Summer And The City: Kesäilta Kaupungilla

Sellaisissa tunnelmissa meni keskiviikkoilta helteisessä Bordeaux'ssa. Näin Quebecistä kotoisin olevaa kaveriani apéron merkeissä kaupungilla töistä päästyäni ja ilta meni kuin hujauksessa jutellessa ja vaihtaessa kesäkuulumisia. Tämä uskomattomalla tavalla Audrey Tautouta muistuttava (kuvatodiste instagram-tililläni) kaverini odotti viime kaudella esikoistaan, joten nyt oli ensimmäinen kerta kun pääsimme istumaan iltaa drinkkien merkeissä, jotka eivät olleet virgin versioita. Ja voi kuinka meillä riittikään juteltavaa! Ilta suhahti ihan huomaamatta ja kello oli jo yksitoista kun kävelimme kotiin.

Tämä kaveri on minulle erityinen ihan siitäkin syystä, että hän on ainoa jääkiekkoilijan puoliso joka puhuu sujuvaa englantia ja on aina ihanaa taukoa ranskan (toisinaan erittäin väkinäisestä) vääntämisestä kun näemme, sillä englanti on minulle jo tätä nykyä toinen kieli suomen ohella. Aivot saavat siis pientä lepoa. Oletettavasti lokakuussa saamme tänne vielä yhden kanadalaispelaajan puolison, joka on kotoisin jenkeistä joten innolla odotan lisäystä tähän englanninkieliseen porukkaamme!

Elokuu on usein todella kuuma täällä ja sen ollessa Ranskan päälomakuukausi on kaupungilla enemmän ulkopaikkakuntalaisia kuin paikallisia. Tunnelma oli ihanan rento, melkein kuin olisi itsekin ollut yhden illan lomalla. Ihmiset istuskelivat terasseilla, musiikki soi hiljaa jossain taustalla, onnellisia ystäviä ja pariskuntia kaikkialla nauttimassa siitä kun päivän polttava kuumuus vaihtui pehmeään iltaan.

Ranskalaiset käyttävät illanistujaisista (oli ne sitten afterworkit, kotibileet, lasilliset tai bileitten etkot) termiä apéro, joka oletettavasti tulee suoraan termistä aperitiivi. Usein tällöin nautitaan viiniä juustoja, leikkeleitä, patonkia ja pieniä suolapaloja. Eilen olimme paikassa jossa viiniä tilaava saa apéro -tarjottimen kaupan päälle. Tilasimme sitten nälissämme vielä hanhenmaksa tartinen (leipä) ja sweet & sour camembertin vain huomataksemme, että olisi pitänyt ehkä kutsua kolme kaveria lisää tälle apérolle, että koko setti olisi tullut syödyksi.

Tänään kävin vielä karistamassa viimeiset (jos niitä eilisen rentouttavan illan jälkeen edes enää oli) stressin rippeet salilla vatsa/pakara/jalat- sekä perään zumba tunnilla. Samaan hikeen vielä kämpän siivous ja olen valmis viikonlopun turnaushulinaan. Tuntuu kyllä niin oudolle olla jäähallilla kun mies ei ole siellä! Sinällään ei siis haittaa, että vielä tämä turnaus menee fanikaupan puolella. Mieshän on tällä hetkellä siis Minskissä harjoituspeleissä ja ensi viikolla maajoukkue suuntaakin sitten Norjaan. Kovasti odotellaan jo Patun kanssa, että saadaan kaveri takaisin kotiin! Mutta nyt löpinät sikseen ja nukkumaan, kellohan on jo ruhtinaalliset kymmenen illalla ;) Huomenna, lauantaina ja sunnuntaina venyy tosin hallilla puolille öin joten lienee ihan fiksua ottaa yhdet hyvät unet tähän väliin. Koitan ottaa vähän kuvia viikonlopun aikana ja laitan teille sitten pientä raporttia.

Ihanaa perjantaita kaikille tasapuolisesti!

x Marianne