Uskalla yrittää, uskalla epäonnistua

Onko sinulla haaveita tai tavoitteita, jotka jatkuvasti muistuttelee olemassaolostaan takaraivossasi, mutta joita kohden et ole koskaan vielä mennyt? Tai olet, muttet ole onnistunut kuitenkaan? Minulla on, useita, joskus vaihtuvia, joskus samoja, joskus ihan hetkessä mieleen juolahtavia. Jotkut ovat sellaisia, joiden toteuttaminen ei vaadi kuin päättäväisyyttä ja toimeen tarttumista. Ja lähes aina toteutan ne, onnistuen tai epäonnistuen.

Mutta, sitten on myös niitä asioita, jotka eivät aina tai lähes koskaan käy toteen, joiden saavuttaminen tuntuu melkeinpä mahdottomalta. Tiedätkö, kun oikein kovasti haluat jotain, mutta et saa, et vaikka kuinka yrittäisit? Asia joka on ollut niin lähellä, jopa käsiesi ulottuvissa, liukuukin suoraan ohitsesi. Että se on ärsyttävää. Kun tiedät, että sinusta olisi siihen, mutta syystä tai toisesta et vain pääse sinne minne haluat. Se lannistaa, ehkä hetkeksi jopa lamaannuttaa. Kun olet laittanut kaiken uskalluksesi peliin ja asettanut odotukset korkealle, mutta se ei riitä. Juuri tuona heikkona hetkenä tunnet itsesi ehkä maailman suurimmaksi epäonnistujaksi, unohdat kaikki tähän astiset onnistumisesi/saavutuksesi ja näet vain, kuinka kaikki muut onnistuu. Mitä teet silloin?

Silloin kun elämä heittää kivenmurikoita tielleni, lähden ulos luontoon. Nautin maisemista ja raikkaasta ilmasta, tuuletan aivojani!

Käperrytkö itseesi, vaivut epätoivoon ja ryvet epäonnistumisen tunteessa? Tunnet itsesi pieneksi ja mitättömäksi, kaikki ajatuksesi naurettaviksi ja vääriksi? Mietit ehkä, että miksi helvetissä edes yritit! Tunnustan itse joskus tekeväni näin, kun on riittävän monta kertaa peräjälkeen epäonnistunut jossain. Oikein ryven, suorastaan kylven epäonnistumisessani. Mutta vain hetken verran. Olen antanut itselleni luvan soimata itseäni vain hetken, sätin oikein kunnolla ja sitten keräilen palaset itsestäni takaisin kokonaisuudeksi. En syytä epäonnistumisistani ketään muuta kuin itseäni, koska näihän se on. Aina on joku, joka tekee asiat paremmin kuin minä. En kadehdi onnistujia, sen verran olen elämässäni oppinut, kunnioitusta muita ja ylipäänsä universumia kohtaan. Juuri nyt ei vain ollut minun aikani.

Jos minä jaksan yrittää, niin lupaathan sinäkin?

Olen laittanut itseni likoon elämäni aikana monet kerrat, mennyt perse edellä puuhun, laput silmillä ja ennakkoluulottomasti. Olen onnistunut ja olen epäonnistunut PALJON. Omat tavoitteeni liittyy monesti elämään ylipäänsä, siihen millainen haluan olla, mitä haluan tehdä. Helpoiten olen toteuttanut tavoitteet liittyen olemiseen, ei vaadi paljoa monesti. Vaikeampi nakki onkin ollut se, miksi haluan tulla ja mitä tehdä. Etenkin viimeisen vuoden aikana kahden edellä mainitun saavuttaminen on tuntunut välillä todella vaikealta, melkein mahdottomalta. Seinä on noussut liian korkeaksi vastaan. Olen epäillyt omia vahvuuksiani ja voimavarojani, miettinyt olenko tehnyt hirvittävän virheen suuren visioni suhteen. Sortunut jopa murehtimaan tulevaisuutta. Onneksi vain hetkittäin. Heikkoina hetkinä olen miettinyt onko missään mitään järkeä, miksi teen yhtään mitään, miksi tavoittelen yhtään mitään? Miksi kirjoitan tätä blogiakaan? Joudun ikäänkuin mieleni vangiksi, ajatusten tukahduttamaksi. 

Jostain kumman syystä, en kuitenkaan ole lannistunut vielä. Jaksan yrittää edelleen, jaksan kaivaa itseni pois mielen kahleista. Ajatus siitä, että meillä on vain tämä yksi elämä, ajaa yrittämään uudestaan ja uudestaan. Ja ajatus siitä, että entä jos en yritäkään, onko se yhtään parempi vaihtoehto, kuin epäonnistuminen? Muistan yht'äkkiä kuinka olen uskaltanut aiemminkin yrittää, muistan kuinka olen siinä onnistunut. Jokainen takapakki häviääkin äkkiä mielestä, toivoisin, että ne häviäisi pysyvästi. Ryhdistäydyn, hengitän syvään ja painan kaasun pohjaan. Tiet on tehty kuljettavaksi, kivet käännettäviksi. Jos en onnistu tällä kertaa, ei ollut minun vuoroni. Mutta voin olla tyytyväinen, että edes yritin. Ensi kerralla voi onnistaa.

Joten ystäväiseni, muistathan uskaltaa, yrittää, kokeilla tikulla jäätä! Älä pidä kynttilääsi vakan alla, älä siirrä asioita tulevaisuuteen, koska muistathan, että sitä ei vielä ole olemassakaan. Jos onnistut, niin WAU, eikö olekin mahtavaa?! Jos epäonnistut, niin mitä sitten, ainakin yritit! 

Ei se ota, jos ei annakaan =)

Nauti syksystä, nauti elämästä!