Näin korjaat tietokoneesi

Joo mie ku lähen reissuun, ni makaan riippukeinussa ja kirjotan vaan yöt ja päivät ja ehkä aamutkin. Tupakkaa en aijo polttaa sitten yhtään.

Kertaakaan en ole riippukeinussa maannu ja kirjottaminenkin on jääny ihan täysin. Röökiä on palanu semmonen nelinkertanen määrä, kun vertaa kotioloihin. Nappisuoritus jälleen Emmi Karoliina.

Suurin syy kirjottamattomuuteeni on ollu huono netti. Ne, jotka tuntee miut, tietää ettei ole naurun paikka jos netti lakkaa toimimasta just sillon, ku mie yritän suorittaa jotain tekniikkaan ja internetyhteyteen liittyvää toimenpidettä. Voi hyvinkin olla, että lentelee perkeleet sekä tavarat.

Ainii, ette arvaa ollenkaan miten miulla on ihan älyttömän loistava, mahtava ja ylivoimasen hyvä korjausvinkki, jos jollain sattuu olemaan tietokone, joka ei lataudu. Tää toimii semmoseen koneeseen, jossa se latausreikä omistaa magneettisia piirteitä.

Ensimmäisenä eli ekana pitää ostaa lentoliput jonnekin, missä on tulivuori tai parikin käy. Ite suosittelen tätä Indonesiaa, aivan ihana paikka.

Toisena pitää sitten mennä sinne lentokentälle tietsikka kainalossa ja hypätä lentsikan kyytiin. Siellä lentsikassa voi nukkua tai neuloa villasukkaa vaikkapa.

Muista pakata reppuun tai taskuun vanupuikko. Jos haluut puhistaa myös korvia sillä puikolla, ni siinä tapauksessa ota useampi.

Lentokoneessa ihan ehottomasti kannattaa aina nostaa muki ylös, ku kysytään, että ottaako joku lisää viiniä. Aamupalalla ei nimittäin kysytä ollenkaan mitään viinistä, ni kantsii kyllä juoda sillon aikasEMMIn niin paljon ku kerkeää.

Jos oot kerenny tutustua vierustovereihin, ni kysy ihmeessä, josko saisit juoda niidenkin viinit. Ja vaikka et oliskaan kerenny tutustua, ni kysy silti vaan.

Sen jälkeen ei varmasti tarttee enempää tuttavuutta rakentaa ja sehän sopii, koska tälle reissulle ei tosiaan olla lähdetty kavereita hankkimaan, vaan pelastamaan tietokonetta, joka ei aina lataudu.

Kohteessa pitää muistaa juoda paljon vettä ihan jo sen takia, että joit siinä lennolla kolmen ihmisen viinit ja myö kaikki tiedetään, että alkoholi se poistaa nesteitä elimistöstä.

Tässä vaiheessa toivotaan, ettet ole viinipäissäs kadottanu sitä tietokonetta, koska koko korjausmatkahan olisi ihan turha reissu ilman korjattavaa kohdetta.

Sen tietsikan voi laittaa vaikka reppuun, jonne on reissun aikana kertyny sitä tulivuoresta kotosin olevaa hiekkaa. Se tulivuorihiekka on nimittäin joko

 a) ferromagneettista

tai sitten oma lemppari eli

 b) keijupölyä

Jommankumman ominaisuuden ansioista se tietokoneen latausreikä täyttyy mustanpuhuvasta hiekasta.

Nyt tarvitaan sitä vanupuikkoa. Eli puhdistat sen aukon siitä hiekasta. Kaikki hiekka ei kuitenkaan lähde sieltä pois, mut älä hätäänny, tässä vaiheessa laitat vaan laturin kiinni koneeseen ja toinen pää on hyvä laittaa seinään.

Ja niin se sitten kuulkaa latautuu. Tai niin kävi miun koneelle ainakin. Jos siun kone ei jostain ihmeen syystä siltikään lataudu, ni syy ei ole ainakaan tässä korjausmenetelmässä, vaan jossain muussa.

Sitte voit mennä biitsille ja ottaa vaikka kaljan. Rommikolaa ei kannata ottaa, ku nämä paikalliset ei oikein ymmärrä ton rommin päälle vissiin.

Tälle reissulle kannattaa varata vähintään muutama kuukaus, koska tää kolme viikkoa loppuu ihan liian aikasin. Semmonen tarina tietokoneen korjaamisesta tälle illalle.

Pusuja,

Emu