Jouluisia juttuja ja kuulumisia // Christmassy things and thoughts

Glögiä, kynttilöitä, pähkinöitä, suklaata.... // Mulled wine, candles and treats
Joulukoristeita // Christmas decoration
Hemmottelua // Pampering
Baking business

Heippa kaverit! Hurjasti taas hujahtanut aika ja niin siinä vain kävi, että marraskuun päivitykset jäivät aika vähäisiksi (ja pelkäämpä pahoin, ettei tästä joulukuustakaan mitään ennätyskuuta taida tulla), pahoitteluni siitä. Täällä koira jatkoikin sairasteluaan, tuli yllätysreissuja eläinlääkärin päivystykseen ja sitten kun työhommilta sai vähän vihdoin vapaata kului aika miehen seurassa ja ystävien kanssa laatuaikaa viettäen. Aikaa blogille olisi ollut vain myöhään illalla ja kun viimeaikoina on tuntunut siltä, että kynttilä palaa vähän molemmista päistä, päätin käyttää iltani rentoutumiseen ja suoraan sanottuna ihan vain nukkumiseen :)

Nyt kuitenkin löytyi onneksi viimein pieni hetki tulla kirjoittelemaan! Mietin aina joskus, että miksi pidän tätä blogia kun perfektionistina ahdistaa aina aika ajoin se miten epäsäännölliseksi tämä päivittäminen aina menee, kun työkuvioni ovat niin hektisiä ja arjen aikataulut vaihtelevia, mutta sitten muistan aina miten mukavaa tämä on. Ja siksihän tätä tekee, on kivaa laittaa ajatuksia tekstin muotoon (myös niitä vähemmän olennaisia) ja kun rakastan ottaa kuvia ja pidän kovasti tästä esteettisestä puolesta, on mukavaa jakaa sitä myös muille samanhenkisille.

Mietin juuri eilen, että jotenkin hurjaa ajatella, että ollaan jo joulukuussa. Eilen oli Suomen 99. itsenäisyyspäivä ja jälleen yksi vuosi ulkosuomalaisena lähestyy loppuaan. En ymmärrä miten nämä viikot ja kuukaudet vain suhahtaa ohitse, mutta se on kai tämä jääkiekkoelämä joka on sen verran vauhdikasta, ettei ajankulua huomaa samalla tavalla. Mulla on töissä normihommien lisäksi pari isompaa projektia meneillään ja senkin vuoksi viikot menevät ohi huomaamatta. Helmikuussa on tulossa iso gaalatapahtuma jonka kokonaisvaltaisesta organisoinnista vastaan pääsääntöisesti itse (tässä kuussa minulla on onnekseni huippuhyvä harjoittelija apulaisena!) ja se vie tällä hetkellä pääosan fokuksesta. Sen lisäksi tietysti sponsorijutut ja tuotepuolen kehittäminen ovat vieneet aikaani. Ensi viikonloppuna on lisäksi kaksi kotipeliä, yksi perjantaina ja yksi sunnuntaina ja siihen suhahtaa taas yksi viikonloppu. Mutta time flies when you're having fun, joten en valita tästä nykyisestä tilanteesta. On ollut huikeaa huomata oma kehitys niin ranskankielen kuin ammatillisenkin osaamisen suhteen ja tästä kuuluu iso kiitos joukkueelle joka otti minut hommiin keväällä.

Kaikesta härdellistä huolimatta, on meikäläinenkin ehtinyt jo vähän tunnelmoimaan joulua ja laittamaan parit koristeetkin roikkumaan nurkkiin. Kuusta en hommaa tänä vuonna, sillä en ole itse jouluna kotona ja mieskin on vain osittain paikalla (eikä ole niin jouluhörhö kuin vaimonsa) ja koska tässä pienessä mökissä tuntuu, että yksikin lisää tilaa vievä asia tai esine on liikaa. Haluan kuitenkin tunnelmoida joulua joten pari koristetta oli laitettava ja aion hommata joulukukan joulun pyhien ajaksi. Lisäksi kävin ostamassa Ikeasta glögiä ja nautiskelen sitä aina silloin tällöin iltasella rauhoittuessani työpäivän päätteeksi. En olekaan tainnut kertoa, mutta olen siis tulossa jouluksi Suomeen. Vietän jouluviikonlopun (pidempää aikaa ei voi olla poissa töistä sillä meillä on pelit 21. ja 27. joulukuuta) kotona vanhempieni luona ja odotan sitä todella innolla. En ole ollut viiteen vuoteen kotona jouluna ja tiedän sen olleen kova pala kotijoukoille. Mustalammas saapuu siis nyt jouluksi vihdoin kotiin. Miekkonenkin olisi sinne halunnut, mutta johtuen peliaikatauluista (vieraspeli 23.12., paluu 24.12.) ei kaveri pääse nyt kovin kaipaamaansa Suomeen visiitille. Vien sille sitten joulusuklaata ja muita herkkuja tuliaisina! Onneksi anoppi ja appiukko tulevat tänne meille jouluksi ja viipyvät uudenvuoden aatolle näillä näkymin, niin saadaan kaikki sitten viettää myös porukalla aikaa yhdessä.

Mutta nyt tuli höpistyä jo sen verran paljon, että eiköhän pistetä hommalle piste ja jatketa toisella kertaa! Ihanaa viikonjatkoa kaikille ja yritän tulla tänne vähän useammin taas postailemaan. Pus, ja palataan pian!

//

Hey guys! I'm so sorry it took me quite some to get back to you but life happened and at times you need to prioritize. My poor dog fell ill again and it took out quite a lot of energy from both me and hubby as we were really worried for him. The buddy is recovering at home now though and should be fine with some antibiotics in a two weeks time. Other than that I've just been caught up with work and I've tried to spend more time with friends and hubby and the only time I've really had "off" from everything has been late at night and since I've been rather tired lately I had to get some sleep in my system.

At times I wonder why do I continue blogging when the inner perfectionist in me hates the fact that I can't quite do this in a regular basis, but then I remember that it's meant to be for fun. This is not something I do for a living but for pure pleasure and as I love writing, taking pictures and being creative, it's a pleasure to share this side with other like minded people. It's an outlet where I can express myself freely and decide in which style to do it, whether it's in the form of a more serious text or a more creative picture post. My own personal anti stress and creative corner so to say!

Anyhow, this week it seriously hit me that we're already in December and Christmas is just around the corner. I'm not sure if it's the hockey life or what but time flies in an insane pace these days and I can't quite tell when one week ends and another begins. For instance next weekend we have two games and then you jump to another week right away. Besides the regular work stuff, I've been working on one bigger project lately, a gala I'm putting together for February for the team. It's going to be one epic evening so I'm really looking forward to it and putting most of my energy on organising it at the moment. Despite the fact that work has been taking quite a lot of time and effort lately it's been a pretty damn good school for my language skills as well as in terms of integrating in the French business culture.

Even if I've been rather busy lately I can't say that I haven't had the time to enjoy some Christmassy things. I've decorated the house a little, baked some carrot cake cupcakes (which I highly recommend but if you want a fluffy frosting, I recommend making one of those cream-butter frostings and not the cream cheese one, although it tastes a billion times better) and enjoyed some mulled wine. We also watched the Polar Express with hubby last week to get on a proper Christmas mood and all. While the following weekend goes by in the ice rink, the one after will be spent entirely with hubby doing a pre-Christmas celebration. I'm headed to Finland for the actual Christmas weekend and due to the game schedules hubby can't go with me, so I'm thinking a little pre-Christmas dinner in a cosy atmosphere will do us good! My parents in law will be spending Christmas and the week after at our place so there'll be loads of family time coming up.

I guess that's all for now, I will however try to get back to you sooner than the last time! Until then, have a great evening, I'm going to go catch up on some sleep now. Talk soon!

x Marianne