Kinderjuustokakku ala Anni

Tekovaiheen kuvat jäi ottamatta, mutta onneksi lopputuloksesta löytyi muutama kuva.

Niinkuin lupasin, blogini tulee sisältämään paljon juttua muustakin, kuin pelkästään urheilemisesta. Tällä kertaa aion jakaa helpon ja maistuvan kakun reseptin, sillä onhan leipominen yksi monista kiinnostuksen kohteistani.

Toiveena oli suklaakakku 30-vuotis juhliin. Halusin päästä helpolla ja onnistua varmasti, joten päätin tehdä juustokakun. Niiden tekemisessä ei vaan voi epäonnistua. Nettiä selattuani, löysin paljon erilaisia kinderkakun reseptejä. Reseptejä sopivasti yhdistellen syntyi tällainen herkullinen suklaaunelma.

Överikoristelu

Pohja:

300 g keksejä, (käytin suklaahippukeksejä 150g ja suklaalla kuorrutettuja keksejä 150g). Säästin muutaman suklaakuorrutteisen keksin koristelua varten. Lisäksi 100g voita.

Valkosuklaatäyte:

200 g valkosuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa                                                                                                                                      2,5 dl kermaa                                                                                                                                                                             0,5 dl sokeria                                                                                                                                                                                3 liivatelehteä                                                                                                                                                                                1 tl vaniljasokeria maun mukaan

Maitosuklaatäyte:

4 liivatetta                                                                                                                                                                                2,5dl Kermaa                                                                                                                                                                            200g maitosuklaata                                                                                                                                                                50g tummaa suklaata                                                                                                                                                              200g maustamatonta tuorejuustoa                                                                                                                                      0,5dl sokeria                                                                                                                                                                               1tl Vaniljasokeria maun mukaan

Murskaa keksit ja sulata voi, jonka jälkeen sekoita ne keskenään. Taputtele keksi-voiseos irtopohjavuoan pohjalle tiiviisti. Käytin halkaisijaltaan 22cm vuokaa.

Kerros 1:

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa molempien kerrosten kermat vaahdoksi. Lisää sulatettu valkosuklaa ja sokerit tuorejuuston sekaan. Minä sulatin suklaat mikrossa, mutta vesihauteessa sulattaminen on varmempi tapa välttyä suklaan kärähtämiseltä. Kuumenna tilkka vettä ja lisää siihen liivatelehdet (purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ennen kuumaan veteen laittamista). Sekoita liivate ohuena nauhana tuorejuuston sekaan sähkövatkainta apuna käyttäen. Lisää puolet kermasta tuorejuustoseokseen varovasti sekoittaen. Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään tunnin ajan.

Kerros 2:

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita sulatettu maitosuklaa sokereiden kanssa tuorejuuston sekaan. Lisää liivatteet edellisen kerroksen tapaan tilkkaan kuumaa vettä (muista puristaa ylimääräinen vesi pois liivatteista ennen kuumaan veteen lisäämistä). Sekoita juokseva liivate nauhana tuorejuustoseoksen joukkoon sähkövatkainta apuna käyttäen. Lisää loput vatkaamistasi kermoista muun täytteen joukkoon. Kun kerros 1 on hyytynyt jääkaapissa minimissään tunnin, voi kerroksen 2 kaataa sen päälle ja laittaa takaisin hyytymään jääkaappiin mielellään yön yli tai ainakin kuudeksi tunniksi.

Kerros 3:

Tein kakun päälle pienen kasan suklaamoussea, jotta koristeet pysyisivät paremmin paikallaan. Mousseen tulee 100g suklaata (laitoin tummaa suklaata sekä maitosuklaata) + 1,5dl kermaa.

Koristelusta voi tehdä juuri oman mielen mukaisen. Minusta tähän sopi hyvin tuollainen överiksi vedetty koristelu. Laitoin erilaisia suklaamunia, kindermunan puolikkaita, kinderpatukan puolikkaita, keksejä, strösseleitä jne.

Juhlien jälkeen leikkasin ylijäämät paloiksi ja laitoin rasioissa pakastimeen. Myöhemmin kisadieettini päätyttyä korkkasin kakun palasen jäisenä suoraan pakastimesta ja voin kertoa että maku oli taivaallisen hyvä, myös jäisenä kalikkana. Suosittelen kokeilemaan. Tämän tekemisessä ei voi epäonnistua. Vieraiden mielestä kakku ei kuitenkaan ollut liian imelä, vaikkei suklaata oltu säästelty grammaakaan.

Nam nam nam!