A niin kuin Arcachon

Heippa kaverit! Toivottavasti teillä viikonloppu sujui yhtä rennoissa ja mukavissa merkeissä kuin täällä! Me päätettiin lauantai-aamuna ensin luvattoman pitkään nukuttuamme, että otetaan auto alle ja hurautetaan rannikolle iltapäiväksi. Täältä meiltä ajaa 45 minuutissa eli samassa ajassa kuin Mikkelistä ajaisi perheemme mökille, Atlantin rannikolle. Erilaisia rantapaikkoja on vaikka kuinka paljon mistä valita, mutta me tykkäämme ajaa Arcachonin pieneen ja viehättävään rantakaupunkiin, sillä sen lisäksi että sieltä löytyy suojaisat rannat, löytyy sieltä myös lukuisia ravintoloita terasseineen ja ihan lähettyvillä on myös Pylan hiekkadyynit, jotka ovat Euroopan suurimpia.

Arcachon on todella viihtyisä pikkukaupunki, jossa me olemme käyneet sunnuntaikävelyillä pitkin talveakin, mutta joka herää eritoten henkiin kesäkaudella. Rannan laudoitettua boulevardia pitkin kävellessä voi ihastella toinen toistaan upeampia kesähuviloita, joissa Ranskan varakkaat viettävät kesälomiaan. Nämä huvilat ovat perintöpaikkoja, joita näkee myynnissä vain äärimmäisen harvoin. Suurin osa niistä on talvikauden täysin autioina, mutta kesän tullen myös asukkaat palaavat nauttimaan kesäpaikoistaan.Toinen toistaan upeampia verantoja ja terasseja voi ihastella miltei koko rannan mitalta, sekä keskustan alueella. Olin näppäämässä näistä kuvia enemmänkin, mutta mieheni sanoi, että nyt olisi aihetta pistää se kamera välillä sivuun... Ensi kerralla sitten, vaikka sitten sieltä keskustan alueelta, ihan muutama vain että tekin näette!

Meillä on itseasiassa tässä pikkukaupungissa tuttujakin, nimittäin yksi joukkueen sponsoreista on paikallinen vesiurheiluyritys, joka on hiljattain avannut toisenkin toimipaikan pienvenesataman liepeiltä. He vuokraavat vesiskoottereita, veneitä, flyboardeja, sup-lautoja ja järjestävät tilauksesta tapahtumia vesiurheilun ympärille. Äärimmäisen sydämellisiä ja mukavia ihmisiä, joiden kanssa on aina mukava vaihtaa muutama sana kun pyörähdämme Arcachonissa tai jos satumme törmäämään kiekkomatsissa. Tällä kertaa kävimme tutustumassa tarkemmin heidän uuteen toimipisteeseensä ja juttelimme samalla hieman tulevan kesän kuvioista. Saa nähdä, uskaltaisiko sitä itsekin kokeilemaan flyboardingia!

Aikamme jutusteltuamme Arcajet Marinen porukoiden kanssa, suuntasimme terassille ja näimme yhtä ystäväpariskunnistamme, jotka olivat sattumoisin myös viettämässä lauantai-iltapäiväänsä Arcachonissa. Aika vierähti kuin siivillä ja yhtäkkiä huomasimme, että auringonpaiste alkoi jo vaihtua auringonlaskuun ja kello löi jo puoli yhdeksän illalla. Vietimme siis lopulta koko päivän rannikolla ja kotiin tultuamme tilasimme vain nopeasti ruokaa ja unta ei kauaa tarvinnut odotella. Ihana keväinen päivä!

Nyt olisikin sitten jo aika kääntää katseet uuteen viikkoon. Mulla on huomenna yksi tapaaminen, jonka toivon tuovan positiivisia uutisia työkuvioiden tiimoilta, joten pitäkäähän peukkuja pystyssä! Muutoin toivon, että ensi viikolla pääsisi jälleen parin viikon flunssatauon jälkeen aloittamaan varovasti treenailua, sillä aikaa olisi varsinkin kun Nikke suuntaa maajoukkueleirille. Nyt sunnuntai-illan leffan pariin, täällä olisi luvassa Source Code, katsotaan jaksanko pysyä valveilla vai käykö taas se perinteinen, että nukahdan tähän nojatuoliin. Niin käy nimittäin miltei joka kerta! Ihanaa alkavaa viikkoa kaikille!

x Marianne