Rakas Yötyöläinen

Mikkelissä on vain kaksi melusaasteen lähdettä: poliittinen lätinä ja rollaattorin rahina. Katsantokantakin on molemmissa sama, taaksepäin.

Ja jos tällä kylällä jossain lasten äänet kaikuvat, kiittäkäämme luojaa ja olkaamme onnellisia. Lapsissa on tulevaisuus. Aikana, jolloin yksi keskeinen kitinän lähde on lasten ruutuaika ja siitä seuraavat tuki- ja liikuntaelinsairaudet, on hienoa, että jossain annetaan lasten juosta pihalla! Ja on niitä lapsia, jotka juoksevat. Siellä pihalla.

Rakas Yötyöläinen, ota vuoteesi ja käy. Laajalammelta on vain kivenheiton matka Suomenniemelle ja kokemuksen syvällä rintaäänellä takaan ja vannon, ettei siellä lasten ilo ikkunoista kiiri yötyöläisenkään korvaan. Metsässä on vielä tilaa ja puoli-ilmaisia taloja. Vaahteran varjoon voi sitten ripustaa vaikka riippukeinun ja vetäistä siinä kunnon tirsat. Oma kuorsauskaan ei naapuria häiritse, lähimpään kun on sitä matkaa. 

Ellei sitten häiriinny itikoista. Niitä riittää. Metsässä kun ollaan.

Kiitos, Länsi-Savo, että julkaisette "Sano se" -palstalla näitä nimettömiä mielipiteitä. Jos jonain hetkenä tuntuu, että näillä kylänraitella tallusteleekin ihan fiksua väkeä, tarjoaa palsta karun palautuksen todellisuuteen.

Pienten lasten äiti kiittää ja kuittaa ja laskee jälkikasvunsa pihalle kiljumaan.