Kreikan helmi Santorini

Moi!

Ihanaa uutta vuotta 2019 ūüĆĆ

Toivottavasti kaikilla vaihtui uusi vuosi hyvissä merkeissä ja kiva päästä taas arjen pariin.

Täällä blogissa ei olekkaan näkynyt vielä reissukuviani kesältä. Vuonna 2018 unohtumattomin matka tuli tehtyä Kreikkaan kesäkuussa. Upealle Santorinin saarelle. Odotukset olivat korkealla ja ne kyllä täyttyivät. Pienet valkoiset talot, kujat, loputon meri, kasvit ja korkeuserot veivät kyllä minutkin mennessään. Turisteja kesäkuussa oli kiitettävästi, mutta hyvin silti pääsi liikkumaan. Saarella kannattaa ehdottomasti vuokrata jonkinlainen ajoneuvo. Saari ei ole iso, mutta parhaiten pääset liikkumaan vaikkapa autolla tai mönkijällä ja parkkipaikkoja löytyy hyvin. 

Santorini toimii myös upeana häämatka kohteena. Tunnelma Firan ja Oian kaupungissa on vain jotain ennennäkemättömän kaunista. Pieniä valkoisia kirkkoja täynnä oleva Santorini, oli juuri sellainen kun Pinterestistä olikin jo katsellut.

Saarella kannattaa varata ravintolat etukäteen, jos haluaa päästä katsomaan auringonlaskua hyvältä paikalta. Saaren auringonlaskut onkin kauneimpia joita olen nähnyt. Vaikka koko saari tulikin koluttua, niin varmasti haluan vielä takaisin. Suosittelen kyllä kohdetta lämpimästi, oli joka pennin arvoinen. 

Kohteen +/-

+ Upeat auringonlaskut

+Saaren ainutlaatuisuus

+Paljon nähtävää

+Pariskunnille hyvävaihtoehto 

+Helppo käydä muilla lähisaarilla, esim. Mykonos

+Kreikan sydän 

+Kreikkalainen ruoka

-Korkea hintataso 

-Huonot shoppailumahdollisuudet 

-turistien määrä kesällä 

Toivottavasti toin vähän valoa vuoteen 2019! Nauttikaa ja toteuttakaa unelmia. 

Xx Marianne