Perjantain lettikampaus

Heippa kaverit! Ja ihanaa perjantaita kaikille :) Bordeaux'ssa päivä on alkanut hieman väsyneenä, sillä olin eilen joukkueen sponsori- ja yhteistyökumppani-illassa, jossa käytiin läpi edellisen kauden tuloksia ja tulevan kauden suunnitelmia. Tässä tilaisuudessa julkistettiin myös minun uusi roolini joukkueessa, sillä toukokuusta lähtien tulen toimimaan joukkueen sponsoritoiminnassa, vastaan tapahtumatuotannosta sekä viinitilayhteyksistä ja joukkueen oman viinin tuotantoon ja markkinointiin liittyvistä asioista. Yllätyksekseni pääsin jo heti alkuun pitämään ranskaksi esittelypuheen vajaalle 80:lle yhteistyökumppanille. Sinnikäs yrittäminen siis palkittiin vihdoin ja sain ensimmäisen oikean työpaikkani täällä Ranskassa. Fiilis on todella hyvä, mutta toki myös jännittynyt. Töitä on luvassa todella paljon ja työkieli on ensimmäistä kertaa elämässäni ranska. Ei muuta kun kääritään hihat ja ruvetaan hommiin!

Kiireiseen elämänrytmiin sopii mainiosti myös erilaiset lettikampaukset. Itse turvaudun letteihin etenkin ns. kakkospäivinä eli päivinä jolloin en pese hiuksiani ja jolloin tukassa on jo hieman edellispäivän muotoilutuotteita, eikä hiusten jättäminen suoriksi ole se tyylikkäin vaihtoehto. Usein teen päänympäri letin, varsinkin jos ohjelmassa on treeniä tai sääolosuhteet ovat haastavat. Tällä kertaa päädyin kuitenkin tähän yksinkertaiseen letin ja kiharan yhdistelmään.

Homma aloitetaan tekemällä hollantilainen letti pään toiselta sivulta toiselle. Tämä letti on tunnettu myös termillä väärinpäin tehty ranskanletti, sillä hiusosiot otetaan mukaan perinteiseen ranskalaiseen nähden käänteisessä suunnassa; toisinsanoen ne punotaan alakautta.

Tämän jälkeen hoidetaan vapaana olevien hiusten kiharrustoimet. Itse käytin kiharrukseen ghd rautaani, mutta toki piippariakin voi käyttää jos haluaa rennompaa kiharaa. Kun hiukset on kiharrettu voit halutessasi viimeistellä hiukset muotoilutuotteella (itse käytän Tigin Small Talkia) ja lakalla. Tämän jälkeen tulee oikeastaan koko touhun vaikein osio, eli letin aukaiseminen. Aloita irrottamalla hiuslenksu letistä, mutta pidä vielä letin kiinnityskohdasta kevyesti kiinni. Löyhytä lettiä samalla toisen käden sormilla niin, että se saa reilusti leveyttä. Suihkuta lakkaa välillä, että homma pysyy kasassa. Tämän jälkeen kiinnitä letin päät (eli se osa josta toisella kädellä pidit kiinni aiemmin) kevyesti parilla pinnillä korvan taakse niin, että pinnit hukkuvat hiusten alle. Viimeistele kampaus lakalla.

Kas näin! Ei muuta kun kokeilemaan! Tästähän saa viritettyä myös fiinimmän version niin, että kiinnittää löyhästi noita kiharoita takaraivolle, tällöin kampaus sopii vähän parempiinkin menoihin, vaikka eipä tuo hassumpi ole näinkään.

Ihanaa viikonloppua kaikille!

x Marianne