Elämä on nyt

Nyt tuntuu siltä, elämä alkaa olla pitkästä aikaa mukavasti raiteillaan. On ollut haastava vuosi 2016 lähinnä henkisellä puolella. Vasta nyt alan ymmärtämään, kuinka hyvää on tehnyt olla hetki pois kaiken sen normaalin hullunmyllyn keskeltä. Kuinka hyvää on tehnyt olla vain omien ajatusteni parissa. Kuinka hyvää on tehnyt keskittyä vain omiin tarpeisiini. Kuinka hyvää on tehnyt nukkua pitkiä yöunia ja kuinka hyvää on tehnyt hengittää kevyin mielin!

Olo ei tunnu ollenkaan stressaantuneelta, vaikka päivät ovat olleet todella täysiä. Jos aamu ei ala lasten vahtimisella, niin sitten se alkaa kouluhommilla ja päättyy joka ikinen päivä tietokoneen ääreellä koulutehtävien naputteluun. Motivaatio opiskeluun on edelleen 200%, joten miksipä ei sitä energiaa käyttäisi sellaiseen, josta koen olevani itselleni jotain hyötyä. On kyllä ihanaa huomata, että on vihdoin alkanut löytää sen "oman jutun". Aika pitkään sitä etsinkin..

Lapsien kanssa päivät eivät todellakaan ole samalaisia koskaan. Huomaan pitäväni näistä muksuista todella paljon. En muistanutkaan miten hauskoja ja höpsöjä juttuja esim. 3-vuotiailla on. Pikkuisen välillä tulee ikävä siskoni lapsia, mutta enpä tänne meinannut koko elämäkseni jäädä, vaikka mukavasti viihdynkin.

Päivä Damissa.
Päivä Damissa.

Minun makuun täällä Hollannissa on mielettömän kaunista. Paljon kujia, vanhoja rakennuksia, kivikatuja, kauniita puutarhoja, pieniä tunnelmallisia kahviloita ja hermoja lepuuttavia puistoja. Ehkä se onkin minun hyvän olon salaisuus, kun olen kävellyt puistoissa harvase päivä. Ehkä sitä täytyy alkaa harrastamaan myös kotona Suomessa, onhan niitä kauniita maisemia sielläkin!

Olen myös saanut muutaman uuden kaverin. Kavereiden löytäminen nykyään on vähän helpompaa, kuin ennen. Rohkenin ja laitoin pariin Hollantilaiseen facebook-ryhmään viestiä, että olisin ystävää vailla. Sain niin paljon yhteydenottoja, etten todellakaan voi kaikkia nähdä tämän 3 kuukauden aikana. Ei vaan yksinkertaisesti aika riitä moiseen. Jokainen tapaamani henkilö on ollut positiivinen yllätys. On löytynyt helposti jutunjuurta, eikä ole tarvinnut kainostella tai esittää jotain mitä en ole.

Huippua! Saas nähdä mitä seuraava pari kuukautta tuo vielä tullessaan. Ensimmäinen kuukausi ainakin on ollut paljon enemmän, mitä olisin voinut odottaa. Tuntuu melko etuoikeutetulta elää "unelmiaan" ja tehdä niitä asioita, joista on pitkään haaveillut. Iloista syksyn jatkoa kaikille lukijoille, ihanaa kun teitä on niin paljon!

Vuodenaika, josta tykkään sikana!
Aaaa, niinkuin Anni. Ei. Vaan Aaa, niinkuin Amsterdam.