Hei joku Joensuu

Kirjotin tuossa alkukesästä Joensuulaisten mammojen mielipahasta liittyen Robinin Hula Hula -kappaleeseen. No nyt on kuulkaa taas pahoitettu mieli tässä samaisessa kaupungissa. Ja jälleen ihan  kaupunginvaltuustoa myöten. Valtuuston osalta kyseessä on sama henkilö kuin edelliselläkin kerralla. Marjatta Räty, tervetuloa blogini päätähdeksi. Syy viimeisimmäksi aiheutuneeseen mielipahaan on selvä. Männäviikolla järjestetyssä Ilosaarirock-festivaalitapahtumassa nimittäin järjestettiin naku-uinnin maailmanennätysyritys. (onnistuneesti, wuhuu) Kerrassaan kamala tilanne.  Siinä oli kai muutama paljas pylly Marjatalle liikaa.

Mieli- vai pitäiskö tähän asiayhteyteen sanoa pyllypahaa aiheutti tälle kyseenomaiselle valtuutetulle erityisesti se, ettei naku-uinnin kaltaiset tempaukset yksinkertaisesti sovi lasten silmille. Tuota tuota. Oiskohan meillä nyt käsillä sellanen tilanne, jossa laitetaan omia silmiä karrelle polttava asia lasten harteille. Että jos Marjatan jumala ei salli alastomuutta ihmisten kesken, on se automaattisesti saatanasta. Koska mitä mie oon lapsia nähny, ni ne tykkää juoksennella ilman rihman kiertämää ihan niin pitkään, ennen kuin joku aikuinen tulee sanomaan, että laitappa Kerttupertti housut jalkaan ettei mene muurahaisia pyllyyn. Pyllypyllypylly. 
 
Justii eilen mietittiin lämmöllä miun hyvän ystävän Jenna Lifländerin (nimi muutettu) kanssa, kuinka lukiosta kesälomalle päästyä myö paineltiin aatamin asussa pitkin Ruokolahtea. Voi meitä onnettomia. 
Sitä tässä yritän sanoa, että eiköhän myö, tai oikeestaan työ, aikuiset opeteta lapset siihen, kuinka kamala asia alastomuus on. Lapsille se taitaa olla ihan tavallista ja normaalia niin kauan kunnes joku aikuinen tulee ja sanoo että nyt Kerttupertti pippeli piiloon, ettei tytöt nää. Ja arvatkaas mitä! No, tästä kärsitään sitten myöhemmällä iällä, kun nuoret ja myös yllättävän monet aikuiset ei uskalla näyttäytyä alasti. Helvetin helppo lähteä juhannustaikoja tekemän Kerttupertin kanssa, kun saattaa siinä yöttömän yön loisteessa pippeli ja tissi vaikka vilahtaa ja jumalattoman kiihkon tilalle tulee häpeä omasta kehosta. Erittäin tervettä. 
 
Ja kun kyseessä tosiaan oli uiminen. Alasti. Nakuna. Pylly paljaana. Miten vain, mutta kuitenkin uiminen. Ei kaupungintalon ympäri tissit ja pippelit hyppien juokseminen. Jumaliste uiminen. Oikein kun ajattelee pelkistetysti, niin kyllähän järkikin sanoo, että silloin ollaan alasti. Äitin kanssa harmiteltiin etten kerennyt mukaan tähän alastomaan rietasteluun.
 
Niin ovelasti, kuin Marjatta tämän nakuiluasian lastenpelastamiseksi varmalta turmiolta kääntikään, on tilanne se, että oma ahdistus alastomuutta kohtaan paistaa kommenteista läpi harmittavan selvästi. Mie toivon, että jonakin vuonna aikuiset voivat mennä uimaan alasti ilman, että kunnanvaltuutettu siitä mieltään pahoittaa. Jotenkin vois kuvitella, että suurempiakin ongelmia on, kuin uiminen ja Hula Hula -tanssi. Tai jos ei ole, niin onnittelut Joensuulle ja Marjatalle terkkuja, että elämä on helpompaa, kun ei kehitä ongelmia jos niitä ei oikeasti ole.
 
Täysin tekstiin liittymättömänä asiahaarana mainittakoon, että kyseinen kunnanvaltuutettu, Marjatta Räty, edustaa perussuomalaisia ja on omien sanojensa mukaan valinnut Jeesuksen johtajakseen.
 
Rauhaa ja räiskäleitä
-Emmi Karoliina