Mikä ihmeen imukuppihieronta?

Olen käynyt lymfahieronnassa muutamia kertoja ja se on laittanut nesteet hyvin liikkeelle, ainakin hetkeksi. Lukiessani erilaisista hoidoista silmiini on pompsahtanut tietoa imukuppihieronnasta, jota näyttäisi muutama taho tekevän myös täällä Savonlinnassa. Nuukana en tietenkään ole raaskinut tuhlata moiseen "hömppään", vaikka mieli on tehnyt. Päätin tilata itselleni nämä imukupit ja kokeilla. Mutta miksi?

No siksi, koska päätin aloittaa kropan aktiivisen huoltamisen ja ajattelin ottaa tämän hoitomuodon putkirullailun ja venyttelyjen kaveriksi. Olen lukenut todella paljon näiden kuppien positiivisista vaikutuksista. Imukuppihieronnalla on mahdollista hoitaa mm. lihasjännitystä, käsitellä kipu- ja akupunktiopisteitä, aktivoida lymfanestekiertoa ja näin ollen vilkastuttaa verenkiertoa ja tämän pitäisi auttaa myös kipuihin ja turvotuksiin. Näitä voi käyttää myös treenin jälkeiseen lihashuoltoon.

Olen "kuppaillut" vasta muutaman päivän, joten vielä en ota kantaa kannattiko tuhlata reilut 40 euroa vai ei. Aion nyt ainakin kuukauden päivät käyttää näitä imukuppeja jalkojen, niskan ja selän käsittelyyn. Kuukaudessa luulisi jo jonkunlaisen kuvan saavan kuppaamisen tuloksista. Aikaa tähän kuppailuun ei mene kuin puolisen tuntia, joten ajasta tämä ei ainakaan jää kiinni.

Kuppaus voi sattua, jos alipaine on liian kova. Onneksi tätä alipainetta pystyy säätämään itselleen sopivaksi haukkaamalla ilmaa kupin sisään. Mitä kauemmin ja enemmän kuppailee, sitä vähemmän se sattuu. Rasvattomammissa kohdissa kuppi ei meinaa kestää lähellekkään yhtä hyvin, kuin pehmeämmissä kohdissa. Kuppailu sattuu myös huomattavasti enemmän muodokkaammilla alueilla, kuin esim. niskassa.

Ihan pikkuisen pystyn (jo) hehkuttamaan näiden ihmekuppien nimeen. Yöllä ei ole tarvinnut kärsiä jalkojen kylmyydestä, joka muuten on ihan normaali vaiva. Turvotus on hävinnyt nilkoista ja vessassa olen saanut juosta normaalia useammin eli nesteet on lähtenyt hyvin liikkeelle. Käsittelyn jälkeen jää vähän samanlainen olo, kuin tavallisen hieronnan jälkeen.

Eipä näillä mitään ihmeitä tehdä, mutta jospa nämä todella auttaisivat vilkastuttamaan pintaverenkiertoa. Se jää nähtäväksi. Kirjoittelen kuppailun tuloksista jotain silloin tällöin, joten kannattaa pitää blogi seurannassa mikäli asia kiinnostaa.