Kassatäti kirjottaa jälleen

Kirjotin tuos kesällä työskentelystä kaupassa ja jummijammi kuulkaa mikä soppa siitä synty. Enhä mie suinkaan ajatellu et tuollasella tekstillä saisin pelkkiä sydämiä ja taputuksia. Ehen. Halusin keskustelua ja sitä myös sain, eli pääsin yhteen tavoitteeseen kesän aikana. Tai pääsin mie yhteen toiseenkin, onnistuin nimittäin pitämään kaupan basilikaa hengissä kaks viikkoa. Wuhuu.

Mutta kyllä tuo pyöreesti 20 000 lukijaa oli ikkään ku pikkunen yllätys. Sain paljon kommentteja joissa samaistuttiin miun kirjottamiin asioihin, mutta myös sellasia, joissa esitettiin kritiikkiä. Ja sehän on hyvä asia se. Muutamissa kommenteissa haluttiin kuulostaa tosi fiksuilta ja kantaaottavilta, mut sisältö ei oikeestaan liittyny koko miun tekstiin mitenkään. Joka tapauksessa mie lupasin palata tähän postaukseen kunhan pöly on laskeutunut. No nyt ei pöllyä enää yhtään, joten eiköhän laiteta tanner tömisemään oikein urakalla, että saadaan tänne Lappeenrantaan taas muutakin puhuttavaa, ku lentokoneet ja väärin parkkeeratut autot.

Tähän vois nyt lisätä sellasia lööppejä. Keksin muutaman jo:
 "Lappeenrantalaisen kohubloggaajan paljastukset"
"Salaisuudet kohubloggaajan keskustelua herättäneen tekstin takaa nyt julki"
Aika hyvii, vaik ite sanonki.

Tän kyseisen tekstin julkasemisen jälkeen miulle sanottiin, että se on nyt kyllä poistettava heti paikalla, tai tulee seurauksia. No en poistanut. Kuulemma olin rikkonut vaitiolovelvollisuutta, koska kerroin että kaupassa ollaan välillä yksin töissä. Ja että siitä tekstistä selviää missä olen töissä, koska mainitaan pullokone. Niitä perkeleitä on valitettavasti joka puljussa, että aika kolmijalkanen oli tämäkin argumentti.

Keskustelua käytiin myös siitä, että kaiken tän luovuttamani informaation jälkeen varkaat saavat tietää millon ollaan yksin töissä. Ihan mielenkiintonen teoria miun mielestä. Että lähikauppoja ryöstelevät reppanat avaavat aamuisin bloggerin, hakevat miun blogin ja kattovat sieltä sitten seuraavat ryöstökohteet.  Eihän toi nyt kovinkaan kaukaa ollu haettu. Vai oliko?

Postauksessa käytin esimerkkejä, joita miulle on tapahtunut vuosien varrella, olenhan mie totisesti työskennelly erilaisissa kaupoissa siitä saakka, kun täytin 18-vuotta. Niistä esimerkeistä ensimmäinen, eli tämä veikkaus-asia oli ainoa, joka tapahtu siinä putiikissa, jossa olin kesätöissä. Oli nimittäin koko Lappeenrannan kollegarivistö ihan sekasin, kun kehtaa mokoma tytönhupakko moista kirjoittaa paikasta, jossa työskentelee. Ei tult kenellekkään mieleen, että saattais olla siinä mietteitä, joita on kasaantunu muutaman vuoden ajalta tän tytönhupakon pääkoppaan. Muistakaa ihmiset, että myös teillä lukijoilla on vastuu siitä miten tekstin ymmärrätte.

Kuulinpa myös sellasta, että miut oli haukuttu erään Ratakadulla sijaitsevan pikaruokalan (osittain entisen) henkilökunnan WhatsApp-keskustelussa. Että mie oon typerä, ku kirjotan niin kamalan pinnallisia asioita. En tiijä onko siinä purilaista paistaessa unohtunu toi termistö, vai mikä homma, mutta kannattaa tsekata esim. jostain hakukoneesta (google, bing yms.), että mitä meinaa pinnallinen.

Joo ja sitten semmonen asia oli aivan hirveä, että miten mie kehtaankaan haukkua Pirkka-tuotteITA. Niin. Yhessä esimerkissä pohdin, että jos tiedän jonkun muun tuottEEN olevan parempi, ku tämä kyseinen Pirkka, ni kyllä mie sitä parempaa suosittelen. Se on asia, jota itse asiakkaana ollessa arvostan ihan älyttömästi. Että terkkuja yhelle metsäkanapubissa työskentelevälle baristalle, joka aina muistaa mainita, että heijän oma inkivääriolut ei ole läheskään niin hyvää, ku kilpailijan valmistama. Mie lasken huonoks asiakaspalveluks tilanteet, joissa myyjä suosittelee huonompaa tuotetta. Meillä on paljon tuol koulussa puhuttu jatkuvasta asiakassuhteesta ja sen ylläpitämisestä. Kyllä se on rehellisyys ja aitous, joilla ainakin miun asiakkuus säilytetään.

Hirveesti kuulin myös muita huhuja tohon postaukseen liittyen. "Emmi Suikkanen ei ikinä enää työskentele kaupassa." Voi kuulkaa sitä miekin toivon. En siksi, etten tykkäis siitä työstä, vaan siks, että alan olee ikäänku vähän ylikoulutettu niihin hommiin ja haluaisin edetä pikkuhiljaa tota koulutusta vastaaviin tehtäviin.

Pikkulinnut lauloivat myös jonkun kauppiaan sanoneen, että jos olis ollu hänen kaupassa tuo tyttö töissä, niin kenkää olis saanut. Tosiaan tiedoksi niille, jotka kantoi huolta harteillaan tästä miun työpaikan pysyvyydestä, että ei tullu potkuja ei. Mutta jos olis tullu, ni siitäkös mie olisin saanu hyvän jutunjuuren. Koska ainakin itse henkilökohtasesti olisin nähny asian niin, että nyt on osuttu arkaan paikkaan. Se olis ollu tavallaan allekirjoitus miun tekstille, vaikka kyllähän mie muutenkin tiedän olevani oikeessa. Haha.

Rakkautta ja rommikolaa
-Emmi Karoliina