Midsommar ja pallogrilli kuumaksi

Juhannus. Mittumaarit. Midsommar. Tuo keskikesän juhla, josta touhotetaan ja vouhotetaan, ja odotetaan vesi kielellä. Niin myös meillä.

Julkaisin fb-sivullani postauksen, jossa myin perhettäni tv-shop tyyliin mökkilomalle.

 

Ei tärpännyt, joten grillataan sitten Lappeenrannan Tirilässä. Casa di Nöjd -tyytyväisen ihmisen talo-, tarjoaa toki erinomaiset puitteet siihen hommaan. Pihalla iso terassi ja terassilla perinteinen pallogrilli. Mitäpä sitä muuta tarvitsee.

Juhannuksen ruokia miettiessäni, päädyin klassikkoon, eli burgeriin.

 Kun pyöräyttää tuon 12kpl:n reseptin muhevia briossisämpylöitä, riittää siitä erilaisiin burgereihin koko Juhannukseksi.

Eilen väliin paistoin kotimaisesta Hereford naudan luomujauhelihasta valmistetut pihvit. Kiitos #naapurit ;) Lisäksi vähän cheddaria, pekonia, suolakurkkua ja kastiketta. Ja avot, vierelle #Jaffa, niin johan kulkee.

Jauheliha pallerot on varattu perheemme karvaisille jäsenille.

Vierelle vielä salaatti paahdetuista paprikoista ja mozzarellasta, niin Juhannus illallinen oli täydellinen. Nam!

Koko illan uunissa muhinut possun niska, täyttää tänään briossin ja saa seurakseen hillottua sipulia sekä paahdettua paprikaa. Vesi ryöpsähti kielelle jo pelkästä ajatuksesta.

Mutta pitäähän Juhannuksena olla jotain perinteistäkin. Näinpä myöhäisellä lounalla herkutellaan uusilla perunoilla, sillillä ja grillatuilla kesä vihanneksilla.

Tämä Juhannus menee siis aika mukavasti rentoillen ja herkutellen. Huomenna voisikin sitten aloittaa kuntoilun ja ruveta vähän miettimään mitä suuhunsa laittaa. Mutta vasta huomenna. Tänään vielä nautitaan!

Mahtavaa Juhannusta kaikille!

J :)