Suomi mielessäin // Finland on my mind

Tänään on ollut aivan upea aurinkoinen ilma ja lenkiltä kotiin tullessani ja kahvia hörppiessäni kuuntelin kun naapurissa joku ajoi nurmikkoa. Kevään tuoksu tulvi nenääni ja kun suljin silmäni saatoin kuvitella itseni istuvan vanhempieni talon terassilla kesäiltapäivänä. Kävin läpi koneella olevia kuvia ja löysin sattumalta koneelleni eksyneitä otoksia isäni kamerasta, ihania luontokuvia Suomesta. Ja mikä valtava ikävä tulvi mieleeni.

Ei ole olemassa toista paikkaa maailmassa, jossa olisi sama tunnelma kuin kesäiltana saunan jälkeen mökin terassilla, ilta-auringon säteiden tehdessä taikojaan järven pintaa vasten. Kesäkeittiössä loimuavan lohen tuoksu joka leijuu nälkäisen saunojan nenään. Se rauhoittava hiljaisuus, vain lintujen laulu taustalla. Mietin tätä myös tänään lenkillä ollessani. Sitä kuinka Suomessa voi paeta helposti kaupungin melua, ihmisiä ja hulinaa. Täällä lenkillä käydessä harvemmin näkyy vehreitä maisemia tai saa nauttia hiljaisesta hetkestä vain omien ajatustensa kanssa. Nämä on niitä yksinkertaisia, mutta sitäkin tärkeämpiä asioita joita kaipaan Suomesta.

Ensi kesänä olisi ihana päästä käymään taas kotikulmilla, edes yhden viikon verran. Pitää katsoa jos sitä vaikka varaisi matkan kesä-heinäkuun taitteelle, jos vain työkuviot sen sallii. Täytynee alkaa tiirailla lentoja :) Sitten voi lenkkeillä luonnossa niin että jalat on puuduksissa, saunoa niin, että iho on ihan ryppyinen ja syödä sitä lohta ja muita herkkuja kyllästymiseen saakka ;) Valokuva-arkistojen skrollailun lisäksi olen tänään vain nauttinut tästä vapaapäivästä ja levännyt, että jaksaa painaa loppuviikon hommia. Semifinaalit ovat käynnissä ja se tietää paljon töitä, jos halajamme finaalipaikkaa tavoitella. Nähtäväksi jää, mutta sillä välin ei muuta kun sormet ristiin ja katse kiinni palkintoon. Mulle se tarkoittaa kesää, hetkiä luonnonhelmassa ja lomaa :) Ihanaa aurinkoista keskiviikkoa kaikille!

//

It's been such a beautiful sunny day in Bordeaux and as I got back home from a walk, while sipping my coffee I could hear the neighbor mowing the lawn. Clear sign of spring, I thought! Closing my eyes I could almost imagine myself sitting on the terrase at my parents house on a summerday's afternoon. I went through some pictures in the archives of my computer and came accross these beautiful shots taken by my dad at our family's summer place. God I miss it over there!

There's no place like home really and even though I enjoy living in Bordeaux, I miss the nature back home. The feeling on a summer evening after a sauna and a swim while you sit down to look at the beautiful lake views while the smell of salmon cooking on open fire comes to tickle your nose. Perfection. The only thing you hear is the calm sounds of nature and the sound of your own thoughts. Sometimes, like today, I think about how lucky the people living in such places are (especially if they manage to get a satisfying job while living there) and how we take things for granted, such as the approximity of nature. Back home it is easy to escape the city life, people and fuzz and go for a run in the nature. Here, it's a different story. These simple things I miss the most back home (in addition to family and friends of course).

Perhaps this summer I'll get an opportunity to fly over for a week or so. Do so much sauna that my skin feels like a raisin and eat so much salmon that I'll get completely fed up with it ;) Lets see. Besides scrolling through photo archives I've just been enjoying this day off before the approaching end of the week which will be entirely spent at the ice rink. Semifinals are up and running and we have a lot of work to do if we wish to get all the way to the finals. Fingers crossed my friends and in the meanwhile lets keep our eyes on the prize which to me personally means summer, nature and holidays. Ahh.

Have a great Wednesday evening!

xx Marianne