Biologiaa ja pyllyjuttuja

Tiesittekö, että se mustanruskea, sokea ja aika ruma maan alla kaivuroiva eläin ei suinkaan ole myyrä, vaan hän on kontiainen. Toiselta nimeltään maamyyrä. Joo, niinpä. Sitä helposti voi luulla, että jos eläimen toinen nimi on maaMYYRÄ, niin sillon voi hyvinkin sattua niin napakasti, että tällä eläimellä on jotain suhteita myyrämaailmaan. Vaan ei ole. Kontiainen on kaivuri ja myyrä on jyrsijä. Tämä tieto järkytti miun perjantaita melko lailla ja ymmärrän ihan täysin jos se aiheuttaa tuntemuksia myös teissä.

Sitten muihin aiheisiin. Oon perinteisesti julkassu Facebookissa sellasen vuosikatsauksen aina syntymäpäivien jälkeen, koska kuten edellisessä postauksessa mainitsin, ni miun vuosi vaihtuu 6.3. Ajattelinpa kirjottaa teille sellasen lyhyen katselmuksen miun viime vuoteen. Ja jos et ole lukenu sitä edellistä postausta, ni toivottavasti tunnet piston pakaralihaksessasi. Mikään ei nimittäin tunnu niin ikävältä, ku pistävä tunne pyllyssä.

Miulla kerran kävi niin, että autoa ajaessa aina välillä tuntu semmonen ikävä pistos vasemmassa pakarassa. Oltiin miun entisen poikaystävän kanssa menossa yhille tosi hyville tyypeille kylään ja aina välillä mie sanoin, että nyt pistää pyllyä, koska pisti. Tää ei nyt siis ollu se poikaystävä, joka otti nyrkit esiin, kun aivokapasiteetti oli käytetty, vaan tää oli se viimesin yksilö, joka on nasta tyyppi. Niiku miekin.

Siinä mie ajoin autoa kohti Ruokolahtea ja piru vie, ku välillä pisti pyllyä. Poikaystävä, olkoon nyt vaikka Janne, sano muutaman hetken jälkeen, että olisko millään mahollista, jos Emmi Karoliina keksittyis siihen ajamiseen, eikä valittais.

Tosi ikävä tilanne, koska mie olin ihan varma et miun housuissa on ampiaispesä ja se harmitti minuu suuresti. Janne oli jyrkkänä sitä mieltä, että ajat nyt vaan perille asti. Ja miehän ajoin. Pelko housuissa pesivistä ampiaisista oli läsnä joka hetki.

Päästiin perille, ni ei ollu ampiaispesää housuissa, ku tarkistin. Eikä minkään muunkaan eliön kotia. Oli tapahtunut niin, että penkinlämmitin oli ilmeisesti tullut tiensä päähän ja polttanut penkkiin reiän. Sen lisäks oli reikä myös miun takissa ja housuissa. Janne oli ihan et ei voi olla totta, sie pöljäpää sanoit et sinuu pistää vähän ja nyt siun perseessä on palovamma. Mie olin helpottunut, koska ampiaiset ovat vähän inhottavia miun mielestä.

Tämä oli tositarina siitä, miten pistävä tunne pyllylihaksessa voi olla ihan totisinta totta. Aina ei välttämättä erota polttavaa ja pistävää tunnetta toisistaan, joten kannattaa tarkistaa ehdottomasti tilanne. Ehkä seuraavassa postauksessa päästään sinne vuosikatsaukseen. Heippa.

 

Rakkain terveisin,

Emu

 

Etusivun postauskuvakkeen kuva: Wikimedia Commons