Aikuisena au pairiksiko ?

Olen nuoresta asti haaveillut, että joskus vielä pääsisin au pairiksi johonkin päin maailmaa. Olin jo tainnut haudata realistiset ajatukseni tuosta haaveesta, mutta sitten silmiini pompsahti facebookissa kaverini sivuilta niin hyvä mahdollisuus, johon en voinut olla tarttumatta.

Entinen luokkakaverini on ollut nuorempana kyseisessä perheessä ja tämä Suomalais-Hollantilainen perhe etsi jälleen syksyksi au pairia. Toiveena oli saada au pair syys-toukokuun välille ja ehkä vähän nuorempi henkilö, kuin minä. Luulen, että iästäni on ennemmin vain etua, kuin haittaa noissa hommissa. Otin rohkeasti yhteyttä perheen äitiin, jonka kanssa olemme nyt jonkun verran viestitelleet ja skypen välityksellä keskustelleet.

Minä pystyisin olemaan vain opintovapaan ajan perheessä (syyskuun alusta helmikuun loppuun), sillä samalla lailla pystyn opiskelemaan Hollannista käsin, kuin kotona Suomessa. Voisin käydä ennen reissua lähipäivät pois alta, jonka jälkeen opiskelu siirtyisi verkkoon. Olen jo koululta, koulutusrahastolta, kelalta ym. ottanut selvää, ettei tämä vaikuttaisi tukiini, eikä opintovapaaseeni millään tavalla. Kunhan vain saisin hoidettua opiskelut ulkomailta käsin, niin ei pitäisi olla mitään ongelmaa.

Tässä perheessä ei tarvitse koko päiväisesti työskennellä, joten minulle jää hyvin aikaa tehdä kouluhommia. Olen jopa ajatellut, että luultavasti enemmän, kuin täällä Suomessa ollessani, sillä kotona on aina niin paljon muutakin askaretta, jotka täytyy saada hoidettua. Perheen lapset ovat jo niin isoja, että käyvät koulua, joten lasten koulupäivä olisi minun aikaani opiskella. Minun tärkein tehtäväni olisi hoitaa lapsia iltapäivän ajan ja tietenkin puhua heille mahdollisimman paljon Suomea kielen ylläpitämiseksi.

Tämä on niin hyvä ja ainutlaatuinen tilaisuus, että jos en siihen nyt tartu, niin tuskin enää uutta mahdollisuutta minulle annetaan. Todennäköisesti katuisin myöhemmin, jos en nyt lähtisi. Mutta fiksuahan tämä ei juuri nyt saata olla, sillä olen edelleenkin toipilaana ylikuntotilasta ja unet on välillä edelleenkin täysin hukassa. Mietin myös, että ehkä nyt olisi oikea aika antaa itselle aikaa myös levätä ja laittaa kaikki mahdolliset stressin aiheet niin minimiin, kuin mahdollista.

Hollannissa olisi tarjolla myös kielikurssi, jota himoitsen melkoisen paljon. Haluaisin kovasti kehittää kielitaitoani, mutta onko sen aika juuri nyt? En osaa vielä päättää sitä... Aikaa ei kuitenkaan päätöksen teolle ole enää montaa päivää, joten mietitääs nyt vielä hetki..

Tosiaan stressin aiheet minimiin. Ei ainakaan keittiössä tule mitään ylimääräistä väsättyä. Tälläisiä mössöjä tulee syötyä melko usein. Punajuuria, kananmunan valkuaisia, tomaattia ja avocadoa. Nam nam nam!