Tämä hetki

Meillä ei ole kuin tämä hetki, eilistä eikä huomista ole olemassakaan. Elä hetkessä. Elä hetkessä. Elä hetkessä… tätä mantraa huomaan toistavani itselleni pahan paikan tullen. Useimmiten osaan sen, hetkessä elämisen. Mutta elämällä on joskus tapana koetella, silloin unohdan tämän hetken! Märehdin menneitä ja maalaan ikäviä skenaarioita tulevaan, kadotan itseni huonoon fiilikseen. Entinen minä teki tätä hyvinkin usein, nykyinen enää harvemmin. Joskus joku ulkopuolinen tekijä (ihminen, tapahtuma, some…) saattaa päästä positiivisuuspanssarini alle ja pilata hetkeni, ihan tietämättäänkin. Lähdenkö mukaan negatiivisuuden tielle, vai valitsenko iloisemman polun? Vielä opetellen, pyrin valitsemaan paremman polun, aina se ei onnistu, mutta suunta on jo oikea!

”Mennyt on enää kuvia aivoissamme ja tulevaa ei vielä olekaan. Tämä hetki on ainut mitä meillä on”. Sanat, jotka Wellness Coach- opettajani lausui ja jotka todella iski minuun. Mikä valtava vapauden tunne, kun tuon oikein oivaltaa. Tämä hetki, nyt ja vain! Eikö ole helpottavaa, mennyttä et enää saa takaisin, miksi siis palata siihen? Tulevaa ei ole vielä olemassa, se on vain meidän itsemme muodostamia odotuksia ja kuvitelmia siitä, mitä tulee tapahtumaan. Tuleeko asiat oikeasti tapahtumaan niin kuin on kuvitellut? Menneeseen eikä tulevaan pysty vaikuttamaan, ainoastaan tähän hetkeen (se toki monesti voi ratkaista monia tulevaisuuden asioita). Mikä valtava energiansäästö henkiselle kapasiteetille, kun tuon ajatuksen oikein kunnolla itselleen iskostaa.

Mikä siinä sitten on niin vaikeaa, hetkessä elämisessa nimittäin? Tätä huomaan pohtivani usein. Voiko siihen vaikuttaa negatiiviset ihmiset ympärillä? Sanoisin, että voi! Voiko siihen vaikuttaa oma tyytymättömyys, tunne siitä että esittää jotain muuta kuin mitä on, tunne siitä, että on täysin väärässä paikassa, tekien täysin vääriä asioita? Ehdottomasti VOI!

Muutos lähtee itsestä, AINA. Itselle täytyy olla ehdottoman rehellinen, onko muuta keinoa olla aidosti onnellinen? Se saattaa pelottaa, mutta se on rohkein teko minkä voit itsellesi tehdä! Pysähdy, hengitä syvään ja kohtaa itsesi tässä hetkessä! Mitä näet, mitä koet?

Monesti nämä ovat niitä käänteen tekeviä paikkoja, hetkiä jolloin elämä muuttui. Hetkiä, jolloin elämä tuntuu niin helvetin rankalta ja tulevaisuus pelottavalta. Mutta, ovatko ne myös niitä hetkiä jolloin elämä muuttuu paremmaksi, jolloin pystyy taas hengittämään, jolloin pystyy olemaan juuri sellainen kuin on? Hetkiä, jolloin tulevaisuus tuntuukin mahdollisuudelta!

Minä olen juuri siellä missä pitääkin, juuri oikeiden ihmisten ympäröimänä. Toivon sydämeni pohjasta, että SINÄkin olet!

Be brave and just let go, TODAY!