Itsepalvelukassa ja piippaava Marsalkka

Kaikkea ei kannata testata. Perhesovun vuoksi. Yksi sellainen on CM:n itsepalvelukassa. Kiirastorstaina.

Pääsiäisen kunniaksi kassoilla on kiitettävän mittaiset jonot. Itse itseäsi palvellen olisit jo perillä, joten tuumasta toimeen.

Isännän mielestä itsepalvelukassan käyttäminen on surkea idea.

Siirryn vapaalle kassalle, nakkaan kassin isännän kouraan ja alan vetää maitorahkaa piipparista. Valvojamyyjä ohjeistaa, miten kassia kannattaa kannatella.

Miestä potuttaa. Hän on sitä mieltä, että tätä menoa joulukinkkukin pitää itse teurastaa ja suolata.

Jatkan tavaran vetämistä tasaisen pupatuksen säestämänä.

Isäntää huolestuttaa kassahenkilökuntaa uhkaava työttömyys. Ihailtavaa yhteiskuntavastuullisuutta, mutta lappaisi mieluummin tavaroita tehokkaammin kassiin. Maailman ehtii pelastaa myöhemminkin.

Sitten se kolahtaa. Marsalkka piippariin. Näyttöön ilmestyy myyjäkehoitus. Valvojamyyjä tarkastaa, että ostaja on täysi-ikäinen. Polvitaipeissa roikkuvat silmäpussit pitävät huolen siitä, ettei henkkareita kysellä.

Tässä vaiheessa rakkaalta aviomieheltäni menee hermot. Juputtaa entistä enemmän. Enää ei teinitkään voi kaupasta kortsuja ostaa, kun kone piippaa ja seksuaalivalistaja hyökkää paikalle. Tällainen uhkakuva piirtyy isännän verkkokalvoille. Kaljahälytin oli liikaa. Pling pling. Täällä on juoppoja, julisti kone!!!

Kaljoja oli kolme. Isä, äiti, tyttö, poika, ok-talo ja kultainen noutaja ostamassa kaljaa.

Jatkan tavaran piipittämistä. Lapsetkin innostuvat piippailusta, isäntä ei.

Toimitusta vahtiva myyjä on sitä mieltä, että pojassamme on kauppiaan ainekset. Siihen malliin työntää leivinpaperia punaista valoa kohti.

Isäntä ei lepy vieläkään. Nyt miestä syö itsepalvelukassan sana "palvelu". Eihän täälä ole mitään palvelua!

Pääsen maksuvaiheeseen. Kuin pisteenä iin päälle myyjä kysyy hymyillen mutisevalta mieheltäni, millainen tämä uusi kassakokemus oli. "Riippuu siitä, keneltä kysytään", vastaa mies, ja lähtee autoa kohti. Tämä riitti.

Häneltähän juuri kysyttiin!

Piippailumielipide kysytään myös lapsilta. He ovat innoissaan. Äitikin on innoissaan. Selkäkipuiset tietävät, miltä jonossa seisominen tuntuu. Muilta ei kysytä.

Mitä tästä opin? En mitään. Kauppareissulla mies kannattaa jättää kotiin. Tai jäädä itse kotiin.

Ei sitten muuta kuin hyvää pääsiäistä! Joko sinne kassajonoon tai itsepalvelukassalle. What ever.