Maanantaimaalailua maalla

Olisko tuohon otsikkoon pitäny vielä laittaa, että Maaliskuista maanantaimaalailua maalla... ;)

Ajeltiin siis eilen poikaystävän kanssa tänne maalle, mun kotikotiini, pullakaffeille ja rupattelemaan niitä näitä. Jään tänne joksikin aikaa majailemaan, poikaystävän piti taas palata töiden pariin Kouvolaan. Vaikka se "ihana ikävä" aina iskeekin, on tämä maanantai mennyt nopsasti ja muksasti erilaisten tekemisten parissa. Iski nimittäin taas into maalata akryyliväreillä ja mielessä oli jo uusi idea, mutta tulipa pari mutkaa matkaan!

Olin laittanut taulukankaan lattialle odottamaan, kun etsin siveltimiä ja akryylivärejä, ja siinä lyhyessä ajassa oli jo joku muu keksinyt lattialla lojuvalle kankaalle ihan muuta käyttöä...

Taulukangas olikin aamunokosille sopivin alusta

Kissamaistahan se on, että koko huushollin mukavin nukkumapaikka on se esine, mitä ihminen juuri haluaisi käyttää. Enpäs sitten alkanutkaan maalata uutta taulua, vaan päätin jatkaa yhtä vanhaa ja keskeneräistä. Ensin piti vaan hieman korjailla siitä mustaa taustaa, kun jostain oli hankautunut siihen vaaleita viivoja. Taustaväriä korjaillessani Kerkko heräsikin ja sain siirrettyä kankaan muualle, mutta poika päättikin vielä uudestaan osoittaa mieltään!

Siveltimien päällä on harvinaisen mukavaa istua

Tässä vaiheessa ajattelin, että annan taustavärin nyt kuivua rauhassa ja käyn sillä välin ulkona hiippailemassa harmaassa maaliskuusäässä.

Harmaudessakin on tunnelmansa
Ruusuja keittiönpöydällä

Kun taustaväri oli kuiva ja Kerkko oli löytänyt vihdoin järkevämmän paikan nukkua, pääsin huitelemaan väriä tauluun. Akryyliväreillä maalatessa en lähde tähtäämään realistiseen lopputulokseen, vaan maalaan juuri sitä mitä mielikuvitukseni haluaa kankaalle taikoa, jolloin lopputulos on värikästä, jokseenkin surrealistista ja tekeminen on rentouttavaa sekä hauskaa.

Värien sekoittelua ja testailua
Yksityiskohtia...

Lopulta jo aiemmin maalaamani kissa sai ympärilleen väriä ja lämpöä mielikuvituksellisesta kasvista. Idea tähän tauluun tuli ihan vaan siitä, että näin kerran unta, jossa maalasin tällaisen taulun. En ole vielä varma, vienkö maalauksen omaan kämppääni, vai jätänkö sen tänne kotikotiin.

Lopputulos!

Taulua taiteillessa satuin näkemään ikkunasta vilaukselta pihalla hyppelevän peuran. Harvemmin niitä söpöläisiä tulee nähtyä niin läheltä ja harmitti, kun en ehtinyt napata kuvaa. Äiti sen sijaan oli aamulla nähnyt myös todennäköisesti sen saman peuran ja saanut siitä kuvankin. Yksi suurimmista eduista maalla oleskelussa on todellakin se, että on parempi mahdollisuus nähdä milloin mitäkin ihania eläimiä!

Tuli tänään kokeiltua myös jotain uutta, kun pikkuveli houkutteli mut pelaamaan Overwatch-nimistä peliä uudella tietokoneellaan. Kyllä siinä sai aivot taas vähän jumppaa kun piti yrittää muistaa mitä tapahtuu mistäkin näppäimestä ja mitä kaikkea pitää osata huomioida samaan aikaan. :D Yllättävän hyvin se multa kuitenkin sujui ja hauskaa oli!

Hieman tärähtänyt kuva hieman tärähtäneestä pelaajasta

Nyt mä taidan hipsiä iltapalan kimppuun. Ollaan tää maanantai-ilta yhtä rentoja kuin Kerkko taulukankaan päällä!

Terkuin Reetta