Täydellisen aamun resepti

Näin perjantain kunniaksi pikku postaus siitä, millaisista palasista minun täydellinen aamuni koostuu. Myönnettäköön nyt kuitenkin aluksi, ettei tällaisia aamuja ihan joka päivälle saa ujutettua, mutta yritän ainakin kaksi kertaa viikossa järjestellä asiat niin, että pääsen aloittamaan päiväni seuraavasti:

1. Täydellisen aamun valmistelu alkaa jo edellisenä iltana, etenkin jos tällaista energistä ja pirtsakkaa aamua halajaa keskelle työviikkoa. Pakkaa laukku ja mukaanotettavat työvälineet valmiiksi, valitse seuraavan päivän vaatteet ja valmista eväät, jos et lounasta ulkona tai työpaikan ruokalassa. Lataa kahvinkeitin tai teen juojien kohdalla vedenkeitin valmiiksi ja mieti aamupala valmiiksi. Tee pieni venyttely ja keppijumppatuokio, jotta saat veren kiertämään hyvin ja autat kehoa palautumaan työpäivästä. Mene ajoissa nukkumaan ja yritä nukkua vähintään kahdeksan tuntia. Laita kello soimaan puoli tuntia normaalia aiemmin.

Kaunis kattaus piristää aamua huomattavasti! Tässä kipon täytteenä omatekoista granolaa!

2. Herää heti kellon soidessa, älä torkuta. Laita urheiluvaatteet päälle ja lähde 30 minuutin juoksulenkille ulos (ihan ultimate täydellisenä aamuna tämä tarkoittaa lenkkiä metsämaastossa/ järvimaisemissa/ merenrannalla). Mikäli juoksu ei ole sinun juttusi voit tehdä puolen tunnin hiit treenin kotona yhdistäen erilaisia kehonpainolla tehtäviä liikkeitä pitäen aina sarjojen (1 liike 20 toistoa/ 5 eri liikettä) välissä minuutin tauon (esim burpeet, squat jumpit, commandot ja erilaiset vatsalihasliikkeet toimivat hyvin) tai pehmeämpää alkua toivovat voivat aloittaa aamunsa vaikka ashtanga joogalla. Kaikki keinot ovat sallittuja, mutta pääasia on, että aamu alkaa aktiivisesti.

Myös TRX:n avulla voi tehdä monipuolisen ja tiukan aamutreenin! Erityisen kovan poltteen tämän avulla saa vatsalihaksille sekä pakaroille!

3. Jos aamulla on kovin lämmin, nappaa kotiin tullessa elektrolyytti poretabletti veteen sekoitettuna jolloin varmistat kehon sopivan nesteytyksen ja vältät heikon olon töihin päästyä. Tätä juomaa voi nauttia myös urheilusuorituksen aikana, mutta puolen tunnin tehotreenin aikana en itse koe tarvetta ottaa vesipulloa mukaan. Tee pieni venytys lihaksille.

4. Ota suihku nautinnollisena kokemuksena käyttämällä hyväntuoksuisia suihkuöljyjä tai geelejä, loofah tai muita kylpysieniä, harjoja ja rentoutusmekanismeja. Tähän ei loppupeleissä mene sen enempää aikaa kuin normaaliinkaan suihkuun, mutta kokemus on huomattavasti rentouttavampi! Rasvaa keho huolellisesti ihollesi sopivilla tuotteilla.

Ritualsin kylpytuotteet ovat ihania!

5. Tämä on minun täydellisen aamuni huipentuma eli monipuolinen aamiainen! Aamiainen on lempiateriani ja rakastan kauniita aamiaisia: kauniisti leikattuja hedelmäviipaleita, marjoja, jogurttia, puuroa, kuuden minuutin kananmunia (viikonloppuisin myös leipää) ja erityisesti KAHVIA! Tähän kun lisätään taustalle vielä aamu-tv tai ulkomailla reissatessa sanomalehti niin olen taivaissa!

Arkiaamupala voi näyttää vaikka tältä: jogurttia, mustikoita, energy mix siemen/pähkinä/viikuna sekoitusta, banaani, elektrolyyttijuoma ja kahvi. Näillä saa taatusti potkua päivään!

6. Aamupalatuokion jälkeen hiusten ja naaman kevyt ehostus, edellisiltana valitut vaatteet päälle, valmiiksi pakattu laukku ja eväät matkaan ja eikun kohtaamaan päivän haasteet!

Millaisia aamurutiineja teillä on ja mistä koostuu teidän täydellinen aamunne?

Ihanaa ja energistä perjantaita kaikille!

x Marianne