Kevätrulla-salaatti // Spring roll salad

Heippa muruset ja terkkuja Pariisista! Tässä parin tunnin päästä suunnataan tuossa vieressä olevalle AccorHotels areenalle katsomaan Ranska-Valko-Venäjä matsia, mutta sitä ennen halusin teille vinkata tästä vahingossa syntyneestä salaatti-ideasta. Mulla oli nimittäin tällä viikolla tarkoituksena tehdä vietnamilaisia kevätrullia ja tulin kotiin oikein innosta puhkuen ruoka-kaupan kautta muistaen, että olin aiemmin ostanut niitä riisipapereita rullia varten kaappiin jemmaan.

Noh, kotiin päästyäni fiksasin kaikki tarvittavat ainekset valmiiksi ja sitten tarrasin tuohon riisipaperipakettiin oikein sormet syyhyten sellaisella "nyt muuten rullaillaan nättiä rullia blogiin" ajatuksella. Avasin sen paketin ja eipä sitten rullailtukaan... Olin nimittäin jossain mielenhäiriössä ostanut sellaisia papereita jotka oli leikattu jotenkin oudosti ja ilmeisesti sopivat lähinnä nem-rullien tekoon. Parin yrityksen ja lukuisien kirosanojen jälkeen luovutin koko kevätrullaidean, sillä siitä ei yksinkertaisesti tullut yhtikäs mitään.

Mutta koska kaikki ainekset olivat olemassa ja valmiiksi leikattuina jne. mietin, että miksei näistä voisi kasata jotain muuta, sillä makumaailman tulisi olemaan lähestulkoon sama sapuskan ulkomuodosta huolimatta! Näinpä, ta-daa... kasasin tämän herkullisen kevätrullasalaatin! Ohje on superhelppo ja sopii viikonlopulle kuin kahvi arkiaamuille!

Kevätrullasalaatti:
Vermiselliä
Porkkanaraastetta tai porkkainoita ohuina tikkuina
Kurkkua ohuina tikkuina
Mungopavun ituja (tölkkikamaa esim. Bonduelle)
Isoja kypsiä ravun pyrstöjä kuorittuina
Avokadoa ohuina viipaleina
Salaattisekoitusta
Tuoretta minttua
Seesamin siemeniä
Nem dippi-kastiketta tai muu maun mukaan (kaupan hyllyltä)

Keitä vermisellit pakkauksen ohjeen mukaan (käytännössä siis keitä vesi ja anna nuudeleiden hautua kannen alla 4min, huuhtele kylmällä vedellä ja valuta). Valuta mungopavun idut. Kasaa salaatti lauteselle kaikkia aineksia tasapainoisesti hyödyntäen (katso kuvat), mausta nem (tai muulla) -kastikkeella ja koristele seesamin siemenillä ja mintun lehdillä. Nauti esim. lasillisen Rieslingiä kera! Maukkaita herkkuhetkiä vaan kaikille! :)

//

Hey lovelies! And greetings from Paris ;) I'm here on a little hockey holiday with my parents and heading to the AccorHotels arena in a couple of hours to watch the France-Bélarus game. But before doing so I wanted to share this fresh and tasty food idea with you, that I created by accident really...

So the other day I was at the grocery store feeling all inspired and stuff about making spring rolls. I had discussed them with my sister that day and I thought, what a perfect, light and visual dinner that would be! I remembered I had bought rice paper already before so I wouldn't have to get that this time. I could already see myself creating these beauties in my kitchen but then...

I got home, had cooked my vermicelli noodles and chopped my veggies and opened the package of rice paper... only to realize it was not the right type!! This was something more suitable for nems and didn't work at all for rolling the spring rolls! What a disappointment. There I was looking at all the beautiful ingredients realizing that the springrolls were not happening :D Then I thought, what the heck, it should taste all the same if I just put everything together in the form of a salad! And hence the idea of spring roll salad.. Obviously it is less fun to eat than springrolls but I assure you the taste was amazing!

Springroll salad
Vermicelli
Thin carrot sticks
Thin cucumber sticks
Avocado in fine slices
Large cooked and peeled shrimp tales
Mungo bean sprouts (Bonduelle for example)
Different greens (a ready made green salad mix will do)
Fresh mint
Sesame seeds
Nem sauce or other to add flavor

Cook the vermicelli as indicated on the packaging (basically bring water to boil, add vermicelli in, cover, cut off the heat and let be for 4 minutes), rinse with cold water and drain. Drain the bean sprouts and put the salad together using all ingredients evenly (see pictures for the idea). Decorate with sesame seeds and mint leaves. Add nem sauce to give flavor to your salad and enjoy with a glass of fresh Riesling.

Wishing you all a tasty weekend!

xx Marianne