Hyvin (huonosti) onnistunut vaellusreissu kuvin ja miettein.

Joku oli unohtanut autonsa matkan varrelle. ;)

 

Ensimmäiset pidemmät pitkospuut.

Viimeisessa postauksessa hehkutin tulevaa vaellusreissuamme Kuusamoon. Reissuhan ei mennyt ihan suunnitelmien mukaan, vaikka oikeasti meillä oli toisinaan todella hauskaa ja ainakin minun mieli sai lepoa tuolla reissulla enemmän kuin olisin välttämättä tarvinnutkaan.

Ystäväni Essi saapui meille tänne Savonlinnaan perjantai-iltana. Perjantaina ei tehty juuri mitään muuta kuin vaihdettiin pikana kuulumiset ja suunniteltiin tulevaa reissuamme. Lauantaina käytiin ostamassa eväät reissua varten:  6 pastapussia / per naama, 12 pikapuuropussia / per naama, suklaalevy / hlö, salmiakkipussi / hlö. Ostettin vielä pikakahvia, suolaa ja jotain muuta pientä evääksi (mm. riisikakkuja). Aika hiilaripainotteista ruokaa, mutta ajateltiin, että mielummin kevyttä kannettavaa, kuin painavaa.

Punnittiin rinkat, jossa ei ollut vielä vesiä painona ollenkaan. Yhden rinkan paino oli noin 13,5kg. Todellisuudessa vesien kanssa rinkka painoi arviolta 15kg. Päästiin pienten illanistujaisten jälkeen Sunnuntaina matkaan.. Ensimmäinen pysähdys oli Sonkajärvellä Essin tuttujen luona. Mökkeiltiin siis yksi ilta ja jo se sai ainakin itsellä lomamoodin täysin päälle. Maantaina lähdettiin hyvissä ajoin siskoni luokse Kajaaniin. Käytiin siellä suihkussa, syömässä ja oltiin hetki lasten kanssa. Sittenpä matka jatkuin kohti Rukaa.

Menomatkalla vielä kovin iloisina.

 

Siellä yövyttiin ensimmäinen yö Rukalla.

Saavuimme illalla noin kahdeksan aikoja Rukalle. Varattiin noin 10min ennen perille pääsyä RukaTupa mökki. Oli ihana päästä teltan sijaan mökkiin lepäilemään seuraavien päivien koitoksien varalle. Ilta meni aika lailla naureskellessa väsyneille jutuillemme ja nukahadettiinkin melko nopeaan. Tiistai aamuna heräsimme kuuden pintaan aamupalalle, bussi karhunkierroksen lähtöön Hautajärvelle lähti 7.45 Rukan keskustasta. Bussin hinta oli 10,20€/nuppi, josta opiskelijakortilla olisi saanut alennusta. Matka kesti noin tunnin verran, jonka aikana ehdittiin näkemään muutama poro lisää. Poroja nähtiin reilu 20 koko matkan aikana, muttei yhdestäkään ehditty ottamaan ainuttakaan kuvaa.

Tästä ne kilometrit alkoi..

Karhunkierroksen pääsimme aloittamaan noin 9.45 ja ensimmäiset kilometrit tuntuikin melko kevyiltä. Pidimme ensimmäisen tauon noin 7 km kohdalla. Alkumatka oli helppoa maastoa kävellä, jolloin kilometrit tuntuivat menevän melko nopeasti eteenpäin. Maisemat ei päätä huimanneet heti alussa, mutta onneksi sentään jotain hienoa ja erilaista ehdittiin näkemään matkan aikana. Matka jatkui ja pidettiin taukoja sopivien levähdyspaikkojen tullessa vastaan. Ruokaa laitettiin retkikeittimellä vain pari kertaa, muuten syötiin sitä mitä kiinni saatiin rinkan taskuista.

Tarkoituksenamme oli vaeltaa ensimmäisenä päivänä noin 35km ja yöpyä kaikenkaikkiaan pari yötä autiotuvissa. Toisena päivänä suunnitelmissa oli vaeltaa niin paljon, kuin vain olisimme jaksaneet, mutta ainakin 30km, jolloin kolmannelle päivälle olisi jäänyt kaikkein vähiten käveltävää, noin 17km. Jossain kohtaa poikettiin hieman reitiltä, eikä palattu samaa polkua takaisin, josta olimme tulleet. Seurasimme puissa olevia oransseja merkkejä, jotka ohjaavat karhun kierroksella oikeaan suuntaan. Muutaman kilometrin jälkeen huomasimme, että olimme mennyt väärään suuntaan ja tätä reittiä pitkin olisimme 5km päässä Ristikallion aloituksesta Sallan tieltä.

Silloin revettiin hysteeriseen nauruun, josta ei meinannut tulla loppua lainkaan. Eihän tämä voinut olla mahdollista, että oltiin menty väärää reittiä?! Löydettiinpä itsemme sinä iltana yhdentoista aikoja taksista menossa Hotelli RantaSipiin Rukan keskustaan vailla minkäänlaista suunnitelmaa seuraavalle päivälle. Tuossa vaiheessa olimme talsineet jo noin 30 kilometriä ja puolet ajasta vesisateessa. Oltiin melko väsyneitä perille päästyämme ja taksikuski varmaan sääli meitä hieman, joten laittoin pikku alennuksen kokonaishintaan meitä lohduttamaan. Myös hotellissa respan työntekijä lohdutti meitä, että "koittakaahan nyt vielä jaksaa kävellä tuonne huoneeseen asti, joka muuten on aivan talon toisessa päässä". Matka hotellihuoneeseen tuntui muuten melko pitkältä tuona iltana märkien rinkkojen kera.

Seuraavana päivänä emme enää lähteneet talsimaan, vaan päätimme vihastuksissamme lähteä kotimatkalle. Matkan aikana mökötimme puolet matkasta toisillemme, mutta pääsimme sitten yhteisymmärrykseen, että eihän meidän reissu vielä tähän voisi loppua, kun vastahan se alkoi. Kotimatkan aikana päätimme jäädä Kuopioon Hotelliin vielä yhdeksi yöksi ja lähdimme katsomaan Kuopion yöelämää keskellä viikkoa.

Että sellainen vaellusreissu se, ei ainuttakaan yötä teltassa, eikä rakkoja jaloissa, itikan puremista puhumattakaan. Sen verran paljon jäi hampaiden väliin tuosta reissusta, jotta uudelleen on mentävä ja silloin myös kierrettävä koko kierros! Tosiaan, ei siellä kierroksella oikeasti pitäisi olla edes mahdollista mennä väärään suuntaan, koska reitti on todella hyvin merkitty. En osaa sanoa mitä kaikkea meillä oli painona liikaa, mutta mielestäni vähän vähemmälläkin olisi pärjännyt. Ehkä valmista ruokaa kannattaisi ottaa enemmän mukaan, jota ei tarvitsisi retkikeittimellä keittää, jolloin taukoihin ei menisi niin paljoa aikaa.

Minulla oli pelkät lenkkarit jalassa, jotka tietysti kastuivat hieman, mutta siltikin laittaisin sellaiset kengät jalkaan jolla on tullut paljon käveltyä. Ei nimittäin kertaakaan hiertänyt eikä jalkoja särkenyt illalla lainkaan. Sen huomasin, että teltta kannatti olla mukana, koska jokainen autiotupa oli jo varattuina siinä vaiheessa, kun me pääsimme paikalle. Joten todennäköisesti olisimme joutuneet teltassa nukkumaan, jos siis reissu olisi mennyt niinkuin olimme suunnitelleet. Myös rinkan suojaus sateelta kannattaa tehdä huolella, mehän ei luonnollisestikaan sitä tehty ja se toi aika lailla lisäpainoa matkaan.

Saatiin muutama hyvä kuvakin matkan varrelta.
Ensimmäinen riippusilta.

 

Mahtavat maisemat.

Seuraavaksi minä käännän lomamoodin Rodoksen suuntaan, nimittäin lähdetään kaveriporukalla ajelemaan ensi yönä kohti Helsinki-Vantaan lentokenttää. Minulla on starboxin instagram-tili hallussa koko ensi viikon, joten siellä ainakin on jotain matskua tulevalta reissulta ja kirjoittelenpa sitten tännekin postauksen matkasta. Kreikassa on tullut useassa paikassa käytyä, mutta Rodos on vielä täysin kokematta, joten innolla odottelen tätäkin reissua.

Kuulumisiin! ;)