Aikuisena opiskelijaksi

Näitä polkuja tallaan kai viimeiseen asti..

Nykyään ainakin Suomessa on mahdollistettu hyvin myös vähän kypsemmällä iällä opiskeleminen. On erilaisia tukimahdollisuuksia ja on mahdollisuus suorittaa tutkintoja työn ohella. Voi ottaa myös opintovapaata, mikäli työkokemusta on siihen tarvittava määrä. Minulla on kaksi ammattitutkintoa alla ja työkokemusta samalta työnantajalla noin kymmeneltä vuodelta. Päätin joskus, että kunhan kasvan "isoksi", niin minun on tiedettävä mitä haluan opiskella.

Töitä tehdessä ja motivaatiota kasvatellessa sain kipinän siihen mikä minusta voisi sitten "isona" tulla. Kun se ajatus oli vihdoin syttynyt, rupesin ottamaan tukimahdollisuuksista ja opiskelupaikoista selvää. Eikä harmita muuten yhtään, että tämä opiskelujen aloittaminen on vähän venähtänyt. Ennemminkin olen tyytyväinen,että olen viirannut sitä näinkin pitkälle.

Ensiksi selvitin millä paikkakunnilla olisi mahdollista opiskella liiketaloutta. Vaatimuksenani oli monimuototoeutus pääasiassa verkko-opiskeluina. Kouluja löytyi jonkun verran, joista valitsin kuusi mieleisintä. Niin minä sitten toukokuussa kiersin ympäri Suomea eri pääsykokeissa ja onnekseni pääsin lähimpään ja minulle mieluisimpaan kouluun Mikkeliin. Koska pääsin Mikkeliin pystyin tarrautumaan tilaisuuteen lähteä ulkomaille muutamaksi kuukaudeksi. Mikkelissä ei ole lähipäiviä juuri ollenkaan, kun taas joissain vastaavissa kouluissa saattaa lähipäiviä olla jopa 4krt/vk.  

Kouluhommien parissa...

Minulle tämä täysin verkossa tapahtuva opiskelu sopii erittäin hyvin, sillä tämä ei katso missä milloinkin konettani naputtelen. Kunhan vain netti toimii ja läppäriin saa virtaa, niin opinnot etenee. No okei, ehkä niihin opintojen etenemiseen tarvitaan myös aikaa, itsekuria, aikatauluttamista, motivaatiota, innostumista ym. Näiden asioiden sisäistämisen tärkeys tuli heti ensimmäisellä lähipävällä hyvin selväksi.

Alusta asti minulle onkin ollut selvää, että seuraavat vuodet tulevat olemaan melko täysiä työn, opintojen, treenaamisen ja kaiken muun tärkeän yhdistämisen vuoksi. Siltikin väitän, että vapaa-aikaa jää, jos suunnittelee ja aikatauluttaa tekemiset hyvin. Olenko sitten tyytyväinen opiskelumuotoon, tarjottuun opetukseen ja opintojen etenemiseen? Vastaus näihin kaikkiin on, että KYLLÄ. Opinnot etenevät paremmalla vauhdilla, kuin osasin odottaa. Opetuksen taso on mielestäni todella hyvä, enkä ole opiskelumuodostakaan keksinyt vielä mitään moitittavaa.

Luennolla...

Opintojen rahoituksesta sen verran, että opiskelen siis aikuiskoulutustuella, joka on karkeasti sanottuna noin 70% palkasta. Vaatimuksena on vähintään kahdeksan vuoden työkokemus ja samalla työnanatajalla on täytynyt työskennellä vähintään yksi vuosi. Lisätietoa tästä tukimahdollisuudesta löytyy http://www.koulutusrahasto.fi sivustolta. Ja kyllä, olen edelleen aivan järjettömän innoissani opinnoista. Toivon, että innostus säilyisi pitkään yhtä hyvänä, niin suurempia ongelmia ei pitäisi tulla vastaan.

Olen muuten menossa huomenna Amsterdamiin, jonne pari kaunotarta saapuu Suomen kamaralta. Täytyypä sitten viikonlopun jälkeen postailla siitä reissusta tarinaa ja tietysti mahdollisimman paljon kuvia myös! Ei muuta, kuin iloista viikon jatkoa!

Kouluhommia junassa, kirjastossa, lentokentällä, juna-asemalla, au pair kodissa, kotona Suomessa, Suomessa reissussa, autossa... Ihan missä vain ja milloin vain.