Drinks & Dinner: viikonlopun parhaat palat

Oih voih, sunnuntai tuli taas ihan syliin! Huomenna olis taas aika laittaa esitteet laukkuun ja mennä "imurikaupustelemaan" sponssipaketteja. Ylivoimaisesti epämiellyttävin osa tätä nykyistä hommaa, mutta jonkun sekin on kai tehtävä. Odotan innolla heinäkuun loppua, jolloin tää osa projektia päättyy ja pääsen keskittymään duunin miellekkäämpään puoleen, jossa pääsen paremmin hyödyntämäänt taitojani. Mutta, ei masennuta vielä, huominen on huomenna ja tänään on vielä leffailta tiedossa (tai Ranskan peli, katotaan nyt) ja muuta kivaa :) Hyviin fiiliksiin pääsee käsiksi myös kun miettii tätä kulunutta viikonloppua. Vaikkei säät suosineet (taaskaan, murrr Bordeaux senkin sateinen möllikkä!) niin paljon kivaa mahtui kuvioihin. Tässä siis pikku summausta teille kuvineen päivineen!

Perjantaina laahustiin töistä kotiin ja kaatosateessa kastuin ihan totaalisesti just 100m kotiovelta. Kunnon sarjakuvamainen tilanne, siihen päälle vielä autojen jaloille loiskuttamat kuravedet niin aijettä, fiilis oli mahtava! No ei siinä mitään, kotiin vaihtamaan vaatteet, pikku bloggaus- ja välipalatauko ja ei muuta kun kamerat laukkuun ja matkaan. Suuntana oli kaverin uuden firman tuotekuvaukset Pessacin kaupunginosassa valokuvausstudiolla. Täytyy sanoa, että ihan mahtava piristys! Niin erilaista kuvata oikeasti kunnon olosuhteissa ja kunnon välineillä (valaistus jne).

Tämä kaveri siis otti yhteyttä torstaina ja pyysi apua kun deadlinet paukkuu eikä hänellä ollut kuvaajaa (plus ainoa kuvaaja olisi irronnut 400€:lla, jota hänellä ei ollut). Meikäläinenhän ehdotti sitten tietysti, että jos kiire on niin mites olis heti huomenna ja saatiin varattua studio sopivasti mun töitten jälkeen iltapäivälle. Mielettömät puitteet ja aika vierähti ihan huomaamatta. Sitten kotiin mars ja mies yllätti mut tilaamalla kotiin kotibaaritarvikkeet ja sekoittamalla meille drinkit. Täällä voi siis tilata kaikkea mahdollista kotiinkuljetuksella :D Perjantai-ilta, ruokaa ja drinkki kotisohvalla miekkosen kainalossa, unohtui nopeasti ne iltapäivän kaatosateet. Sitten aikaisin nukkumaan, seuraavana päivänä oli tiedossa aamusali ja viikko painoi nupissa sen verran ettei tainnut olla kello kuin kymmenen kun aloitettiin zetojen laskeminen.

Kuvaushommissa

Aamupuurot ja kahvit tulille, koira ulos ja treenivaatteet niskaan. Näissä merkeissä alkoi lauantai ja lähdimme miehen kanssa salia kohti. Salille päästyämme mies tokaisi kahden minuutin jälkeen että hän ei jää tänne haaskaamaan aikaa kun kaikki jalkatreenitilat olivat varattuina ja porukkaa kuin juhannuksen alla Prismassa konsanaan ja lähti kotiin. Minä jäin kuitenkin sisukkaasti salille ja päätin, että nyt vedetään kunnon 45 minuutin tehokas intervallisetti juoksumatolla. Laitoin Spotifysta "sportti motivaatio"-listan soimaan ja aloin hölkkäilemään. Juuri vauhtiin päästyäni tupsahti läheiselle juoksumatolle eräs sporttinen nuori neiti, joka oli ottanut jo selkeästi alkulämmittelyä jossain ja unohtanut kaikessa tohinassa laittaa dödöä kainaloon. Katsoin timeria ja vielä oli 2/3 tepasteltavaa jäljellä, ympärillä leijui vahva työmiehen (sori, mutta jos olisin laittanut silmät kiinni niin olisin voinut kuvitella ison 90-luvun henkeen pukeutuneen miehn könsikkään viereiselle juoksumatolle... huh!) tuoksu ja Spotify oli päättänyt soittaa just ne raivostuttavimmat renkutukset tätä tilannetta virkistämään. Kun 45 minuuttia oli mittarissa, kipitin kiltisti suoraan venyttelypaikalle ja jätin treenit siihen, kiitos ja näkemiin.

Iltapäivä kului paikkoja järjestellessä ja lempparisarjojen parissa. Sitten olikin aika valmistautua illan ravintolareissua varten. Olimme sopineet parin kaverin kanssa tärskyt viikon vanhaan bistroon, joka sijaitsi hieman keskustan ulkopuolella. Le Taquin osoittautui kaiken etukäteisjehutuksen arvoiseksi ja kaikki pienet annokset joita maistelimme, olivat aivan erinomaisia, kuten myös heidän drinkkirepertuaarinsa. Pidän drinkeissä raikkaudesta ja ehdottomaksi suosikiksi osoittautui laventelilla koristeltu Popeye, jossa oli muunmuassa giniä ja kurkkua, täydellinen kesäillalle! Puolenyön aikaan suuntasimme jo kotiin, jossa Patu-dogi meitä jo odotteli. Huikea ilta hyvän musiikin (tässä ravintolassa soi urbaani R&B), kaverien, ruoan ja juoman parissa teki terää.

Popeye
Taivaallisen murea naudan filee <3

Me maistelimme neljä eri annosta mieheni kanssa: sitruunalla maustetun äyriäisrisoton, jänisterriinin, raviolit sekä tuon aivan ihanan annoksen naudan sisäfileetä. Annokset Le Taquinissa ovat pieniä, joten isompaan nälkään kannattaa tilata pari eri annosta. Hinnat annoksilla vaihtelevat 6-16€ välillä. Suosittelen tätä paikkaa ehdottomasti kaikille jotka täällä päin joskus sattuvat liikkumaan. Alkuillan drinkit ja ruokailu onnistuvat tässä hyväntuulisessa paikassa mainiosti ja palvelu pelaa erinomaisesti.

Le Taquin, 1 Quai Sainte-Croix, 33800 Bordeaux, www.letaquin.com

Tänään päivä hurahti alkuviikon ruokavalmisteluita tehdessä ja sarjoja katsellessa. Nyt sitten sitä leffa- tai futisiltaa ja henkistä valmistautumista ensi viikon koitoksiin. Ei muuta kun hattu kouraan, leuka vasten rintaa ja kohti uusia pettymyksiä... Ei vaan, hyvällä fiiliksellä ja eihän sitä tiedä jos Bordeaux yllättää ja ensi viikolla saataisiin vaikka aurinkoa sen kaatosateen sijaan ;)

Ihanaa alkuviikkoa kaikille!

x Marianne