Pienet asiat voi tehdä päivästä suuren

 

Muutama viikko sitten ajoin Lappeenrannassa Kauppakatua alaspäin kohti rautatieasemaa. Näin kuinka mies puoli juoksua veti laukkuaan perässään ja päättelin että junalle oli kiire. Vilkaisin peiliin, ettei takaa tule ketään, ja pysäytin autoni tiensivuun, avasin ikkunan ja huikkasin, josko oli junalle menossa. Käskin hyppäämään kyytiin, ja vein hänet asemalle. Kiitteli ja toivoteltiin hyvät kesät. Jatkoin matkaani. Hän olisi varmasti kerennyt junalle ilman minuakin, mutta nyt hänen ei tarvinnut juosta, eikä siten matkustaa hikisenä.

Olen sillai outo tyyppi, että uskon ihmisen hyvyyteen. Uskon, että kaikissa meissä asuu pieni auttaja. Usein autamme kanssa ihmisiä tietämättämme, tai sen enempää ajattelematta.

Kävin tuossa jokin aika sitten keskustelun ystäväni kanssa, jossa hän pohti auttamista. Hän mietti keinoa jolla voisi auttaa jotain vähä osaista. Kuuntelin hänen tuumailuaan vieno hymyn kare huulillani, josta hän tietenkin hieman närkästyi. Halasin häntä ja totesin; sinähän autat koko ajan vähä osaista. Huomasin hänen hieman hämmästyneen ilmeensä, joten jatkoin; Minua. Olet antanut minulle huoneen asunnostasi tilanteessa, jossa muuten olisin pahimmillaan joutunut kadulle. Ruokit minua, huolehdit minusta, välität minusta ja teet tuon kaiken täysin pyyteettömästi, vain auttaaksesi minua, koska tilanteeni on mikä on. Kiitos.

Itse olen aina halunnut auttaa muita kaikin mahdollisin keinoin. Tarjonnut apua sitä tarvitsevalle ja antanut sitä pyytäneelle. Usein pieniä asioita, mutta sillä hetkellä, avun saajalle suuria. Autan, koska haluan antaa ihmiselle hyvän mielen. Tunteen, että minusta välitetään. Minulle auttaminen kuuluu arkeen, se ei ole mikään tehtävä, että etsitäänpä nyt joku joka tarvitsee apua ja sitten autetaan, vaan ne vaan sattuvat kohdalle, ja minä reagoin.

Kokonaan toinen juttu on sitten ne jotka suorastaan hakevat avun tarvitsijoita, kuten vaikkapa ystäväni Brother Christmas. Hän etsii autettavia henkilöitä ja kohteita, ja sitten auttaa heitä. Myös hän tekee kaiken täysin pyyteettömästi, vain auttamisen halusta. Aina kun tapaamme, on hän menossa jonnekin auttamaan jotain ja tulossa jostain auttamasta. Ja hänkin tekee monenlaisia asioita. Ihan pieniä juttuja, jotka ovat avun saajalle todella isoja. Vie lapsiperheitä Lintsille tai syömään ravintolaan. Tarjoaa elämyspäivän, ja seuraa, yksinäiselle. Tansittaa veteraaneja. Aina on jotain menossa. Ja kaiken hän tekee, tuottaakseen ihmisille hyvää mieltä. Mikä tärkeintä, kaiken tämän keskellä, hän myös kuuntelee ihmistä. Monesti se on juuri se tärkein apu.

Brother Christmas kerää rahaa vähäosaisille mm. erilaisilla tempauksilla.

 

Kun seuraavan kerran näet jonkun avun tarpeessa olevan, mieti itsesi siihen tilanteeseen ja auta. Saat siitä varmasti hyvän mielen.

Annetaan hyvän kiertää.

J