Kirje kaikille naisille // A letter to all women

Harmaissa marraskuisissa päivissä mieli painuu helposti pohjamutiin ja kaikki tuntuu menevän jollain tavalla mönkään. Tukka valuu pitkin päätä ja edes kunnon pakkelikerros ei pelasta toistamasta ikäviä ajatuksia peilin edessä. "Olenpas mä tänään hirveän näköinen". Tai sitten se legendaarinen "Karsee läski" joka varmasti useamman naisen suusta pääsee silloin tällöin, jos ei muulloin niin vähintään alusvaateostoksilla tai ähistellessä pikkujoulukauden mekkoehdokkaita päälleen kaikkia muhkuroita valaistuksellaan korostavassa pukukopissa. Pari ärräpäätä kuuluu sitten heti perään, kun se ennen päälle mahtunut 36 koon pikkumusta kirraa vastaan jo lantion kohdalla. Paljon lähes automaattisia negatiivisia ajatuksia, joita huomaamattaan hyväksyy ajattelevansa jopa päivittäisellä tasolla. Pistää miettimään, eikö tässä kuviossa ole jotain tosi pahasti vialla?

En usko olevani ainoa, joka löytää itsensä toisinaan yllä mainituista tilanteista. Mutta homma vaan on niin, että kerran täällä vain eletään ja on aivan hillitöntä ajan haaskausta käyttää minuuttejaan itsensä jatkuvaan moittimiseen; oli kyse sitten ulkonäöstä tai ammatillisesta osaamisesta. Negatiivisuus ruokkii negatiivisuutta. Entä sitten jos sinulla on pari kiloa liikaa tai et ole vielä päässyt unelmatyöhösi? Usko itseesi, niin pääset kyllä tavoitteisiisi; älä anna negatiivisen ajatusfeedin pyöriä aivoissasi repeatillä ja sumentaa ajatteluasi.

Ennen kaikkea muista, että olet jo nyt arvokas ja kaunis.

Sen lisäksi, että olemme ilkeitä itseämme kohtaan, osaamme olla ikeitä myös muita naisia kohtaan. Kateus lienee päällimmäinen syy tähän ja siitä meidän tulisi todenteolla pyrkiä irti. Meidän on turha voivotella ääneen esimerkiksi sitä, että naiset eivät pääse niin helposti pitkälle urallaan kuin miehet, kun usein ne jotka uriamme yrittävät sabotoida tavalla tai toisella, ovat toiset naiset. Tiedän monta tapausta, joissa nainen on yrittänyt edetä urallaan, mutta esteeksi on koitunut esimiehenä toiminut nainen, joka on ollut täysin aiheetta vastahakoinen edistämään alaisensa uranousua. Ollaan ehkä katkeria, pelätään oman "tontin" puolesta tai muuten vain turhautuneita ja kaiken tämän sokaisemana ei haluta, että kellään muullakaan pyyhkii hyvin.

Jos osaisimme katsoa aina vähän kauaskantoisemmin ja keskittyä pikkujuttujen sijaan kokonaiskuvaan, huomaisimme, ettei toisen menestys ole meiltä pois, päin vastoin.

Halusin kirjoittaa tämän pienen postauksen muistutuksena meille naisille, että ei annettaisi negatiivisuudelle valtaa. Arvostetaan itseämme ja toisiamme ja annetaan kaikkien loistaa juuri niin kirkkaina kuin sisäisistä lampuista tehoja irtoaa. Tuetaan toinen toisiamme ja yritetään yhdessä tehdä omilla eleillämme ja asenteillamme yhteiskunnasta hieman avoimempaa ja hyväksyvämpää. Maailma tursuaa ulkonäkö- ja urapaineita ja voin vain kuvitella miten hankalaa on olla nuori tyttö tässä maailmassa, kun se oli jo hankalaa 15-20 vuotta sitten. Meillä on valta käsissämme, jos vain autamme toisiamme ja hyväksymme toisemme sellaisina kuin olemme. Mutta jos ruokimme negatiivisuutta, oli se sitten itsensä sättimisen muodossa siellä pukukopissa tai juoruilemalla toisista naisista, emme näin edistä asemaamme saatika sitten onnellisuuttamme.

Siinä muutamia ajatuksia näin viikonlopun päätteeksi. Energistä ja positiivista viikonalkua kaikille teille ihanille ja vahvoille naisille! Pus ja palataan pian!

//

November with its rain and dark nights can drag your mind to the muds and make it difficult to keep positive. Your head fills up with self criticism and you find yourself repeating mean phrases to your reflection in the mirror "ohh how do I look so horrible today?" or the ever famous "I'm so fat" that certainly many women have found themselves saying while trying on clothes in the fitting room. These are somewhat half automatic thoughts, in built comments that fill up our heads surprisingly often. It makes you think if this is really how it should be?

I don't know about you ladies but I certainly find myself in the above mentioned situations every now and again. And it's ridiculous really, wasting our precious short time on this planet to self hate and negativity. And it's not only about the looks, the negativity in our attitudes shows its ugly face also when it comes to work and other life areas. So what if you have a couple extra kilos or you didn't have your career break through yet? If you just stay strong and believe in yourself, you'll make it happen. Don't let the record of negative thoughts play on repeat in your head, it will only stall you from reaching your goals. The small and the big ones.

Most importantly, remember that you are already beautiful and worthy.

In addition to our capability as women to be extremely mean towards ourselves, we can be that to other women as well. I believe jealousy is largely one to blame for the situation and it's something we should work hard to get rid of. We have no business whining about not getting where we want to with our careers and being bitter towards men, when quite often it is in fact other women who are sabotaging our career movements. I know many cases where a female manager has been the one standing in the way of their team member's promotion, without any eligible reason. I'm not sure if it's due to being affraid, jealous, bitter or simply frustrated that makes us not want to see our peers succeed. All I know for sure is that this needs to stop and we need to start pushing each other forward instead of dragging each other down.

If we were just able to look at the bigger picture instead of focusing on the small details, we'd realize that other people's success isn't away from ours.

I wanted to write this short post to remind us women that together we are stronger and that we shouldn't give in to the negative thoughts, not about ourselves and not about other women. Lets embrace our differences, our strengths and weaknesses and let everyone shine as bright as their inner voltage systems allow. There's so much pressure these days on young girls and women overall with both looks and careers (life overall) that the least we can do is back each other up. We have the power in our hands but only if we help one another and accept each other as we are.

Have an empowering beginning to your weeks, all you lovely positive and strong women out there!

Talk soon!

x Marianne