Keväinen Barcelona

Eilisen ukkosen täyttämän päivän jälkeen oli ihana herätä tänään aurinkoiseen aamuun. Kyllä se vaan on niin, että heti on energiaa ihan erilailla kun on valoisaa! Tänään on jotenkin ihan erityinen perjantaifiilis muutenkin, Starbox avautui eilen ja pää pursuaa ideoita siitä mihin kaikkialle vien teidät näin virtuaalisesti tutustumaan! Lisäksi Nikke kävi eilen neuvottelemassa kuvioista ensi kautta ajatellen ja nyt näyttää sille, että saadaan neuvoteltua sellainen paketti, että tänne jääminen kannattaa. Ranskaan jääminen olisi mahtavaa myös siksi, että ranskankielentaitoni ovat viittä vaille fluentit ja lisäaika täällä tarkoittaa lisää harjoitusta. Tämän lisäksi ensi vuoden MM-kisat ovat Pariisissa ja on niin paljon helpompi järjestää kisojen katsominen kun ne ovat omassa maassa. Ihan huippua!

Mutta nyt höpöttelyt sikseen ja asiaan! Olin nimittäin tyttöporukalla Barcelonassa pääsiäisviikonloppuna juhlimassa etukäteen tulevia kolmekymppisiä ja koska tein tästä laajemman raportaasin englanninkieliseen blogiini, ajattelin että tännekin olisi kiva jakaa muutama kuva viikonlopun näkymistä ja tunnelmista! Bordeaux'sta lentää Barcelonaan vain tunnissa ja vartissa ja lennot Iberian halpalentoyhtiö Vuelingilla maksavat matkatavaroilla vain vajaa 150€ (ilman matkatavaroita hinta tippuu reilusti alemmas) eli tänne tulee varmasti lähdettyä myös uudemman kerran. Ehkä jo kesällä kun molemmilla on mahdollisuus lähteä eikä jääkiekko ole muutamia maajoukkueleirejä lukuunottamatta hankaloittamassa suunnitelmia. Pääsiäisen reissulla (to-ma) yövyimme Sant Antoni alueella Trivao Suites nimisessä huoneistohotellissa. Tämä osoittautui hyväksi valinnaksi, sillä huoneisto oli hyvin varusteltu kahdella makuuhuoneella, kahdella suihkulla ja kylppärillä sekä isolla terassilla ja parvekkeella. Eikä hintakaan ollut hurja päätä kohden kun varasimme hyvissä ajoin. Suosittelen! Mutta nyt niihin kuviin :)

No niin, siinä nyt muutama kuva maistiaisiksi Barcelonan näkymistä! Näitähän löytyy vaikka kuinka paljon, mutta jottei tästä tule aivan kilometrin mittaista postausta, jätetään jotain tuonnemmaksikin. Tähän loppuun vinkkaan vielä parista ravintolasta joissa kävimme herkuttelemassa viikonlopun aikana ja joista vinkkasin myös toisessa blogissani. Ensimmäinen näistä on Sant Antonin alueen lähellä sijaitseva Malamén, joka on intiimi ja ihana pieni ravintola, jossa palvelu pelaa ja Black Roast paisti on niin muhevaa, ettei sen syömiseen tarvita veistä laisinkaan. Aivan ihastuttava paikka, jonne varmasti tekisi mieli palata uudelleenkin!

Tapas paikoista suosittelen La Luna nimistä ravintolaa keskustassa, joka on sisustukseltaan vähän boheemimpi ja jylhä kaikkine kiviseinineen, mutta jonka tapakset ja drinkit ovat ehdottomasti visiitin arvoisia. Huomioi, että tässä paikassa annokset ovat isoja ja älä ihmettele jos olet tilaamassa useampia annoksia porukalle ja tarjoilija tulee toppuuttelemaan että nyt olisi jo tarpeeksi, näin kävi meille ja hyvä niin sillä ruokaa oli enemmän kuin riittävästi!

Muutoin vinkkinä Barcelonaan voin oikeastaan tämän yhden suht lyhyen reissun perusteella sanoa vain sen, että valitse mieluummin vain pari kohdetta jotka haluat koluta perusteellisemmin läpi ja keskity muuten vain nautiskeluun ja ihmisten ja maisemien ihmettelyyn. Lisäksi suosittelen keskittymään pikkukatuihin, jotka ohjaavat pois päin La Ramblan turistikadulta, sieltä löytyy ihastuttavia aukioita ja putiikkeja kahviloineen ja ravintoloineen ja tunnelma on aidompaa. Hyvät kengät on syytä varata matkaan kuten aina kaupunkilomalla, itsehän menin koko reissun lenkkareissa tai matalapohjaisissa nilkkureissa, niillä säästyy rakoilta ja hiertymiltä!

Tässä minun vinkkini tämän yhden reissun perusteella! Ensi kerralla haluaisin tutustua tarkemmin kauppahalleihin, Gaudin puistoon ja olympiakylän antimiin jalan. Nyt olisi tarkoitus hiljalleen lähteä kävelylle keskustaan ja käydä kahvilla yhdessä lempikahviloistani, eihän aurinkoista päivää voi sisällä tuhlata! Viikonloppuna meillä on tiedossa ainakin brunsseilua ystävien kanssa, katsotaan mitä muuta mahtuu mukaan. Näin kauden jo ollessa ohi on aika luksusta kun on tiedossa viikonloppu ilman jääkiekkoa, otetaan siitä kaikki irti!

Ihanaa, aurinkoista viikonloppua kaikille!

x Marianne