Viikonloppujuttuja

Heippa kaverit! Täällä on päätetty eka työviikko ja fiilis on erittäin hyvä! Ranskaksi työn tekeminen on kyllä edelleen haastavaa, mutta mennään sillä mentaliteetilla, että viikko kerrallaan ja jos oon reilussa kahdeksassa kuukaudessa saanut homman sille mallille, että puhun melkein fluentisti, aion ottaa asiakseni puhua sujuvaa bisnesranskaa vuoden loppuun mennessä. Teen teille vaikka sitten videon todisteeksi siinä vaiheessa ;) Videoista puheenollen, niitä olisi tarkoitus alkaa väsäämään piakkoin myös, kun saan uuden kameran ostettua. Hakusessa on Olympus PEN E-PL7 malli ja ajattelin huomenissa käydä tilailemassa tuon kaverin liikkeestä. Olisin jo tilannut netistä, mutta mieheni on sen verran epäuskoinen ranskalaisten rehellisyyteen, että väitti ettei netistä kannata tilata ettei se katoa matkalla jonkun pitkäkyntisen mukaan. Uskon itse, että merkkiliikkeillä on jonkintasoiset vakuudet kuljetuksille, mutta mennään nyt hänen mielikseen liikkeeseen asioimaan ;)

Kävin muuten eilen vihdoin viimein töiden jälkeen kampaajallakin! Tämä ei normaalisti olisi mitenkään mainitsemisen arvoinen asia, mutta Ranskassa (kuten Puolassakin) on todella vaikea löytää hyvää kampaajaa, joka osaa raidottaa hiukset oikean sävyisiksi ilman että ne menee ihan purukumiksi. No nyt löytyi! Aivan ihana kampaamo, jonka henkilökunta oli aurinkoisen hymyileväistä ja minusta huolehti kolme kampaajaa! Yksi hoiti värjäyksen, toinen leikkauksen ja kolmas pesun, hieronnan ja hiusten selvittelyn. Lisäksi he tarjoilivat pikkupurtavaa ja viiniä (?!) asiakkaittensa iloksi normaalin kahvin ja teen lisäksi. Aikamoista! Sain myös voucherin ensi kerralle ja varasinkin jo heinäkuulle uuden ajan ja käytän tuon alennuksen kampaamon kauneussalongissa teetättämällä samalla manikyyrin. Ahh, niin hyvä fiilis! Kallista lystiähän se oli, noin 30€ enemmän kuin mitä Mikkelissä olen tottunut maksamaan, mutta oli se sen väärti! Puolan hinnoista en mainitse mitään sillä ne olivat niin alhaiset, että iskee ahdistus kun ajattelee.

Tulin eilen kotiin vasta yhdeksän aikaan illalla, joten päätimme tilata ruokaa kotiinkuljetuksella. Tilasimme argentiinalaisesta kanttiinista empanadaksia ja ne olivat aivan ihania! Täydellinen perjantaiherkku :) Herkuttelut eivät loppuneet tosin siihen, sillä tänä aamuna heräsin valmiiksi katettuun pöytään. Mieheni oli loihtinut aamiaisen valmiiksi ja käynyt hakemassa tuoreita marjoja ja herkkuja leipomosta. Mikään ei vedä vertoja hyvälle aamupalalle ja vielä kun ei tarvitse itse laittaa sitä niin ai että. Aamupalan jälkeen lähdimme koiramme kanssa autolla kaupungin toiselle puolelle lempipuistoomme kävelylle ja Patu olikin ihan seitsemännessä taivaassa kun sai nuuskutella uusia tuoksuja ja nähdä serkkupoikia puistossa - ja juosta vapaana. Raasu makaa tuossa vieressä ihan naattina tällä hetkellä :)

Oma päivän liikuntaosuuteni on vielä edessäpäin, sillä menen illalla vesipyöräilytunnille pitkästä aikaa. Viimeaikoina treenit on usein tullut vedettyä TRX:llä kotona ja onkin kivaa vaihtelua mennä kaverin kanssa spinnailemaan. Huomenna sään salliessa olisi tarkoitus kipaista juoksulenkille heti herättyä ennen kamerakaupoille lähtöä. Ensi viikolla on ihan tavallinen työviikko ilman mitään vapaapäiviä, joten parempi latailla akut täyteen nyt ja varautua jo etukäteen siihen myllytykseen mitä on silloin luvassa...

Mutta nyt hyvät kahvit tähän väliin niin jaksaa polkea altaassa! Ihanaa lauantai-iltaa teille ja mukavaa äitienpäivää huomenna, etenkin omalle äidilleni joka tietenkin omasta mielestäni on se maailman parhain ;)

x Marianne