DIY: Kahvikuorinta

Ihanaa ja leppoisaa sunnuntaita kaikille! :)

Pitkästä aikaa taas kirjoittelen täällä. Minulla on riittänyt kiirettä koulun ja työpaikan vaihdon kanssa... Mutta ei niistä sen enempää tällä erää!

Tässä postauksessa haluan jakaa kanssanne suosikki kauneudenhoitokikkani. ;) Kauneudenhoito on asia, joka on lähellä sydäntäni. Kiireisenkin arjen keskellä, pyrin ainakin kerran viikossa löytämään hetken kauneudenhoitoa varten.

Minulla on melko kuiva iho ja sen kosteuttaminen kuuluu päivittäisiin rutiineihini. Nyt siis ajattelin tehdä tämän pienen postauksen suosikki DIY -kauneudenhoitotuotteestani. Kahvikuorinnasta. Se on helppo toteuttaa kotona ja lopputulos on taivaallinen. Minä olen jo vuosia olen käyttänyt tätä kahvikuorintaa osana ihonhoitorutiineitani. Olen suositellut sitä kaikille ystävilleni ja he ovat ihastuneet siihen kovasti. Eikä ihme... tämä on tosissaan toimiva ja helppo kauneudenhoitokikka. Tällainen DIY-kosmetiikka/kauneudenhoito on varsinaista "lähikosmetiikkaa" sillä kaikki tuotteet löytyvät omasta keittiöstä.

Tässä reseptini koko vartalon kahvikuorinnalle:

Kahvikuorinta

2 rkl kookosöljyä

4 rkl keitettyjä kahvinpuruja (aamukahvinporot hyötykäyttöön ;D)

2 rkl hunajaa

3 rkl oliiviöljyä 
 


Toimi näin:

Sekoita kaikki ainekset keskenään tasaiseksi mömmöksi.


Sitten ei muuta kuin suihkuun!

Itse käytän kuorintaa kostealle iholle. Hieron tuotetta hyvin joka puolelle ihoa, etenkin esim. kyynärpäihin ja polviin, joissa iho voi olla kuivempaa.

Huuhtele huolella, sillä kahvinpuruja tuppaa olemaan tämän kuorinnan jälkeen joka paikassa. :)

Tadaaaaa! Ihosi on hehkuva ja pehmeä! 

Miksi sitten juuri näitä ainesosia käytetään kuorinnassa? Kahvi kiinteyttää ihoa, poistaa selluliittia ( kuulema? :D ) ja sen sisältämä kofeiini nopeuttaa verenkiertoa. Kookos- ja oliiviöljy puolestaan kosteuttavat ihoa pitkään. Lisäksi ne suojaavat, hoitavat ja kiinteyttävät ihoa. Hunaja taas vähentää ikääntymisen merkkejä, hoitaa ihoa ja sen on sanottu myös vähentävän iho-ongelmia, mm. aknea. 

VINKKI: Jos joskus kaapista ei satu löytymään juuri noita tarvittavia ainesosia, olen käyttänyt myös kahvinporoja pelkästään sekoitettuna oliiviölyyn. Se toimii myös! (;

Testatkaa ihmeessä ja kun olette testanneet, jakakaa kommenttikenttään mielipiteenne! <3

- Sonja