Paljastus jos toinenkin eli 11 juttua minusta

Starboxissa on kesän alkutaipaleella pyörinyt paljon 11 juttua minusta- kirjoituksia joten ajattelin itsekin kertoa muutaman jutun itsestäni niin tiedätte vähän paremmin millainen tyyppi täällä ruudun toisella puolella kirjoittelee!

1. En tykännyt pienenä kesälomien alkamisesta, sillä se tiesi usean kuukauden taukoa ns. järjestetystä tekemisestä. Tylsistyn helposti ja muistan vieläkin joitain kesäpäiviä kun ei ollut mitään muuta kiinnostavaa tekemistä kuin piirtäminen tai MTV musiikkikanavan tuijottaminen. Vietin usein kesälomasta ison siivun lapsuudenaikaisen naapurini kanssa suunnitellen reissua huvipuistoon (Tykkimäki ja Lintsi oli usein haavelistan kärjessä) ja teimme listoja siitä, missä järjestyksessä kävisimme laitteet läpi. Myin myös silloisen (Mikkelin Rantakylän Roposen) lähiruokakaupan pihakirppiksellä jonninjoutavaa roinaa tienatakseni rahaa kesän huvipuistotemmellyksiin ja ensimmäisten rullaluistimieni hankintaan. Bisness naisia jo pienestä pitäen ;)

2. Rakastan ruoanlaittoa etenkin ystäville tai perheelle. Aloitin ruoanlaitttamisen kuuden vuoden tietämillä eikä loppua näy. Tuohon yllämainittuun kesälomatylsistelyyn auttoi kummivanhemmiltani joskus kymmenen ikävuoden tietämillä saamani jättimäinen keittokirja, jossa oli reseptejä maasta taivaaseen. Muistan yhden kesän kun leivoin useana aamuna viikosta, usein amerikkalaisia pannukakkuja, muffinseja, skonsseja, sämpylöitä... Syötin niitä sitten siskolleni ja veljelleni. Minulla oli myös kuvitteellinen "Herkku Sirkun keittiössä" kokkausohjelma, jota "tehdessäni" kehittelin sörsseleitä hellan ääressä, jotka isäni uhrautui sitten syömään. Sittemmin olen antanut takaisin tekemällä isälleni ja muulle perheelle vähän parempia keitoksia. Kävin myös kuusi/seitsemän vuotiaana marttojen kokkikoulun ja suoritin siellä kaksi kokkiavainta, kolmanteen ei ollut saumaa, sillä koulua ei enää järjestetty tämän jälkeen. Siellä tutustuin ensikerran yrtteihin, kaaleihin ja muihin vihanneksiin tarkemmin.

3. Olen TV-sarja-addikti. Muunmuassa seuraavat sarjat on tullut katsottua kokonaan (osasta tulossa toki jatkoa): Game of Thrones, Greyn Anatomia, Suits, White Collar, Downton Abbey, Rosemary & Thyme, Sons of Anarchy, Gillmore Girls, Pretty Little Liars, Everwood, HIMYM, Sex and the City, Alias, Criminal Minds, Girls, Orange is the new black, Private Practise, Jane the Virgin, Drop Dead Diva jne.....

4. Rakastan kahvia. Lempikahveihini kuuluu Nespresson Vanilio ja Carmelito kahvit ja take-away puolelta suosin aina Starbucksin Soy Vanilla Lattea. Ihana herkku! Normaalisti juon kahvini aina mustana, ilman sokeria tai maitoa.

5. Minulla on laktoosi-intoleranssi, joka selittää myös sen miksi otan erikoiskahvini soijamaidolla. Nyt tosin olen tottunut tuohon soijamaidon makuun jo sen verran hyvin, että valitsisin sen takeaway -kahvimaidoksi varmasti muutenkin. Saan aina tasaisin väliajoin laktoosilääkkeitä postitse äitini lähettäminä, mutta silloin kun näitä ei ole, täytyy taituroida syömisten kanssa, täällä kun on maitotuotteita vähän joka paikassa. Onneksi on nuo soijatuotteet ja ranskalaisella Soja Sun merkillä on ihania jogurtteja!

6. Rakastan juoksemista. Paras aloitus aamulle on kevyt juoksulenkki pehmeällä alustalla luonnon helmassa. Täällä juoksu tapahtuu pääasiallisesti asfaltilla, pikkuruisilla kaduilla ja mukaan mahtuu myös loikkatreeniä kun yrittää väistellä kaduille jätettyjä roskapönttöjä hiljentämättä vauhtia... Juoksen itseäni varten, omaa pääkoppaani varten ja silkasta nautinnosta. En ole osallistunut kilpailuihin, sillä pelkään nautinnon katoamista. Aion silti tänä kesänä juosta puolimaratonin, mutta vain matkansa perusteellä, en tapahtumassa.

7. Vuosi sitten minulla oli niin pahat tulehdukset kropassa, että en voinut juosta askeltakaan koko kesänä. Tästä seurasi toki muutaman lisäkilon lisäksi aivan kamala ahdistus ja masennus. Reumasairaus on välillä koetellut harrastusmahdollisuuksia sekä korvienväliä, joten jokainen päivä jolloin pystyn liikkumaan normaalisti ilman kipua on onnenpäivä.

8. Olen perimmiltäni ujo, mutta laitan itseni jatkuvasti tilanteisiin, joissa on pakko olla sosiaalinen. Olen pitänyt puheita, laulanut sooloja isoille yleisöille, muuttanut eri maihin ja tutustunut aina uusiin ihmisiin menemällä heidän luokseen ja rohkeasti avaamalla keskustelun. Päällepäin näytän itsevarmalle, mutta sisimmässäni olen usein aika jännittynyt ja mietin, miten tästäkin taas selvitään. Aina on silti selvitty. Jatkan itseni laittamista epämukavuusalueelle sillä en halua palata aikaan jolloin seisoin naapurin oven takana tunnin miettimässä koputanko vai enkö (okei, olin kuusivuotias ja naapuriin oli juuri muuttanut ikäiseni kaveri, mutta silti...). Koputin sitten lopulta.

9. Haaveilen isosta loft-henkisestä asunnosta, jossa kaikki olisi järjestyksessä kokoajan. Paljon tilaa ja tarkkaan harkittuja huonekaluja ja sisustuselementtejä.

10. Perheeni muodostaa mieheni ja koirani, toistaiseksi meillä ei ole lapsia. En ole kovin äidillinen, mutta jostain syystä kavereitteni lapset tykkäävät minusta. Saan yleensä aina vauvat ja taaperot nauramaan. En tiedä nauravatko ne minulle vai minun kanssani, mutta väliäkö tuolla! Paras ilo on jaettu ilo ;)

11. Teen työkseni markkinointia. Tällä hetkellä toimin projektipäällikkönä Bordeaux'n jääkiekkojoukkueelle ja vastaan piensponsorihankinnasta (pakettien suunnittelu, markkinointi ja myynti), kahden galan järjestämisestä kauden aikana ja joukkueen viinijärjestön kehittämisestä ja markkinoinnista niin viinitiloille kuin jäsenillekin. Työ tapahtuu kokonaan ranskan kielellä, jota olen puhunut enemmäin tai vähemmän sujuvasti vasta alle vuoden. Ennen paluumuuttoa Ranskaan, en ollut käyttänyt kieltä muutamaan vuoteen, joten tämä on ollut sellainen henkilökohtainen "jes" fiiliksen aiheuttaja :)

Siinä muutama juttu minusta :) Nyt olisi aika hilpaista pikaiselle juoksulenkille, sen jälkeen alkaa valmistautuminen illan grillijuhliin. Menemme kaveripariskunnan luokse muutaman muun pariskunnan kanssa grillailemaan ja katsomaan Ranskan peliä. Kivaa sunnuntaita kaikille!

x Marianne