Sunnuntaifiiliksiä

Heippa kaverit! Täällä on vietetty aivan huikea viikko ja kaiken hulinan keskellä en malttanut kovin paljoa sometella, sillä meikäläisellä oli harvinaislaatuisen hyvää seuraa paikanpäällä. Äitini oli siis luonani viikon reissulla ja hänen ranskan opiskelunsa lomassa mennä viipotimme pitkin Bordeaux'n katuja ja käväisimmepä myös päiväreissulla lemppari merenrantakaupungissani Arcachonissa. Kevät on aina aika yksinäistä kökkimistä kuten olen jo kertonutkin, sillä mies on aina puolitoista kuukautta putkeen mm-hommissa, joten jos vain mahdollista saada joku kylään, on se aikamoista luksusta!

Viime viikolla oli siis mun 30v synttärit ja juhlistimme näitä juhlapäivänä Côté Rue ravintolassa herkuttelemalla heidän maistelumenunsa. Voin lämpimästi suositella tätä tyylikästä ja tasokasta ravintolaa kaikille hyvän ruoan ystäville! Aivan huikea kokemus ja todella mainio tapa juhlistaa merkkipäivää :)

Synttäreiden juhlinta jatkui torstaina ihastuttavan ranskalaisartisti Louanen keikalla jäähallilla, jonka 'Avenir' biisi on ilmeisesti Suomessakin radiokanavilla pyörinyt. Huolimatta siitä, että suurin osa yleisöstä oli ns. tosifaneja (lue: pikkulapsia ja varhaisteinejä vanhempineen) oli konsertti todella kiva kokemus.

Nyt olisi alkamaisillaan viimeinen viikko vapautta ennen kuin palaan töiden pariin ja hyppään takaisin oravanpyörään. Täytyy myöntää että jännittää aikalailla, sillä uusi homma on aina hyppy tuntemattomaan. Olo on kuin aikanaan koulun alkaessa, sillä täällä on jo kalenteri valmiina asiakastapaamisia varten (okei, saatoin ostaa pari uutta kynääkin...). Tässä tulevien päivien aikana tulisi ehkä myös vähän kerrata ranskan kielioppia ja nyt olisi todellakin korkea aika myös mennä kampaajalle.

Tukka kaipaisi kipeästi freesausta sillä edellisestä kampaamokäynnistä on jo useampi kuukausi ja sen kyllä näkee. Siinä missä ennen oli helppoa varata kampaamoaika samalle luottokampaajalle (niin Puolassa kuin Suomessakin) on pelkkä kampaajan valitseminenkin täällä työn ja tuskan takana. Tämä johtuu siitä, että hiusten raidoittaminen/vaalentaminen Ranskassa on aina iso riski. Lyonissa asuessani hiukseni kärtsättiin sen verran pahasti että jouduin lopulta leikkaamaan lyhyen polkan ja siitä alkoi pitkä kasvatusprosessi. Hiukseni eivät tosin koskaan täysin palanneet samaan kuntoon kuin ennen tätä kohtalokasta virhettä. Johtuen tästä, olen ekstra varovainen sen suhteen minne menen hiuksiani laitattamaan ja olen ehkä hieman vältellyt ajan bookkausta. Nyt katsoin noita viime viikon kuvia ja hui kamala, on todellakin pakko varata se aika ja nopeasti!

Eli alkuviikon ohjelma taitaakin olla selvä, kampaamojen kartoitusta luvassa siis! Lisäksi olisi varmaan syytä laittaa synttäriviikon herkuttelut taakse ja palata takaisin vähän kontrolloidumpaan ruokavalioon. Siihen on onnekseni apuna upouusi keittiövaaka, joka auttaa pitämään annoskoot kurissa. Olisi mukavaa jos reilun kuukauden päästä loman alkaessa olisi vähän kevyempi ja freesimpi fiilis! Toivon myös vihdoin pääseväni takaisin normaaliin treenirytmiin, nimittäin influenssan sairastettuani on normaalit juoksulenkit ja muut treenit tuntuneet huomattavasti raskaammilta. Niin ja viikkoa piristää myös se, että saan miekkosen pariksi päiväksi kotiin, eli positiivisissa merkeissä lähdetään uutta viikkoa kohti täällä!

Mukavaa sunnuntain jatkoa ja ihanaa alkuviikkoa kaikille!

x Marianne