Brunsseilua

Heippa kaverit! Täällä on vietetty viikonloppua hyvin brunssipainoitteisesti, sillä sen lisäksi että eilen nautiskelin tätä aamupalan ja lounaan yhdistelmää kotona, sain tänään kutsun lähteä brunssille kaupungille ystävien kanssa. Nyt on kyllä sen mukainen olo, eli ensi viikosta lähtien aina kesälomaan saakka tulen katsomaan vähän enemmän sen perään mitä tulee mutusteltua! Mutta elämä olisi tylsää ilman pieniä nautintoja, joten jätetään morkkikset muille :) Tässä siis muutama kuva viikonlopun herkkuhetkistä ja täällä muuten saa jo "kotimaisia" mansikoita, aivan ihanaa!

Näissä lauantain kotibrunssi kuvissa näkyy muuten se, kuinka hyvin tuo edellisessä postauksessa esittelemäni lettikampaus säilyy myös yön yli kun sen tekee huolella. Se toimi siivouspäivän lookkina aivan mainiosti! Kotibrunssilleni tein kerrosleipiä, joissa sisällä muunmuassa avokadoa (persilladella ja hivenellä merisuolaa maustettuna, kananmunaa, keso-tyyppistä raejuustoa, kurkkua, tomaattia ja siivu kalkkunaa. Tähän sopisi hyvin mukaan myös rapeaksi paistettu pekoni tai paahdettu serrano-kinkku sekä suolakurkku, mutta koska minulla ei niitä ollut, mentiin tällä kombolla. Voisin kuvitella, että esimerkiksi tuore mango voisi tällöin toimia kombossa myös hyvin, tuomassa hieman makeutta. Lisäksi tarjolla oli soijajogurttia ja kahvia. Olen tällä hetkellä korvannut jogurtit miltei kokonaan soijaversioilla, sillä laktoosilääkkeiden roudaaminen Suomesta Ranskaan on hankalaa ja suhteellisen kallista.

Nämä kuvat ovat tämän päivän brunssilta, jossa olimme l'Austra nimisessä ravintolassa joka sijaitsee Quai des Marques ostoskompleksin yhteydessä joen rannassa. Brunssi maksaa 30€ ja sisältää kahvin tai teen, croissantin tai pain au chocolat'n, kananmunia joko kalalisukkeilla tai leikkeleillä, patonkia, briossia, artisanal jogurttia ja mysliä, hedelmäsalaattia, lämpimän ruoan joissa tänään oli vaihtoehtoina chicken fingers ranskalaisilla, fish and chips tai tuo minun valitsemani päivän annos eli aasialaista porsaankylkeä riisillä ja tarjoilevathan he vielä lopuksi crepesin halaumallasi täytteellä, mutta minulta tämä jäi syömättä sillä kaiken tuon muun jälkeen olin jo aivan täynnä. Kaiken kaikkiaan ihan kiva brunssi, mutta pidän ns seisovista pöydistä (vain brunssi -tapauksissa!) enemmän sillä tuolloin mm. kahvia saa santsata haluamansa määrän.

Viime viikonloppuna olimme Siman nimisessä ravintolassa joen toisella puolella, jossa brunssi oli enemmän minun mieleeni ja kustansi 25€. Tuolla se oli nimenomaan seisova pöytä mallinen ja sisälsi muun muassa ostereita, salaattia, rapuja, lohta, miniburgereita ja muuta mukavaa. Sanoisin, että edelleen lempipaikkani on No Name ravintolan brunssi jossa myöskin erilaisia quiche piirakoita, ostereita, paljon erilaisia salaatteja sekä tähän mennessä paras kahvi. Tuolla "nimettömässä" paikassa brunssi maksaa noin 26€ ja on kyllä joka euron väärti ja lisäksi sen alakerrassa on pingis pöytä ja yläkerrassa voi viihtyä petangin parissa.

Semmoisia brunssiterveisiä täällä! Kotibrunssit ovat kivoja siitä syystä, että sinne voi kattaa juuri mieluisiaan asioita. Itse teen usein espanjalaista munakasta, salaatteja, pieniä leipäsiä joissa pohjana ruisleipää ja päällä serranokinkkumoussea, rahka/hedelmä/speculoos kerrosjälkiruokia ja paljon paljon kahvia. Kotona on lisäksi rennompaa ja mukavampi syventyä keskusteluun ystävien kanssa.

Siinä kaikki tällä erää, nyt otan suunnan kohti lentokenttää sillä haen miekkosen kentältä. Edessä on puolitoistapäivää laautaikaa ja sen jälkeen taas maajoukkueleirit jatkuu. Tästä pitää ottaa kaikki irti!

Ihanaa sunnuntaita teille!

x Marianne