Keskikesän tunnelmointia

 

Kukkia hiuksiin juhannuksen kunniaksi!

Jos olisin nyt Suomessa, olisin todennäköisesti perheemme mökillä Hurissalon liepeillä. Juhannusta on tullut vietettyä useampana vuonna etänä, kun Suomeen pääseminen on ollut liian hankalaa lomien sijoittumisten ja lentojen kannalta. Juhannusfiilis on kuitenkin aina tänä vuodenaikana läsnä ja yritän sitä aina vahvistaa milloin milläkin konstilla. Tänään kävimme mieheni kanssa päiväkävelyllä ja kahvilla ja samalla reissulla pysähdyimme lempikukkakauppaani ostamaan juhannuskukkia (täällä kun ei ole lähistöllä niittyjä mistä käydä poimimassa itse).

Tein näistä kukista pienen kimpun ja hiuskoristeen juhlaa ilostuttamaan. Näitä nuuhkiessa voi melkein kuvitella itsensä mökkilaiturille lintujen laulaessa ja lämpenevän saunan tuoksun leijuessa kimpuntekijän nenään. Ihana rauha ja tunnelma. Parhaat ihmiset ympärillä eikä kiirettä minnekään. Lasillinen viiniä hyvän ruoan kanssa ja syventyminen mielenkiintoiseen keskusteluun. Sitten vielä keskiyöllä saunaan ja uimaan tyyneen järveen. Jossain kaukana kuuluu kuikan laulu. Kylmiä uusia perunoita ja vähän silliä. Nukkumaan sitten kun siltä tuntuu. Sellainen on paras juhannus, ei siihen kummallisuuksia tarvita.

Nyt vähän ruoanlaittoa täällä, huomenna taidan käydä hakemassa kalakauppiaalta lohen ja valmistaa siitä jotain herkullista. Niin ja niitä uusia perunoita, niitä täytyy saada.

Ihanaa keskikesän juhlaa kaikille <3

x Marianne