Huikean jännä vierailu radioon

Olen jo pitkään haaveillut omasta radio-ohjlemasta, ja nyt se haave vain vahvistui!
 

Olin torstaina 14.6. Anikón ja Iken vieraana Kippis! -ohjelmassa Radio Helsingissä. Kyseinen keskusteluohjelma on keskittynyt olueen, ja eilen aiheena oli ravintoloiden omat oluet. Toisena vieraana oli Nokian Panimolta Matti Heikkinen.
Oli ihan super hauskaa!

Huippu hauska vierailu Kippis! -ohjelmassa
Ikke, Anikó, Matti ja mestari itse!


Naposteltiin Anikón valmistamia pieniä suolapaloja ja maisteltiin kolme eri vehnäolutta, sekä tietenkin keskusteltiin aiheesta ja aiheen vierestä.

mikit unohtui auki ensimmäisellä tauolla.

Alkuun vähän jännitti, että tuleeko lauottua jotain typerää, mutta sitten lähti homma rullaamaan ja aika meni ihan siivillä. Suorastaan liian nopeasti. Tuntui, ettei oikeen keretty kunnolla pureutumaan mihinkään aiheeseen, kun oltiinki jo tauossa. Ja tottahan suoraan lähetykseen kuuluu pikku kommellukset, niin myös meille, mikit unohtui auki ensimmäisellä tauolla. Onneksi pysyttiin jutuissa vielä asia linjalla.

Radiossa on jännää!

Aiheena siis oli ravintoloiden omat oluet, ja minut oli kutsuttu mukaan, koska meillä Hiedassa on oma olut. Stuvari Golden Ale, kyseessä siis vain meillä tarjolla oleva olut, jonka paikallisen pienpanimon Donut Island Brewingin Mika Oksanen valmistaa.

Keskustelu soljui mukavasti hieman aihealueesta toiseen ja sivuttiinhan siinä myös lempiaihettani alkoholipolitiikkaa. Jonkin verran puhuttiin myös kotimaisen olueen tilasta ja todettiin sen olevan erittäin positiivinen ja kovassa nosteessa edelleen, kuten on ollut jo pidemmän aikaan.

Keskustelujen lomassa taas maisteltiin oluita ja suolapaloja. Kaikki kolme vehnäolutta oli hieman erityyppisiä; Italialainen belgi-tyylinen vehnä, Suomalainen vehnä lager, sekä Suomalainen saksalaistyylinen vehnä. Kaikki olivat myös ns. maitokauppa vahvuisia, eli alle 4,7% alkohollia sisältäviä, joka teki vähän jokaiselle sen saman ongelman, että hieman runkoa puuttui. Saksalaistyylinen vei voiton minun suussani, ehkä lievästä makeudesta johtuen, jonka ansiosta pärjäsi parhaiten ruokien kanssa. Lisäksi siinä oli selkeästi eniten hiilihappoa, joka leikkaa ruoasta rasvaisuutta.
Kaiken kaikkiaan maukkaita oluita.

Näitä maisteltiin

Hauskinta kuitenkin oli studioon pääsy ja se itse ohjelman teko. Kiitos vielä Anikó kutsusta. Eiköhän ruveta suunnittelemaan yhteistä aamushowta... :)

Jos missasit live lähetyksen, niin tästä pääset kuuntelemaan sitä podcastina