Ihana Paahdettu Perunasalaatti // Dreamy Roasted Potato-salad

Mmmm, miten hyvää! // Finger licking good!
Lihavartaita ja paahdettua peruna-linssisalaattia // Shish kebabs and roasted potato lentil salad
Perunat paahtumassa grillissä // Roasting the potatoes in the barbecue
Valmis salaatti // The done salad ready to be served
Bon appetit!

Lueskelin tänään aamulla eri blogeja ja törmäsin tähän paahdettuun peruna-linssisalaattiin Venla Savikujan blogissa MeNaisten sivuilla. Alunperin ohje on kuitenkin vegaaniruokablogi ChocoChilistä peräisin ja täältä voit käydä katsomassa alkuperäisen ohjeen. Olin kerrankin päättänyt kokkailla tarkasti ohjeen mukaan tänään, mutta homma tyssäsi jo alkumetreillä kun lähikaupassa ei ollut lainkaan tilliä ja viime viikonloppuna markkinoilta ostamani tillit olivat jo nööpähtäneet.

Homma ei mennyt niin kuin Strömsössä senkään puoleen, kun maustaessani perunoita olin siinä uskossa että ripottelen pinnalle hieman kurkumaa (tässä vaiheessa mopo oli siis lähtenyt käsistä jo ihan keulimalla ja aloin sooloilla ihan huolella reseptin suhteen) ja ihmettelin siinä sitten ääneen että onpas tuo kurkuma tumman väristä huomatessani tuoksusta sitten maustavani perunoita kanelilla :D No eihän siinä mitään! Heitin perään vielä kurkumaa ja ripauksen agavea suolan ja pippurin lisäksi ja lopputulos oli oikein passeli! Vähän itämaisia makuja, ihan tarkoituksella tottakai *kröhöm* :D

Lisäksi sen sijaan että olisin paahtanut perunat uunissa, laitoin keitetyt perunat puolitettuina öljyttyyn alumiinivuokaan jossa sitten maustoin ne ja heitin vuoan grilliin, jossa valmistin myös lihavartaat salaatin kaveriksi. Jep, huono vegaani täällä :D Mutta tässä se mun versioima resepti!

Paahdettu linssi-perunasalaatti
120g vihreitä linssejä
n.1,4kg pieniä uusia perunoita
1-1,5dl tuoretta lehtipersiljaa (sileää) silputtuna
1dl ruohosipulia silputtuna
2 kasvisliemikuutiota linssien keittämiseen
oliiviöljyä
suolaa, pippuria, kurkumaa, kanelia, agavesiirappia
Kastike:
0,5-1dl oliiviöljyä
1 ison sitruunan kuori
1 ison sitruunan mehu
2-3tl agavesiirappia
suolaa ja mustapippuria

Tästä tulee sitten sen verran reilu satsi että riittää naapureillekin. Sanotaan se tässä alkuun niin ei ihmetytä tää reseptin volyymi :D Mutta asiaan. Aloita linssien keittämisellä pakkauksen ohjeen mukaan. Normisti linssit huuhdellaan kylmällä vedellä ja sitten keitetään kolme kertaa suuremmassa määrässä vettä linssien määrään nähden. Mausta keitinvesi kasvisliemikuutioilla. Mä käytin pikalinssejä joten keittoaika oli vain 10min. Varo ylikeittämistä! Valuta ja laita sivuun odottamaan (huuhtelin nopeasti vielä kylmällä vedellä, etteivät jatka kypsymistä). Valmista kastike, tarkista maku. Silppua yrtit ja laita linssien ja soosin tavoin vielä hetkeksi sivuun.

Pilko kypsät perunat puolikkaiksi ja heitä reilusti öljyttyyn alumiinivuokaan. Heitä mausteet niskaan ja pyöräyttele pariin otteeseen niin että öljyä ja mausteita leiviää kaikkialle tasaisesti. Laita koko komeus grilliin. Grillaile noin 10-15min kunnes perunat ovat kauniin paahtuneita. Sekoita perunat ja linssit isossa kulhossa ja asettele sitten tarjoiluastiaan. Valuta kastike päälle tasaisesti ja viimeistele ripottelemalla yrtit pinnalle. Tarjoile lämpimänä sellaisenaan tai vartaiden tai grillatun halloumin kaverina!

PS. Jos käy niin kuin meillä, että tätä herkkua jää yli, voit hyödyntää ylijäämän vaikka rantapiknikillä seuraavana päivänä paistetun tuore-chorizon kaverina (tai jos olet vege, niin miksei vaikka soijanakkien)!

Nautinnollisia herkkuhetkiä! :)

//

I was browsing through blogs this morning and I ran into this recipe in one of the blogs I follow, although the original recipe is from this Finnish cooking site. I had already planned to follow the recipe through all the steps (something I never do!) but the plan failed already from the beginning as my nearby grocery store didn't have fresh dill in their selection...

I wish this had been the only little "oops" moment I had while cooking but while I was seasoning the potatoes, thinking I'm adding turmeric (curcuma), I wondered out loud how it looked so strangely brown until I realised I was seasoning with cinnamon instead!! Well, not to worry, I added then some curcuma and agave syrup and it still turned out great! Blessing in disguise lol.

I roasted the potatoes in the grill in an aluminium tray but if you don't have a barbeque at home, you can just as easily roast them in the oven or on a pan (if already cooked). So here's the recipe! :)

Roasted lentil-potato salad
120g green lentils
about 1,4kg small potatos (for my French friends, I bought two bags of those small microvawe potatoes for this)
1-1,5dl chopped fresh flat leaf parsley
1dl chopped chives
2 maggi (or other) vegetable seasoning cubes for the lentils
olive oil
salt, pepper, agave syrup, turmeric (curcuma), cinnamon
Dressing
0,5-1dl olive oil
1 grated large lemon peel
the juice of the above lemon
2-3 teaspoons of agave syrup
salt and black pepper

This makes a good sized portion so feel free to invite the neighbors to finish it off! :D Start by cooking the lentils. Rinse with cold water to start and then bring to boil three times the volume of the lentils amount of water seasoned with the maggi cubes. I used precooked lentils so it only took 10mins. These you can find in Carrefour for instance. Watch out that you don't overcook them. When cooked, rinse with cold water to stop from cooking and set aside. Prepare the sauce and leave waiting for the potatoes.

Boil your potatoes or if you use the microwaveable mini potatoes like I did, cook them in the microwave for about 8 minutes. Oil a tin cookingtray/dish generously and cut your potatoes in half an throw them in the tin. Add spices and mix so that all potatoes are well seasoned and oiled. Place your cooking tray in the barbecue and roast for about 15minutes until colden brown and delicious.

Mix potatoes with the lentils in a large bowl and place the mix on a nice plate for serving. Add the dressing evenly on top and finish off with the fresh herbs. Enjoy with grilled meat or halloumi cheese! If like us, you still have some leftovers for the next day, take the salad with you when you hit the beach and enjoy with a grilled chorizo or soy sausages if you prefer a vegetarian meal!

Happy eating!

xx Marianne