Bienvenue Chez Marianne!

Bienvenue Chez Marianne eli tervetuloa tutustumaan arkeen Bordeaux'ssa, Ranskassa. Täällä elämää rytmittää jääkiekko ja vaikka tällä hetkellä sopimus on tehty myös ensi kaudeksi, ei voi koskaan tietää tuleeko kevään mm-kisojen jälkeen yllättävä siirto jonnekin muualle. Muutama muuttuja löytyy siis matkasta aina ja senkin vuoksi täällä pyritään nauttimaan jokaisesta pienestäkin hetkestä täysillä. Meillä nautitaan käyskentelystä kaupungilla, lähialueilla matkailusta, ruoanlaitosta ja hetkistä ystävien ja perheen parissa, silloin kun siihen on peli- ja harjoitusaikatauluilta mahdollisuus. Ja välillä pohditaan ihan syvällisiäkin.

Vaikka ulkomailla on vierähtänyt jo useampi vuosi, on Suomella ja kotikaupunki Mikkelillä edelleen erityinen paikka sydämessä ja tämänkin vuoksi lähdin mielelläni mukaan kirjoittamaan ensimmäistä suomenkielistä blogiani osana Starboxia. Englanninkielinen blogini osoitteessa www.thesillylittlethings.com jatkaa tässä ohessa ainakin toistaiseksi, sillä suurin osa vanhoista lukijoistani ovat Suomen ulkopuolelta, mutta sisältölainauksia saattaa tulla puolin ja toisin aina aika ajoin. Katsellaan sitten ajastaan josko nämä voisi yhdistää niin, että kirjoittelisin esimerkiksi tänne sekä suomeksi että englanniksi. 

Itsestäni voisin lyhyesti kertoa sen verran, että olen pian kolmekymppinen kauppatieteiden maisteri ja asun tällä hetkellä Bordeaux'ssa, Ranskassa jääkiekkoa ammatikseen pelaavan, ranskalaisen mieheni ja Eurasier-rotuisen koiramme Patun kanssa. Omaa uraani olen luonut markkinoinnissa, joskin tällä hetkellä yritän lähinnä vakuuttaa ja markkinoida omaa osaamistani ranskalaisille, jotka eivät ole ihan varmoja sen suhteen, osaako suomalainen markkinoida heidän viinejään. Yritin toki selittää, että kokemusta maistelusta löytyy kyllä, mutta toistaiseksi olen joutunut tyytymään keikkatöihin joukkueen toimistolla. Bloggailun lisäksi harrastuksiini kuuluu juokseminen ja kuntosalilla treenailu sekä yleinen ruokafiilistely.

Jos minulta kysyttäisiin millainen olisi unelmieni päivä, menisi se jotakuinkin näin: aamu alkaisi juoksulenkillä ja hyvällä, pitkällä aamiaisella, päivällä nauttisin kahvit ystävän kanssa aurinkoisella terassilla, kävisin rauhassa ruokaostoksilla ja illalla päättäisin päiväni kokkailuun, rauhallisen jazzin siivittämänä, lasissa parasta Bordeaux'ta. Aikamoista unelmointia, mutta sillä sitä jaksaa eteenpäin. Tervetuloa nautiskelemaan arjesta kanssani ja ehkä joukkoon mahtuu vähän juhlaakin!

x Marianne