Hyvän mielen proteiini mutakakku

Hyvän mielen kakku siksi, että tätä voi hyvällä mielellä syödä palan tai kaksi, eikä tarvitse miettiä mihin vartalon kohtaan kakku asettuu. :D Tämä oli ensimmäinen kokeiluni ja uskon, että muutaman kokeilukerran ja pienen muokkauksen jälkeen kakusta tulee todella onnistunut ja enstistä maistuvampi versio. Koska idea kakun teolle tuli ihan puskista, ei kaapissa ollut juuri valinnan varaa ainesosille. Joten kakku on nyt väsätty vain siitä mitä kaapista sattui löytymään. 

SISÄLTÖ:

2 munaa                                                                                                                                                                                           1 pieni banaani                                                                                                                                                                               3 rkl maitorahkaa                                                                                                                                                                            3/4 dl suklaa-karamelli proteiinijauhetta                                                                                                                                3/4 dl jauhoja (käytin vehnäjauhoja, koska ei ollut mitään "parempaa" kaapissa)                                                                                                                                                                                       3 rkl kaakaojauhoa                                                                                                                                                  1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat, banaani ja maitorahka blenderissä tai sähkövatkaimella sekaisin. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää jauhoseos taikinaan. Levitä taikina pellille tai leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan. Minä käytin 17 cm irtokakkupohjavuokaa, joka oli juuri sopivan kokoinen tuolle määrälle taikinaa. Paista 175 asteessa noin 7-10 minuuttia uunin tehosta riippuen. Seuraa paistumista, niin ettei kakku pääse paistumaan liian kuivaksi. Jos haluaa mutakakkumaisen koostumuksen, niin kakku saa jäädä sisältä kohtalaisen lötköksi. Minun versiossa kakku oli pikkuisen liian pitkään uunissa, mutta koostumus oli silti hieman mutakakkumainen ja miellyttävä.

Ravintosisältö koko kakulle: 620kcal, Prot. 43g, HH 61g, Rasva 20g

Ravintosisältö annokselle (1/4 kakkua) : 155kcal, Prot 11g, HH 15g, Rasva 5g

Käytetty aika kakun valmistamiseen: 20min


Ensi kerralla aion käyttää mantelijauhoja vehnäjauhojen sijaan. Aion myös lisätä ehkä pähkinärouhetta tai jopa pähkinävoita taikinaan tai kakun päälle. Päälliseksi voisi väsätä jonkun hedelmä-vaniljarahkaseoksen tai vaikka skyrriä kaveriksi. Nam nam! Oli kyllä kokeilemisen arvoinen kakku ja edelleen on hyvä mieli vaikka palan tätä herkkua söinkin.