kassiin myös...

  • Aurinkorasvaa kunnon suojakertoimilla
  • Aurinkolasit ja/tai suojaava hattu - tai molemmat
  • Ylimääräinen pyyhe (istuma-alustaksi, auringolta suojautumiseksi, lapselle sen jälkeen, kun oma pyyhe on jo aivan likomärkä ja vielä pitäisi päästä järveen...)
  • Loput tarvikkeet (kellukkeet, uimalelut, uimalasit - you name it)

Mitä teidän uimakasseihin kuuluu? Mikä on ehdoton must, mikä taas turhake?

Psst - käy ihmeessä myös tykkäämässä Aavan Meren Itäpuolen -blogista Facebookissa! Sinne päivittyy kätevästi tieto uusimmista postauksista ja pääset suoraan uutisvirrastasi lukemaan, mitä täällä tällä kertaa höpötellään! ;)

Ja hei - jos tykkäsit, myös tuota alta löytyvää tähteä saa painaa tästä merkiksi! :)