Ihanan helppo parsaresepti viikonlopulle

Heippa kaverit! Ihanaa kun on perjantai ja täällä paistaa vielä kaiken kukkuraksi aurinko! Lämpöasteissa ollaan vuodenaikaan nähden jäljessä, mutta itselleni tärkeämpää on valon määrä kuin lämpötilat. Tänään pitää kiirettä sillä menen iltapäiväksi tuurailemaan tulevaa työkaveriani joukkueen toimistolle ja pitäisi ehtiä sitä ennen postiin ja toiselle puolen kaupunkia koiranruokakauppaan. On se harmi ettei tuolle karvakuonolle voi antaa shoppauslistaa käteen ja passittaa sitä ostoksille, se vois mennä kipaisemaan kaupasta ainekset myös tähän reseptiin sillä välin kun olen töissä! Siinä olikin sopiva aasinsilta asiaan, eli parsareseptiin!

Teimme viime viikolla parsaa äitini ollessa täällä ja ensimmäistä kertaa innostuin itsekin parsan valmistuksesta, sillä tähän ei liity sopivan al dente ajan kyttäystä höyrytyskattilan äärellä tai keittoaikojen seurailua. Kaikessa helppoudessaan aivan mainio resepti siis (eikä todellakaan omia perujani, joten kiitos vain sille joka tämän on joskus jossain julkaissut ja että se on äitini hyppysiin sieltä eksynyt)!

Ennen kypsennystä 15 minuutin uunittelun jälkeen Lautasella koko komeudessaan Yleissilmäys herkuista

Me teimme parsan seuraksi höyrytettyä kukkakaalia yrttiöljyllä sekä paistettuja kampasimpukoita hernepestopedillä. Voin sanoa että oli aivan ihana illallinen! Jos kaipaat jotain hiilaria tähän kylkeen muun kuin patongin ja tuorejuuston merkeissä, suosittelen valmistamaan ihan simppelin risoton johon tulee riisin lisäksi vain voissa kuullotettua shalotti ja valkosipulia, kasvisliemi sekä valkoviini (ja tietty parmesanraaste), se sopisi makumaailmaltaan tähän. Lisäksi jos tykkäät tehdä parsaa ihan tuollaisenaan, kokeile ihmeessä heitellä joukkoon paloiteltua parman kinkkua (tämän voi vain repiä käsin joukkoon), siitä tulee ihanan rapsakkaa uunissa ja se maistuu hyvin parsan kaverina!

Anopilta saatua samppanjaa Herkkulautanen Herkkulautanen lähikuvasta Hiilarilähteet taustalla: patonki ja herkullinen pehmeä tuorejuusto

Siinä teille lyhykäisyydessään tuo helppo ohje! Jos joku haluaa tietää enemmän kampasimpukoista, hernepestosta tai yrttiöljystä voin niistä laitella lisäinformaatiota tulemaan. Kaikki tämän illallisen elementit ovat helppoja valmistaa, ainoa jossa vähän pitää olla tarkkana on kaqmpasimpukoiden kypsennys, ne olisi hyvä kypsentää hyvällä pannulla eikä välttämättä kuumimmalla lämpötilalla, vaan jotain kuumimman ja mediumin väliltä, 1-2 minuttia puoleltaan voissa. Ranskassa ne syödään usein (ja myydään melkein aina) tuon korallin (oranssi härpäke) kanssa, tosin en itse siitä niin välitä, siinä on turhan äyriäismäinen maku. Tämä on helppo erottaa tuosta valkoisesta osiosta ja siitä voi tehdä moussen muodossa (tai crème de corail) lisukkeen kampasimpukoille. Suomessa kampasimpukoita saa nykyään melkein mistä vaan pakasteena, ne suosittelen jos ei jääkaappisulatusta jaksa odotella, sulattamaan kylmävesihauteessa pussissaan. Tässä ei yleensä kauaa nokka tuhise!

Mutta nyt, ei muuta kun parsakaupoille kaverit ja toivottelen teille oikein ihanaa viikonloppua ja vappua!! Täällä Ranskassa kun ei vappua vietetä niin juhlistan skypetreffeillä siskoni kanssa. Muuten viikonloppu menee varmaan ranskaa opetellessa ja panikoidessa ensi viikon varsinaisten duunien alkua. Mihin mä oon taas ryhtynyt! Näistä lisää ensi viikolla :)

x Marianne