TOP 10 HOLLANNISSA

Amsterdamissa ilta-aikaan

Ajattelin rustata tälläisen pikaisen postauksen liittyen asioihin, jotka ovat miellyttänyt minua tämän Hollannin reissun aikana kaikkein eniten henkilöpersoonia lukuunottamatta. 

1. Puistot

Niinkuin olen aiemmissa postauksissa todennut, täällä Hollannissa on paljon kauniita puistoja. Lenkkeily niissä maisemissa on mitä parhainta terapiaa.

2. Siisteys

Kadut ovat todella siistejä. Yleensäkin rakennuksista ja ympäristöstä tunnutaan pitävän hyvää huolta.

3. Rakennukset

Täällä on joissain kaupungeissa todella paljon valtavan upeita vanhoja rakennuksia. Kuten Utrechtissa ja Amsterdamissa. En tiedä voinko niihin koskaan kyllästyä.

Haagistakin löytyy upeita rakennuksia, mutta ei siinä määrin kuin esim. Amsterdamista.

 

Amsterdamista..

4. Lyhyet välimatkat

Täällä pääsee liikkumaan junalla kaupungista toiseen alle tunnissa. Joihinkin paikkoihin toki saattaa olla vähän pidempi matka, mutta esim. Belgiaan tai Saksaan pääsee parissa kolmessa tunnissa. Olen tottunut matkustamaan Suomessa junalla 3-5h päästäkseni Etelä-Suomeen, niin kyllä nämä välimatkat täällä on herättänyt minussa hilpeyttä ja ihmetystä.

5. Pyörien käyttö

Pyöriä siellä, pyöriä täällä, pyöriä joka säällä. Todella paljon pyöriä joka nurkassa! Itsehän tykkään tästä pyöräkulttuurista, vaikka olenkin käyttänyt lonkkavolvoa huomattavati enemmän.

6. Rento ilmapiiri

Ihmiset ovat rentoja ja ystävällisiä. Vielä ei ole tullut vastaan huonoa asiakaspalvelua tai epäystävällisiä ihmisiä. Usein ihmiset tarjoutuvat päästämään kassajonossa ohi, kun huomaavat, että minulla on vain pari ostosta. Todella huomaavaista ja herttaista. Joka kerta kun kysyn apua ihan keneltä tahansa, minua autetaan AINA hymyssä suin. Ei voi kun tykätä!

7. Ruoan edullisuus

Nuukana ja ruoan ystävänä on ilo mennä paikkaan, jossa on edullisempaa, kuin Suomessa. Kaupoissa ruoka on huomattavasti edullisempaa ja ravintoloissakin eron voi huomata.

8. Kahvilat ja ravintolat

Ihania pieniä tunnelmallisia kahviloita ja ravintoloita joka nurkalla. Niihin on mukava mennä istuskelemaan pidemmäksikin aikaa ihan vain tunnelman vuoksi.

9. Tekeminen

Täällä löytyy tekemistä aina, kun vaan tuntuu siltä. Eikä tarvitse mennä merta edemmäs. Viimeistään Amsterdamista löytyy yhtä jos toisenlaista aktiviteettia.

10. Turvallisuus

Tunnen oloni turvalliseksi myös ilta-aikaan liikkuessa. Tosin järkeä täytyy käyttää joka tapauksessa, mutta olen kyllä ollut paljon turvattomammissakin paikoissa.

Vaikka olisi pimeää ja olisin yksin, silti oloni on turvallinen.