Väsyneenä on heräteostokset herkemmässä

"Kun puhutaan univajeesta ja esimerkiksi hormonitoiminnasta, niin on tärkeää ymmärtää että akuutti univaje ja krooninen univaje vaikuttavat elimistöön eri tavalla. Esimerkiksi erään keskushermoston välittäjäaineen, muun muassa elimistön sisäistä kelloa ja mielihyvää säätelevän dopamiinin kohdalla käy niin, että akuutti univaje nostaa dopamiinitasoja (tämä selittää muun muassa sen miksi heräteostokset ovat herkemmässä valvotun yön jälkeen), mutta krooninen univaje laskee niitä.

Älä siis mene ruokakauppaan kovin suurissa univajareissa – kadut sitä siinä vaiheessa kun kannat pihalle pakastinta, kuutta pitsaa, seitsemää suklaakiloa ja Eleikon nostosarjaa."

LAINATTU: https://lihastohtori.wordpress.com/2015/05/26/uni-kettunen/

Tämä voisi selittää miksi olen viime aikoina sortunut turhiin heräteostoksiin, joita normaalisti en todellakaan tekisi. On tullut osteltua yhtä jos toista rytkyä. Töistä kannan kotiin milloin minkäkinlaista kasvia. Olen ostanut mm.  chilipaprika-amppelin, tomaatti-amppelin, kurkkuja, yrttejä ja erilaisia kukkia vaikkei tarkoituksena ollut tänä vuonna laitella kesäkukkia juurikaan. Eikä kyllä tarkoitus ollut alkaa hamstrailemaan syötäviä kasveja sen enempää, vaikka ne onkin alkanut kiinnostamaan minua vuosi vuodelta vaan enemmän ja enemmän. Täytyy siis yrittää pitää kasveista hyvä huoli, ehkä ne maksaa itsensä takaisin, kun alkavat tuottamaan satoa.

Sieltä niitä pieniä chilipaprikoita kasvaa.

Kannattaa muuten käydä lukemassa noita lihastohtorin sivuja. Siellä on paljon asiaa ja tekstit on yleensä kirjoitettu niin hyvin ja hauskasti, että jokainen jaksaa niitä lukea ja varmasti myös ymmärtää mistä on kyse. Mielestäni teksteissä on kerrottu hyvin miksi mikäkin asia vaikuttaa toiseen. Siis perusteltu väittämiä. Osa teksteistä saattaa olla melko pitkiä. Siltikään ei tule koskaan sellainen olo, että lukeminen alkaisi kyllästyttämään. Ainakin minä pystyn lukemaan mielenkiinnolla alusta loppuun ihan jokaisen tekstin.

Minua häiritsee sellaiset metrin pituiset postaukset, joissa ei ole juurikaan asiaa. Monia blogeja en jaksa lukea juuri sen vuoksi, kun kärpäsestä on tehty härkänen. Yleensä etenkin blogeissa törmään samaan asiaan; tekstit on minun makuun aivan liian pitkiä. Eikä se pituus todellakaan haittaisi jos olisi kirjoitettu asiasta, mutta sellainen liibalaaban lukeminen ei oikein nappaa. Siksi pyrin itse pitämään omat tekstini melko lyhyenä, vaikkei näissä asiaa aina niin hirveäsi olekaan. Toisaalta, ehkä se johtuu vaan minun suoraviivaisesta luonteestani.

Tätä kirjoittamista pyrin opettelemaan koko ajan enemmän ja haluaisinkin oppia kirjoittamaan paljon mielenkiintoisemmin ja ytimekkäämmin. Joten kaikki vinkit otan avoimin mielin vastaan! Tulevaa lomaa odotellessa siirryn haaveilemaan Rhodoksen reissusta. Ehkä jonkun rantamekon saattaisin vielä tarvita. ;)

Ajatukset voi satunnaisesti siirtää lomaan, sillä enää alle 2kk ja pääsee reissuun pitkästä aikaa.